Kacajok és könnyek a Paradicsomból - Oshóval, az indiai misztikussal töltött éveim naplója

Kacajok és könnyek a Paradicsomból - Oshóval, az indiai misztikussal  töltött éveim naplója
Kacajok és könnyek a Paradicsomból - Oshóval, az indiai misztikussal töltött éveim naplója - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Amrita
ISBN:9639234133
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 464
Borító: puhatáblás
1,400 Ft-os megtakarítás!:) Most 70%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,990 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

1977-ben nagy feltűnést keltett, ahogy Jörg Andrees Elten – az ismert újságíró – Indiába utazott, majd egy indiai bölcs, Bhagwan Shree Rajneesh tanítványaként mint Swami Satyananda tért vissza a Stern magazin szerkesztőségébe. Satyananda meg volt róla győződve, hogy Bhagwan – aki röviddel halála előtt az Osho nevet vette fel – egy új Buddha volt. Ezért polgári egzisztenciájával szakítva átköltözött Osho indiai asramjába, ott meditált, és leírta élményeit. Naplója, a Kacajok és könnyek a paradicsomból (korábbi címén: Teljesen feloldódva az itt-és-most-ban) az 1979-es könyvszezon szenzációja volt, és ezreket vonzott Poonába – mindenekelőtt fiatalokat –, akik elutasították az ipari társadalom életellenes materializmusát, és a változás lehetőségét keresték az önmegismerés által. (Részlet az előszóból)
Fülszöveg: „Könyvem, a „Kacajok és könnyek a Paradicsomból" már röviddel születése után energikus, önálló életre kelt. Alighogy megjelent az 1979-es könyvpiacon a naplóm, melyet Osho - az indiai misztikus - asramjában írtam, hatalmas közfelháborodást váltott ki. Egyházi funkcionáriusok és konzervatív politikusok tajtékoztak, mivel szerintük könyvem arra csábította az ártatlan fiatalokat, hogy útra keljenek „ehhez a guruhoz, aki csupán az agyukat akarja átmosni és a zsebükből a pénzt kihúzni".

E könyv csakugyan, szinte megjelenése után azonnal valóságos utazási lázat váltott ki olvasóiból: fiatalok ezrei csomagoltak össze és keltek útra India felé, ahol; Oshót, a csodálatos bölcset akarták megismerni - azt az embert, aki igazságát égő fáklyaként vetette a feldühödött farizeusok és nyárspolgárok rakta száraz szalmakazlakra.

TARTALOM
Előszó 6
Előszó a magyar kiadáshoz 8
Előjáték 13
Találkozás 23
Közjáték 123
Életem Bhagwannal 133
Utószó 463-464

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: