A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.

Hollywoodi fenevad (memoár)

Szerző: Joe Eszterhas
Hollywoodi fenevad (memoár)
Hollywoodi fenevad (memoár) - adatlap
Kiadó: Litkey és Tsa
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 526
2,890 Ft-os megtakarítás!:) Most 83%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,480 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt.

A II. világháború után menekülttáborokban töltötte kisgyermek éveit, majd az Egyesült Államokban Clevelandben nőtt fel, ahol autót lopott, részegeket zsebelt ki, papokkal tűzött össze, kis híján börtönbe került. Forgatókönyvíróként kasszasikerek: Elemi ösztön, Kicsorbult tőr, Flashdance és látványos bukások: Showgirls, Jade, egyaránt fűződnek a nevéhez.

Annak ellenére lázongó maradt, hogy filmjei több mint egymilliárd dollár jegyárbevételt hoztak, ő maga pedig Hollywood leghíresebb és leghírhedtebb forgatókönyvírójává vált. Joe Eszterhas bonyolult és ellentmondásos alak: öntörvényű kívülálló, ugyanakkor romantikus moralista. Többen ördögnek nevezték. Úgy emlegetik, mint a legtöbbet pocskondiázott amerikait. A Time magazin viszont feltette a kérdést: Ha Shakespeare ma is élne, vajon Joe Eszterhasnak hívnák?

Emellett ő volt az első forgatókönyvíró, akit a filmszakma száz legbefolyásosabb személyisége közé választottak. A HOLLYWOODI FENEVAD bizonyos mértékig meghökkentő, sokszor lehangoló képet fest az amerikai filmiparról. Eszterhas föltárja a viszályokat, az alkukat, a zsarolásokat, az orvtámadásokat valamint a szex, a drogok és a bulizás világát, vagyis mindazt, ami Hollywood.

Ám ez a korántsem szokványos mű sok más réteget is rejt. Beszámoló egy nehézségek és kínlódások között boldogulni kénytelen utcakölyökről... egy érzéki, fölemelő és véget nem érő szerelmi kaland krónikája... egy olyan férfi kíméletlenül aprólékos bemutatása, aki élete legádázabb ellenségével, a rákkal szembesül... és ami talán a legfontosabb, a Hollywoodi dúvad szívszorító apa-fiú történet, amely újraértelmezi a szeretet és az árulás fogalmát.

Ez a könyv hol megdöbbenti, hol nevetésre ingerli, esetleg haragra gerjeszti az olvasót, vagy éppen könnyeket csal a szemébe. Hamisítatlan Joe Eszterhas az emberi szellem nyers és hátborzongató magasztalása.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még