A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.

Kalkuttai éjszakák

Szerző: Raj Kamal Jha
Kalkuttai éjszakák
Kalkuttai éjszakák - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 20cm
Kiadó: Ulpius-ház
ISBN:9639348171
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 236
Borító: puhatáblás
1,290 Ft-os megtakarítás!:) Most 68%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,880 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Egy szűk kalkuttai utca egyik házában, az utcai lámpa sárga fényében, kórházi törülközőbe bugyolált egynapos csecsemő fekszik. A szomszéd szobában egy férfi ül, teljesen egyedül, és ír. Ki ez a férfi, aki egyszerre rémült és elszánt? Mit ír? Honnan jött ez a kisbaba, és hová fog menni? Ma éjjel minderre választ kapunk, amikor a férfi felfedi a sötét titkokat, amelyeket egész életében cipelt. Múlt és jelen között csapongva félig elfelejtett jeleneteket idéz fel, csavarint egyet-kettőt a tényeken, hogy kikerekítse, amit kitalált. Ahogy egyre sötétebb lesz az éj, az igazságra is fény derül.

Lélegzetelállító és pontos prózájában Raj Kamal Jha, az elsőkötetes indiai író, Kalkutta szülötte, a titkolt erőszak és az elferdült érzékiség mögött felfedezi a régi városban a szerelmet és a reményt. A Kalkuttai éjszakák olyan emberek mélyen megrendítő története, akik képzeletükön keresztül találják meg a kétségbeesetten keresett kiutat.

"Kezdhetném a nevemmel, de ugyan már. Minek is vesztegetnénk ezzel az időt, tizenkétmillió név városában... Gyorsan kell dolgoznom, nincs sok idő. Itt lesznek nemsokára, hogy elvigyenek téged, a férfi és az asszony... És aztán sok-sok nyár, sok-sok tél elmúltával, mikor már meghízott a város, oldalai ráfolytak a falvakra, ahol a vasúti sínek futnak, és a bicikliriksák járnak, ha már szép nagylánnyá nőttél, amilyen bizonyára leszel, egy napon majd megállsz. Hirtelen. Valami, amit meglátsz vagy meghallasz, emlékeztetni fog valamire, ami hiányzik a szívedből, egy lyukra talán, amin keresztülfut a vér, és akkor, mint egy gép, amely dohog egy másodpercig, mielőtt bekattan, mielőtt zümmögni és mozogni kezd, megtorpansz, és megkérdezed: Ki vagyok én?"

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még