Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Két bolond százat csinál (Nyelvkincstár)

Két bolond százat csinál (Nyelvkincstár)
Két bolond százat csinál (Nyelvkincstár) - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 20cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634153481
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 120
Borító: puhatáblás
509 Ft-os megtakarítás!:) Most 25%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,999 Ft
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A nyelvkincstár sorozatban Bosnyák Viktória írónő, játékos, nyelvtan alapú meséi jelennek meg. Ezek a kötetek nem tankönyvek, hanem országszerte használt kiegészítői, az általános iskolai tananyagnak. Viccesek, szórakoztatók, könnyen olvashatók. Utóbbit a szöveg mellett segíti még a tipográfia (nagyobb betűméret) és a néhány laponként feltűnő sok vidám rajz (Szűcs Édua) is.

A könyvek címlapja  "A tanítók egyesületének ajánlásával" körpecséttel büszkélkedhet. A sorozatban többek között megjelent A sirály a király? (ly-s szavak helyesírása), Amikor kivirágzott a fánkfánk (többjelentésű szavak), Ezt nevezem! (nehéz helyesírású tulajdonnevek), Elek merre keresselek? (nehéz földrajzi nevek helyesírása), A nagy szinonima-hadjárat (rokonértelmű szavak).

A Két bolond százat csinál c. részben két koala kalandjai során ismerkedhetünk meg majd kétszáz magyar szólással. A mese után, Bölcsné Gyöngyi, egy külön fejezetben foglalta össze a közmondásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. De olyan jól fogalmazott, hogy először azt hittem, nem az egyik szereplő, Gyöngyi, a bagoly írta, hanem egy névrokon tanár... Az összefoglaló után Gyöngyi még a könyvben szereplő közmondásokat is kigyűjtötte nekünk és rövid magyarázatokat fűzött hozzájuk.

Igyekeztem nem bő lére ereszteni a könyv ismertetőjét, remélem nem a falnak beszéltem... Rendben, hallgatás beleegyezés, lehet küldeni a rendelést! Nem, nem ettem bolondgombát, akinek nem inge ne vegye magára, de egy szó, mint száz, amit ma megtehetsz,ne halaszd holnapra, vedd meg most a könyvet!

Fülszöveg

Ajándék póknak ne nézd a fogát, lóból is megárt a sok. Ilyen butaságokat mond Lala, a koala, aki húgával, Kokóval nemrégiben érkezett a Nevenincs erdőbe. Vajon miért használja helytelenül a közmondásokat, amiket annyira szeret? Bölcs Elek kideríti, hogy mi okozza a bajt, felesége, Gyöngyi pedig rendet tesz az erdőlakók fejében. Gyakorlat teszi a mestert: mire a mese végére érünk, nemcsak az erdőlakók, de az olvasó is helyesen tud majd használni kétszáz magyar szólást, közmondást és szállóigét, hiszen a jó pap holtig tanul.

A Nyelvkincstár-sorozat többi kötetében a szórakoztató kalandok közben alaposan megismerkedhetsz a j-s és ly-os szavakkal, a többértelmű kifejezésekkel, sőt a leghíresebb, kacifántos írású történelmi családnevekkel és magyar földrajzi nevekkel is. Ha elolvasod ezeket a könyveket, biztosan ötöst kapsz helyesírásból.

Jobb későn, mint soha, még most is le lehet adni a rendelést!

be
5 ( 5 / 5 )
A mai gyerekek ésmi felnőttekis, egyre kevesebb közmondást használunk.Jó ez a könyv, újra köztudatba hozza őket!
be
5 ( 5 / 5 )
A fiamnak vettem meg és nem csalódtam.Szívesen olvasta, szerintem nem volt erőltetett de mégis lehet belőle tanulni.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: