Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Két bolond százat csinál – Feladatgyűjtemény Bosnyák Viktória könyvéhez (Nyelvkincstár)

Két bolond százat csinál – Feladatgyűjtemény Bosnyák Viktória könyvéhez (Nyelvkincstár)
Két bolond százat csinál – Feladatgyűjtemény Bosnyák Viktória könyvéhez (Nyelvkincstár) - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 23cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634153498
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 48
Borító: puhatáblás
200 Ft-os megtakarítás!:) Most 20%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 990 Ft
Könyvudvar ár: 790 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Bosnyák Viktória Nyelvkincstár-sorozatában megjelent könyvek mindegyikéhez tartozik egy feladatgyűjtemény is. A feladatokat Csájiné Knézics Anikó vezetőtanító állította össze, mindig az adott könyvnek megfelelő témában. A feladatgyűjtemények a könyveknél kicsit nagyobb méretűek, a fekete-fehér rajzokat (ahogy a könyvekben is) Szűcs Édua készítette. Feladattípusok: villámkérdések, szemfüles (különböző alakzatban elrendezett szavakat olvasás után visszaadni), hiányos mondatokat kiegészíteni, rajzolós feladatok, hosszú betűsorokban értelmes szavakat keresni, igaz-hamis kérdések stb.

A feladatgyűjtemények címlapja  "A tanítók egyesületének ajánlásával" körpecséttel büszkélkedhet. A sorozatban többek között megjelent A sirály a király? (ly-s szavak helyesírása), Amikor kivirágzott a fánkfánk (többjelentésű szavak), Ezt nevezem! (nehéz helyesírású tulajdonnevek), Elek merre keresselek? (nehéz földrajzi nevek helyesírása) feladatgyűjteménye.

A kétbolond százat csinál című feladatgyűjtemény a közmondások témakörét járja körül feladataival. A szólások, közmondások nyelvünk "virágai". Napi szinten való használatuk szabatosabbá teszik a beszédet. Segítségükkel egy hivatalos előadáson, vagy akár csak a hétköznapi kommunikációban árnyaltabban tudjuk kifejezni magunkat. Remélem mondandóm nem talált süket fülekre és nem lacafacáznak, hanem megrendelik a feladatgyűjteményt, de nem erőszak a disznótor, bár a puding próbája az evés... 

Fülszöveg:

A Két bolond százat csinál című meseregény és a hozzá tartozó feladatgyűjtemény kétszáz magyar szólás, közmondás és szállóige helyes használatával foglalkozik. Bosnyák Viktória könyve önmagában is ideális a téma gyakorlásához.
Ez a feladatgyűjtemény – a meseregény otthoni vagy tanórai feldolgozásaként – az olvasástechnikai, a szövegértési, valamint a nyelvtani készségfejlesztésben játszik fontos szerepet. A regény valamennyi fejezetéhez azonos koncepció szerint összeállított feladatsor tartozik.

be
5 ( 5 / 5 )
Fiam panaszkodott, hogy nem tudja pontosan mit is jelentenek a közmondások és szeretné megismerni, megérteni őket. Na ez a könyv kapóra jött, köszönöm!

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: