Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Királyok - Bibliai történetek *

Szerző: Szokács Eszter
Királyok - Bibliai történetek *
Királyok - Bibliai történetek * - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 21cm
Kiadó: Csimota
ISBN:9786155649400
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 80
Borító: keménytáblás
1,000 Ft-os megtakarítás!:) Most 33%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,990 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Vélemények a könyvről: "Csak bele akartam olvasni egy kicsit, de nem tudtam abbahagyni… Jó stílusban újramesélt bibliai történet, remek illusztrációkkal. (nagyon szeretem Nagy Norbert képeit:."

"Egy gyermekbiblia esetében a fő szempont az, hogy mennyire sikerült átültetni az ószövetségi történeteket a mai nyelvre, közel hozni őket a mai olvasókhoz, és ez most sikerült. Az illusztrációk a bibliai hangulatnak megfelelően egy kicsit misztikusak, az arcok, a szereplők mimikája mégis eléggé mai ahhoz, hogy érezzük, hogy több ezer éves történetekről van szó, az idő- és térbeli távolság mégis áthidalható legyen. A történetek átírása is megfelelően sikerült, nem próbál erőltetetten modernizálni vagy jópofizni, a szövegen is átsüt az az áhítat, ami a képeken. Maguk a történetek meg időtlenek, Uriás „megöletése”, halálának előidézése különösen, mert sajnos örök emberi hajlam az irigység. Elég korrektül sikerült egyébként gyerekbaráttá tenni ezt a történetet is úgy, hogy a lényeg is megmaradjon, de azért rossz álmaink se legyenek tőle.
A bibliai hangulat megmaradt, a mai olvasókhoz történő közelebb hozás sikerült. A nyelvezete is megfelelő, nem leereszkedő, nem magyarázza túl. Jó átirat, ajánlom." (Forrás: https://moly.hu/konyvek/szokacs-eszter-jozsef, Terja Kauppinen, Majoros Nóra)

Fülszöveg:

Kik voltak Izrael első királyai? Miért pont ők? Milyen érzés lehet az, amikor egy király se tudja, mitévő legyen? Kitől kér tanácsot? Ebben a kötetben erre mind fény derül, ahogy arra is, hogy miért öntöttek olajat Saul fejére, milyen hangszeren játszott Dávid, hogyan tett igazságot Salamon, és mit kérdezett Sába királynője. Ezekben a mesékben van harc, cselszövés, furfang, talány és sok-sok történet arról, hogy mindannyian másképp vagyunk bátrak.

A bibliai történeteket már sokan megfestették, megrajzolták, megfilmesítették. Mi elmeséljük őket egy sorozatban. Ezek a történetek ősiek, mégis bennünk élnek. Kicsit talán úgy, ahogy a családi anekdoták, amelyeket szeretünk újra meg újra felidézni, annak ellenére, hogy mindenki másképp emlékszik rájuk, másképp meséli őket. És Szokács Eszter remek mesélő…

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: