990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft-tól vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Két zöld ász

Két zöld ász
Két zöld ász - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Holnap
ISBN:9633464188
Kiadás éve: 2000
Oldalszám: 232
Borító: keménytáblás
1,710 Ft-os megtakarítás!:) Most 74%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,300 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A huszadik századi magyar epika klasszikusa - szabálytalan nagysága - Tersánszky Józsi Jenő (1888-1969). Kiterjedt életművét az 1950-es/60-as, majd a 70-es/80-s években két értékes sorozat is igyekezett felölelni, ám egyik sem vált teljessé. 

A Tersánszky Józsi Jenő művei elnevezésű - a tervek szerint a gazdag pálya eddig publikálatlan írásaira is kiterjedő sorozat közreadását 2000 tavaszán kezdte el a Holnap Kiadó, mintegy jelezve, hogy e szabálytalan prózaíró klasszikus, a Nyugat első nemzedékének nagysága sem maradhat ki az ünnepi esztendő szellemi értékeinket a lehető legteljesebben fölmutató törekvéseiből.
A Két zöld ász a szerző életében ugyancsak zaklatott, eseménydús 1921-es esztendő termése. A világháború, a katonáskodás, a hadifogság, a nyomorgás, az öngyilkossági kísérlet után a harminchárom éves Tersánszky nagy lendülettel szinte újra kezdte 1910-ben indult, már eddig is elismeréssel kísért írói útját. Fő művének, a Kakuk Marcinak első nagy fejezetével (Kakuk Marci ifjúsága) szinte egyszerre keletkezett a Buzikán Mátyás hamiskártyásról szóló regény.
Eredendően a jóakarat, a tisztességvágy, a jellemszínesség, a tréfacsinálás a sajátja Buzikánnak. Kitűnik szűkebb környezetéből - kérdés azonban, képes-e megfékezni játékszenvedélyét, a fontos döntéseket halogató természetét, az alkalmi sikereiből fakadó dologkerülést...? A századelő kisvárosi társadalmát széles skálán ábrázoló műben egy idő után eluralkodik a szabadesés törvénye: szándékok, személyek, szenzációk kezdenek zuhanni. Egyre inkább úgy érezzük, Buzikánnak nem lehet a lelkére beszélni, nála „kámpec minden zokszóval", s csak a „későcske idő" csinálhat rendet a kártyára tett tétek: a sorsok között.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: