A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.

Kapolcsi útilapok

Kapolcsi útilapok
Kapolcsi útilapok - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Alexandra
ISBN:9632976556
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 280
Borító: puhatáblás
2,510 Ft-os megtakarítás!:) Most 71%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,500 Ft
Könyvudvar ár: 990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Helytörténeti kalauz az idő stopposainak

"Még 2010 őszén merült fel az ötlet, hogy készüljön könyv a Kapolcs helytörténetét lelkesen kutató fiatal pedagógus Szabó Csaba fényképgyűjteményéből. A családi archívumokból előkerült gyűjteményt nyolc virtuális túrába rendeztük. Minden túrához -"illusztráció" gyanánt- "lokális legendákat" (helyi mondákat, családi történeteket, élményelbeszéléseket) fűztünk Ladányi András riportjai, interjúi alapján.
A nyolc túra sarokpontjait Lakossy Judit tanárnőnek az 1970-es években készült, Kapolcs földrajzi neveit összegyűjtő dolgozata alapján határoztuk meg. A nyolc túra kötetünket nyolc fejezetre tagolja. Minden túra egy térképpel indít, amin a túrapontokat rögzítettük. A túrák sorrendjét az órajáráshoz igazítottuk. Minden esetben a falu központjából, a bolt, az evangélikus templom és a faluhíd által körbehatárolt főtérről indulunk. Sugárirányban az első túránk északra vezet, majd a második, a harmadik, a negyedik túrával indulunk el hol északkeletnek, hol keletnek, majd délnek és így tovább.
A könyv a képek és a történetek révén valójában Kapolcs "mentális térképe", a helyiek által elmesélt falukalauz. Kívánunk jó kalandtúrát e könyv lapozása közben az idő stopposainak!" (Tóth G. Péter)

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Verazélet
Könyvudvar ár: 590 Ft
Reményvesztett nők
Könyvudvar ár: 390 Ft
Antigoné (Meséld újra!)
Könyvudvar ár: 690 Ft