Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

...Gyanánt (Regény Könyves Kálmánról)

...Gyanánt (Regény Könyves Kálmánról)
...Gyanánt (Regény Könyves Kálmánról) - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 24cm
Kiadó: Mundus
ISBN:963950176X
Kiadás éve: 2006
Oldalszám: 264
Borító: keménytáblás
2,600 Ft-os megtakarítás!:) Most 86%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,990 Ft
Könyvudvar ár: 390 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

Fábián László ezúttal a 11-12. század fordulójának Magyarországára kalauzolja el olvasóit, ám mégsem hagyományos értelemben vett történelmi regényt írt. A mű középpontjában főszereplőjének, főhősének bonyolult személyisége áll. Történelmünk egyik ismert, ám méltatlanul elhanyagolt alakja, akit már a nem sokkal utána élt lengyel Dlugosz is igazi európai nagyságként aposztrofált, ám itthon még kortársainak többsége sem vette észre jelentőségét. Egy koronás fő, aki csupán a sors szeszélyéből került a trónra, bár nem szánták királynak, és ő maga sem dédelgetett efféle terveket. Uralkodó, aki nem gyarapítja "Szent" vagy "Nagy" jelzővel illetett elődei és utódai számát, ám akinek nevéhez - bár csupán egyedül ült e néven magyar trónon király - mégis különös jelzőt kapcsolt az utókor.

Könyves Kálmán talán "ilyen (ilyen is) lehetett", mint ahogy a kötet lapjain életre kel vívódásaival, jó és rossz tulajdonságaival, vágyaival és félelmeivel, erényeivel és gyengeségeivel, egész korával és kortársaival egyetemben. "Ilyennek formálta ki az író azokból a milliomod mikronnyi hamvakból, amelyeket májusi cseresznyevirágzások, nyári záporok, októberi hideg esők, téli viharok sodortak a mindenségből az arcába..." - olvashatjuk a fülszövegben. A kötetet Segesdi György rajzai illusztrálják.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még