George, a tantrabetyár - Avagy: hogyan lettem szannyászin...

George, a tantrabetyár - Avagy: hogyan lettem szannyászin...
George, a tantrabetyár - Avagy: hogyan lettem szannyászin... - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Amrita
ISBN:9789638539793
Kiadás éve: 1999
Oldalszám: 222
Borító: puhatáblás
1,360 Ft-os megtakarítás!:) Most 69%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,950 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

"...Ez a szakállas öregúr, aki most Pósa bácsi szerepében tetszeleg, a lét kegyelméből, a Mester jóindulatából valami rejtelmes módon megtalálta önmagát. Ez nem hencegés - vagy elhiszed, vagy nem. A szívemet nem tudod felboncolni, a lelkemet sem tudod mikroszkóp alatt megvizsgálni, tehát a mesémen keresztül próbálom feltárni előtted - hogy is mondjam csak - a tudat titkait. Mielőtt azt gondolnád, hogy a pasas nagyképű, itt szeretném hozzátenni, hogy mindenki más (többek között te is) már eleve egy buddha, nem csak én; a különbség köztünk csupán annyi, hogy Osho, a Mesterem rámtalált, és én az ezzel járó felelősséget felvállaltam. Szóval a mese röviden arról szól, hogyan lett a szőrös Gyurikából hatvan év alatt szőrös tantrika. Mint mondtam, más ember életéből te nem tanulsz semmit, tehát a mese legjobb esetben is csupán emlékeztet arra, amit elfelejtettél..." 

"Az én utam a bárányfelhők útja" című Osho könyvet Gyuri bácsi, azaz Sw. Shivanado fordította s vezette be oly mély és őszinte előszóval, hogy nálam varázsütésre fényt gyújtott az éjszakában. A pár oldalas előszón keresztül meghívást kaptam a Mestertől, rá találtam, vagy Ő rám, már nem tudom, mindenesetre a találkozás, a meghívás önmagamhoz, az igazsághoz e pár soron keresztül megtörtént.

Gyuri bácsi, azaz akkor még Guttmann Gyurika, a zuglói zsidó családba született kisgyermek épp csak megtanult beszélni, de máris rászakadt a pokol: jöttek a zsidótörvények, a világháború, a gettó, a nyilasok és később végül a felszabadulás. A várva várt felszabadulás után azonban újabb pokol, majd az 56-os forradalom, mely elhozta a menekülés lehetőségét. Hosszú utazás, szenvedés, hányadtatás során a fiatal Gyuri végül szerencsésen elvergődik Kanadába és így kezd egy másik földrészen izgalmas, új életet.

Nem mintha ezzel a hányattatásoknak, a kalandoknak vége szakadt volna, nem, erről szó sincsen Gyuri bácsi esetében, nála az élet minden pillanata kiélezett játék a halállal, élő, eleven pulzálás. A húrt a végzőkig feszíti, de a sors fintora keményen az orrára koppint: egy banális, kerti baleset révén lebénul és tolószékbe kerül.

Majd az ő kezébe is belenyomnak egy könyvet egy bizonyos Rajneeshtól, egy ismeretlen, indiai gurutól, akiről azt sem tudja először, eszik-e vagy isszák. A könyv kivágja nála a biztosítékot... útnak indul Indiába, hogy személyesen találkozzon a Mesterrel és Poonában szannyászinná, azaz az igazság őszinte keresőjévé lesz.
Szóval ha eddig úgy gondoltátok, nem volt olyan honfitársunk, aki személyesen találkozott Oshóval, tévedtek, Egyről, Gyuri bácsiról biztosan tudunk, még akkor is, ha kanadai útlevéllel utazott.
"Szóval a mese röviden arról szól, hogyan lett a szőrös Gyurikából hatvan év leforgása alatt szőrös tantrika. Más ember életéből te nem tanulsz semmit, tehát a mese legjobb esetben is csupán emlékeztet arra, amit elfelejtettél..."

A könyv, "George, a tantrabetyár" lebilincselő, lélegzetelállító, őszinte vallomás egy sötét történelmi korszakról, egy jobb világ lehetőségéről, a nyughatatlan útkeresésről és végül a Mesterrel való találkozásról Swami Shivanando, azaz drága Gyuri bácsi tollából...
A könyv letehetetlen, szívet melengető, megható és felelmelő olvasmány. Teljes lényemmel ajánlom mindnyájatoknak.
Szeretettel: Dhara

Tartalom:
Bevezetés 5
Egy szvámi Pestről 6
Csillagos ház a Népszínház utcában; gettó és felszabadulás 18
Anyu hazajön 24
Debrecen 27
Lovak 34
Mari 37
Ubul 39
Békáspuszta 41
Forradalom 48
Biciklivel Nyugatra 55
A határon 59
Ausztria 62
Az elhatározás 67
A hajóút 69
Érkezés 72
Amerika 76
Emigráció, de most már igazából 82
Menni vagy maradni? 87
Az első hűtlenség 101
Lovas tábor 104
Myrna halála 118
Romok 124
Brenda 129
Irén Kanadában 134
Égszakadás, földindulás,fejemen egy nagy koppanás 142
Ébredés (kétharmad részben) 147
Boldogtalan Irén élete egy nyomorékkal és a kundalini jóga 152
Szex hímvessző nélkül, és más dolgok.. 161
A zsidók 167
Osho, a Mesterem 169
India 176
Hazatérés 196
Utószó 215

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Accelerando
Könyvudvar ár: 990 Ft
Globális ökopolitika
Könyvudvar ár: 490 Ft 100 Ft
1 vélemény
Plaza
Könyvudvar ár: 100 Ft