Június 25-én kedden és 26-án szerdán filmforgatás miatt le lesz zárva az átjáróház. A Könyvudvarba nem lehet bejönni, a megrendeléseket nem tudjuk átadni.

Horkák kísérete

AKCIÓ Horkák kísérete
Horkák kísérete - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 20cm
Kiadó: Heraldika
ISBN:9789639204553
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 184
Borító: keménytáblás
2,100 Ft-os megtakarítás!:) Most 95%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,200 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft Akciós ár: 100 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Herények és más dolgozatok

Dr. vitéz Herényi István ősi Vas megyei eredetű nemesi családban született 1918-ban. Jogászi munkája mellett, fokról fokra vált a Nyugat-Dunántúl korai magyar történetének ismert kutatójává. A történelemtudományok kandidátusa (1989). Hely-, család- és helytörténeti adatgyűjteményei fontos forrásmunkák. Tanulmányai három fő téma köré csoportosulnak. Bulcsú horka szállásterületeire, a határvédelem és a nyugati gyepű kérdése; valamint a Herény nemzetség és a Herényi család története. Történeti megállapításait - Györffy Györgyhöz hasonlóan - elsősorban a helynevek vizsgálatára alapozza.
Jelen kötet főként a vasi kiadványokban - elsősorban a Vasi Szemlében - megjelent tanulmányaiból válogat.
Tartalom:
A magyar törzsszövetség törzsei és törzsfői; A nyugati gyepű az Árpád-házi fejedelmek idejében (995-1000); A három fejedelem és kíséreteik (Kende, gyula, horka) (kékkendek, kálizok, berények); A horkák vezértörzsének nemzetségei az Árpádok alatt; Adalékok egy honfoglalás kori törzstöredék (a Herények) történetéhez; Szeménynévadás a nyugati gyepűn az Árpádok és Anjouk idejében. (900-1400); Az Őrség helynevekben; Herény; A nemeskéri evangélikus artikuláris gyülekezet anyakönyveinek névtani anyaga (1689-1781); Kelet- és Nyugat-Magyarország közös helynevei; Szék, Székfölde; A Vas megyei Herényi-család személynevei és a korabeli névadások; Vázlat a magyar igazságszolgáltatásról 1848-tól napjainkig.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Templomszáj
Könyvudvar ár: 190 Ft 100 Ft