990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft-tól vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Hősök vagy terroristák

Szerző: Türk Attila
Hősök vagy terroristák
Hősök vagy terroristák - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Anno
ISBN:9789633755785
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 199
Borító: puhatáblás
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Bár a terror fogalma ugyan a nagy francia forradalom egyik vadhajtásaként vált közismertté, a terrorizmus nem újkori és nem újkeletű jelenség. Megítélése sem egyöntetű, hiszen akit az egyik oldalon terroristának minősítenek, azt mások esetleg hősnek (szabadságharcosnak, partizánnak stb.) tarthatják.

Hol van a határ a hős és a terrorista között? Erre próbál meg kötetében választ adni a szerző, mégpedig egy nagyívű történelmi kitekintés keretében, hiszen a nemzetiségi, politikai és vallási jellegű leszámolások, megtorló akciók szinte egyidősek az emberiséggel.

Elsőként az arab népekkel és az iszlám vallással kapcsolatban vizsgálódik, hiszen napjainkban a legtöbben őket hozzák összefüggésbe a témakörrel. Cáfolja a tévhitet, miszerint Mohamed tanai bármilyen módon is alapjául szolgálhatnának a terrorista akcióknak, majd az arab és az iszlám történetét mutatja be a próféta halálától napjainkig, különös tekintettel az 1945 utáni közel-keleti helyzetre, s felvázolva minden érintett szereplő bűnlajstromát a gyarmatosító britektől az izraelieken, az amerikaiakon és a szovjeteken át a különféle politikai és vallási irányzatokat képviselő muszlim és arab csoportosulásokig.

Az olvasmányos fejezetekben helyet kapott Irán és Afganisztán is, de olvashatunk a szomáliai kalózokról, az 1965-ös indonéziai tömegmészárlásokról, a Tamil tigrisekről, az indiai vallási és nemzetiségi viszályokról, az ETÁ-ról, a Vörös Hadsereg Frakcióról, az olasz Vörös Brigádokról, az IRÁ-ról, a délszláv háborúkról, illetve 2001. szeptember 11-ről is.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: