5 Csoóri-könyv egy csomagban

AKCIÓ 5 Csoóri-könyv egy csomagban
5 Csoóri-könyv egy csomagban - adatlap
Kiadó: Ismert hazai kiadók
Kiadás éve: 2003-2012
Borító: 5 keménytáblás
13,150 Ft-os megtakarítás!:) Most 81%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 16,140 Ft
Könyvudvar ár: 4,350 Ft Akciós ár: 2,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Csoóri Sándor – Monográfia
  2. Futás a ködben
  3. A pokol könyöklőjén
  4. Védőoltás - A magyar irodalomról
  5. Már én se volnék (Harminc év)

A csomagban lévő öt könyv rövid leírása:

Csoóri Sándor – Monográfia
E munkának tán legnagyobb erénye, hogy e több mint fél évszázados folyamat állomásait, erkölcsi, tudati, hatástörténeti összetevőit fölfejtve az írói-költői pálya alakulásának, gazdagodásának létszemléleti, poétikai mibenlétét is hűen mutatja be. A 2003-ban megjelent monográfiát Görömbei András továbbírta, belefoglalva az azóta megjelent esszé- és verskötetek anyagát is. A kötet Csoóri Sándor 80. születésnapja alkalmából jelenik meg!

Futás a ködben
Csoóri Sándor új versei a lírai költő személyes sorsának a prizmáján keresztül szemlélik változatlanul a körülötte lévő világot, azonban a kifejezés - Arany Jánossal szólva - "hangköre" megváltozott: nemes rezignációval tekinti a megélt élet és történelem illúzióvesztéseit; az irreverzibilitás tudatával szövi a költői emlékezet versbeszédét, de miközben arról beszél, hogy "régi sebeinkbe most halunk bele", a megélt veszteségek érzelmi leltárának költői nyeresége éppen ebből a visszafogottságból táplálkozik. A Futás a ködben jelentős eseménye napjaink költészetének.

A pokol könyöklőjén
Csoóri Sándor magasra ívelő életművében a vers és a próza egyenérkékű szerephez jut. A mostani válogatásban a közel azonos időben készült lírai alkotások mellett ott sorakoznak azok az esszék, tanulmányok, emlékezések, amelyek nem véletlenül kavartak éles vitákat, határon innen és túl.
Csoórit a hatvanas évek óta ugyanazok a kérdések izgatják: a terhes történelmi örökségünk, a hagyományok éltető Ereje és eltékozlása, a nemzeti sorsközösség vállalása és elutasítása, a demokrácia kivívásának esélyei és a zsákutcás feljődés.
Az elmúlt öt évtized keserűsége és reménysége, a közelmúltunk viharai és csalódásai követhetők végig a Kossuth-díjas szerző kötetében. A pokol könyöklőjén kitűnő versek és nagyszerű prózák gyűjteménye.

Védőoltás - A magyar irodalomról
"Ez a kötet nem hagyományos irodalomtörténeti írások gyűjteménye. Műfajilag sem egynemű. Mégis, egy költő tudományosan is igazolható látomásos panorámája alakul ki előttünk a magyar irodalom történetéről. (...)" (Pálfy G. István)

Már én se volnék (Harminc év)
"Csoóri Sándor költészetében a szerelem eredeti, mindent átfogó jelentésében kap helyet. Ezért nem is kell műfaji értelemben vett szerelmes verset írnia ahhoz, hogy erről az élményről szóljon. Versvilágában a szerelem mindig valóságos, természeti erőként hat, kozmikus jelentőségű tény. Nem tisztán érzelem, nem magában való erotika, a legkevésbé sem csak gondolat. De nem is éterikus, sem álmodozás, sem vergődés. Teljesség, mint maga az élet: így lesz nélkülözhetetlen, ettől lesz mélyen emberivé, és ezért van jelen költészete minden pontján: hol szembeötlően, hol rejtekezve, hol hiányával. Ebben is a magyar klasszikus költészet nagy hagyományának folyatója, annak, amit Balassi, Petőfi, Ady fémjelez.
Ez a kötet az elmúlt harminc év verseiből kínál válogatást. Egy olyan kapcsolat költői tükre, amelyben a szerelemélmény teljessége jelenik meg." (Gróh Gáspár)

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: