990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft felett vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Klímabarát települések

Klímabarát települések
Klímabarát települések - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 21cm
Kiadó: Pallas
ISBN:9789638799555
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 481
Borító: puhatáblás
2,210 Ft-os megtakarítás!:) Most 76%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,900 Ft
Könyvudvar ár: 690 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Elmélet és gyakorlat

Az éghajlatváltozás egy olyan súlyos betegséghez hasonlítható, amelynek következményeit ma már minden ember és minden társadalom közvetlenül megtapasztalhatja. E súlyos és egyre súlyosabbá váló „betegség” oka – mai tudásunk szerint - a megfékezhetetlen növekedés, amelynek csak egyik, de legsúlyosabb, „tünete” az éghajlatváltozás.

A „diagnózis” felismerése után megkezdődött a megfelelő „gyógymódok” keresése, amely azonban eddig nem vezetett eredményre. Az éghajlatváltozás, azonban az elmúlt években e „betegség” olyan súlyos „tünetévé” vált, amelynek hatására egyre többen felismerték, hogy a Természet és a Társadalom közötti egészséges kapcsolat már elviselhetetlen módon megromlott.

Ez a felismerés a lehetséges „gyógymódok” keresését minden eddiginél intenzívebbé tette és a Föld számos országában egyre több városban és faluban is keresik a gyógyulás lehetőségeit. A Klímabarát települések ehhez az egyre kiterjedtebb tevékenységhez kapcsolódnak, abban reményben, hogy a helyi, közösségi kezdeményezések sokasága, egymást is erősítve, megtalálhatja a „betegség” gyógymódját.

Kötetünkben a Magyarországon elindult helyi szintű klímaprogramok egyikének, a Klímabarát településeknek (amelyekhez közé egyelőre Tatabánya, Pomáz, Hosszúhetény, Pilis és Albertirsa tartozik), eddigi tevékenységét és eredményeit mutatjuk be. A kötetben az egész tevékenységet megalapozó elméleti tanulmányok és a konkrét, gyakorlati lépéseket ismertető írások együtt jelennek meg. Ezzel arra is rámutatva, hogy a „gyógyulás” egyik fontos feltétele, az elméleti és a gyakorlati tudás minél szorosabb összekapcsolódása.

Az eddigi tapasztalatok alapján egyre erőteljesebben fogalmazódik meg az a feltételezés, hogy az eddig eszközökkel gyógyíthatatlannak bizonyuló „betegséget” csak egy új paradigma keretei között kidolgozott gyógymódokkal lehet meggyógyítani. A kötetet izgalmas olvasmány azok számára, akik az éghajlatváltozás elméleti kérdéseivel foglalkoznak és azok számára is, akik helyi szintű klímaprogramok kidolgozásával kívánnak hozzájárulni a „betegség” gyógyításához.

be
5 ( 5 / 5 )
Az éghajlatváltozás ténye ma már vitathatatlan, mindössze az nem tisztázott teljesen, mennyi ebből az ember felelőssége. A személyes véleményem az, hogy nagyon sok. Gondoljunk arra, hogy a Föld történetében az ember nélkül is követték egymást felmelegedések és lehűlések. De ekkora környezetszennyezés a dinoszauruszok kihalása óta nem volt, amennyiben akkor meteor becsapódás okozta a katasztrófát. Én ahhoz mérem a jelenlegi környezetszennyeződés mértékét, és mint az akkori, ez a mostani változás is rendkívül gyorsnak bizonyul. Örömmel fogadok minden olyan kezdeményezést, ami a folyamat lassítását szolgálja. Remélem, a könyv keletkezése óta eltelt időben ezen települések száma megsokszorozódott.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: