Szeptember 2 -tól újra nyitva a Könyvudvar. Maszk viselése kötelező.

Hillary Rodham Clinton

Hillary Rodham Clinton
Hillary Rodham Clinton - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 21cm
Kiadó: Kelly
ISBN:9789639667433
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 448
1,990 Ft-os megtakarítás!:) Most 57%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,480 Ft
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Hillary Rodham Clinton az Egyesült Államok és a világ egyik legbefolyásosabb politikusa. Személye megosztja az embereket; vannak, akik gyűlölik, mások viszont egyenesen istenítik. Bár több tucat könyv született már róla, eddig egyik sem volt képes megmutatni Hillary igazi arcát.

Amikor Hillary harcba szállt az Egyesült Államok elnöki posztjáért, két Pulitzer-díjas újságíró, Jeff Gerth és Don Van Natta Jr. úgy döntött, hogy megírja az amerikai politikai élet egyik legfontosabb szereplőjének pártatlan portréját.

A rengeteg új forrás és korábban nyilvánosságra nem hozott dokumentum felhasználásával készült könyv oldalain megelevenednek Hillary életének fontosabb állomásai: a Wellesley Főiskola kollégiumi szobái; az arkansasi és washingtoni tárgyalótermek; a Fehér Ház; a szenátus eldugott irodái; valamint több millió dolláros washingtoni rezidenciája.

A könyvből megismerhetjük Hillary és Bill titkos paktumát, amelyet az 1970-es évek elején kötöttek, hogy bejussanak a Fehér Házba. Van Natta és Gerth betekintést nyújt Hillary és Al Gore versengésébe, csakúgy, mint a szenátor asszony rivalizálásába Barack Obamával, amely végül külügyminiszteri pozíciót ért számára. A könyv több esetet is felsorol, amikor Hillary megszegte a szenátus etikai kódexét azzal, hogy egy titkos energiaügyi munkacsoportot hozott létre. Érdekes, új információkat tudhatunk meg Hillary megkérdőjelezhető jogi munkájáról Arkansasban, a kapcsolatáról Vince Fosterrel, és titkos szerepéről abban, hogy titokban tartsák férje besorozásának igaz történetét. Gerth és Van Natta arra a kérdésre is megadja a választ, hogyan vészelhette át Clintonék házassága a Monica Lewinsky-ügyet. Végül a könyv kitér Hillary vitatható szavazatára is az iraki háborúval kapcsolatban.

Hillary Clinton életútja egyedülálló az amerikai történelemben: First Lady, szenátor asszony, majd külügyminiszter. A remekül megírt könyv nélkülözhetetlen olvasmány mindenki számára, aki többet szeretne tudni erről az időszakról, mint amennyit az újságok megírtak.

Jeff Gerth harminc évet dolgozott oknyomozó riporterként a New York Timesnál, legtöbbet a lap washingtoni szerkesztőségében. 1999-ben Pulitzer-díjat kapott. 2004-ben a Princeton Egyetem vendégprofesszora volt. Feleségével Washington DC-ben él, és egy lányuk van.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még