Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

János Károly és Zsófia

János Károly és Zsófia
János Károly és Zsófia - adatlap
Méretek: SZ: 16cm M: 23cm
Kiadó: Jószöveg
ISBN:9637052232
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 222
Borító: puhatáblás
1,400 Ft-os megtakarítás!:) Most 70%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,990 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

A spanyol uralkodó pár

A számos életrajzi írást közreadó újságíró azon kevesek közé tartozik, akiket a spanyol uralkodó pár fogadott a Zarzuela palotában. E kötetben olvasmányos fejezetekben követhetjük nyomon János Károly és Zsófia számos buktatóval teli, örömökben és bánatban egyaránt gazdag életútját.

A spanyol monarchia uralkodópárja, bár 1975-ben még senki nem hitt bennük, országát a diktatúrából a demokratizmus felé vezette, és ma egyszerre képviselik Spanyolországot és a modernitást. E könyvben egyszerű beszélgetőpartnerként vallanak életük sorsfordulóiról, gyermekkorukról, szigorú neveltetésükről, az ország utóbbi 30 évének politikai nehézségeiről, a család egyéb tagjairól, és főleg egymáshoz fűződő viszonyukról.

Egyéniségük kivételes módon egészíti ki egymást egy energikus király és egy higgadt gondolkodású királyné, kik nem elégedtek meg öröklött jogaikkal és vallják: minden egyes napon meg kell küzdeni az uralkodáshoz való jogért. A melegszívű és szenvedélyes királynak, valamint a diszkrét, de határozott királynénak a népszerűsége ma is töretlen.

Többször népük mellé álltak, ha kellett akár a spanyol kormánnyal szemben is, mint pl. a 2003. évi tengeri olajszennyeződésnél, vagy a 2004. március 11-i merényletet követően. Ha kell a háttérbe vonulva, de mindig a békés rendezés útjait keresve őrzik a polgári békébe és a nemzeti egységbe vetett hitüket. Egymáshoz való kapcsolatuk mára mély barátsággá alakult át, melyben vallják: útitársak vagyunk, akik egyazon cél irányába haladnak: Spanyolország boldogsága felé

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még