Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Hankiss Elemér négy könyve egy csomagban *

Szerző: Hankiss Elemér
AKCIÓ Hankiss Elemér négy könyve egy csomagban *
Hankiss Elemér négy könyve egy csomagban * - adatlap
Kiadó: Helikon
Kiadás éve: 2015
Borító: keménytáblás
9,779 Ft-os megtakarítás!:) Most 83%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 11,769 Ft
Könyvudvar ár: 2,360 Ft Akciós ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Az ezerarcú én - Emberlét a fogyasztói civilizációban
  2. Kétszög: Idegen világban?/A távol közelében
  3. Diagnózisok
  4. Proletár reneszánsz

A csomagban lévő négy könyv rövid leírása:

Az ezerarcú én - Emberlét a fogyasztói civilizációban
Az emberi élet megélhető remek kalandként és nyomorúságos vesződségként; jó mulatságként és siralomvölgyben való zarándoklásként; felfedezőútként vagy szolgálatként; nyomasztó abszurditásként és nagyszerű kihívásként. És megélhető triviálisként éppúgy, mint tragikusként. Hiszen triviális, mert mulandó és törékeny. És tragikus, mert mulandó és törékeny.
A Helikon Kiadó Hankiss-életműsorozatának legújabb kötete.

Kétszög: Idegen világban?/A távol közelében
Lengyel László: A Kétszöget Hankiss találta ki. - Nem hagy nyugodni ez a te Settembrini magatartásod. Hogyan lehet hinni és bízni az értelem hatalmában a 21. században? Hogyan lehet valaki egyszerre szabad és otthonos egy ilyen világban? Ez engem akaratlanul is Naphta ördögi kérdéseihez vezet: szabadok ebben az idegen világban csak az irracionalitás elfogadásával lehetünk. Tíz évvel később már úgy gondolta, hogy mindegyikünk színeit angyal és ördög együtt keverte ki, egyszerre van bennünk az apollóiból és a dionüsziosziból, Settembriniből és Naphtából, a jóságos Dr. Jekyllből és a gonosz Mr. Hyde-ból. A Kétszögben megjelent két párhuzamos és egymástól elfutó élettel mintegy azt is akarta mondani: lehetett és lehet így is élni, a világgal szembesülni 1928 és 2002 között magyar értelmiségiként. Párhuzamos életrajzot szeretett volna csinálni, ha nem is Plutarkhosz vagy Shakespeare szintjén, de abban a modorban. Ebben a könyvben szembesült először a nyilvánosság előtt mélységesen mély történeti beágyazottságával: a család, a magyar polgárság messze ágazó örökségével. És ezzel a több százados örökséggel szembesített engem is.
A "párhuzamos életrajzok", a Hankiss-Lengyel-féle kérdezz-felelek több mint tíz év után jelenik meg újra.

Diagnózisok
Hankiss Elemér életműsorozatának hatodik kötete az 1982-ben megjelent Diagnózisok és az 1986-ban publikált Diagnózisok 2. című tanulmánygyűjteményeket tartalmazza. A már több kiadást megért, a társadalmi fejlődés magyarországi torzulásairól, betegségeiről szóló írások sajnos három évtizeddel megszületésük után is érvényesek és aktuálisak.
A kötetben egyebek között a közösségek válságáról, az értékek bizonytalanságáról, a társadalmi bűntudatról, a politika mindenhatósága miatti állampolgári infantilizmusról, a második társadalomról, televíziós kultúránk sajátosságairól és a kényszerpályára kényszerült magyarországi társadalomfejlődésről szóló tanulmányok olvashatók. A főként a magyarországi jelenségekkel foglalkozó írások mellett a kötetben szerepel egy, a modern társadalmak működési zavarait általánosságban, nemzetközi áttekintésben vizsgáló elemzés is.

Proletár reneszánsz
Proletár reneszánsz – Tanulmányok az európai civilizációról és a magyar társadalomról
2. kiadás
Mi köze lehet egy mai kamaszlánynak a reneszánsz divatkirálynőihez, a Medici Máriákhoz és Stuart Máriákhoz? Ha ma élne, miről írna szappanoperát Shakespeare? Igaz-e az, hogy napjainkban egy új reneszánsz van kibontakozóban? Valósítsd meg önmagad! Alakítsd, formáld életedet, mint egy műalkotás! Fedezd föl, értsd meg, hódítsd meg a világot! Az emberi test: csoda! - A reneszánsz életelvei elevenednek meg ma a mai emberek életében? Vagy? Mi történt, mi történik napjainkban az európai civilizációval? Ezekre a kérdésekre keresnek választ a kötet első felének tanulmányai. A kötet második felében a szerző a magyar társadalom felé fordul. Mi történt az országgal 1989 óta? stb.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Új magyar bestiárium
Könyvudvar ár: 100 Ft
Szabó Dezső négy műve egy csomagban
Könyvudvar ár: 2,360 Ft 1,990 Ft
Halott ország
Könyvudvar ár: 690 Ft
Üzleti hírszerzés
Könyvudvar ár: 190 Ft 100 Ft