Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Kompország a Nyugat iskolájában - A társadalmak szerveződéséről

Kompország a Nyugat iskolájában - A társadalmak szerveződéséről
Kompország a Nyugat iskolájában - A társadalmak szerveződéséről - adatlap
Méretek: SZ: 16cm M: 22cm
Kiadó: Gondolat
ISBN:9789636933340
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 356
Borító: puhatáblás
2,000 Ft-os megtakarítás!:) Most 71%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,790 Ft
Könyvudvar ár: 790 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A szerző nyelvész-szociológus, kommunikációkutató, az MTA-ELTE Kommunikációelméleti Kutatócsoport főmunkatársa, egyetemi magántanár (ELTE), a Jel-Kép című kommunikációtudományi folyóirat főszerkesztője.

A szerző nem szeretné, ha munkája a kapitalizmus, a verseny, az individualizmus, a liberalizmus sokféle kritikájával szemben a nyugat egyoldalú apológiájának, esetleg más civilizációk lebecsülésének tűnne, mindazonáltal nem rejti véka alá azt a meggyőződését, hogy a nyugati típusú társadalomfejlődés, ha voltak is pusztító kisiklásai, az emberi tehetségnek, a szabadságnak és a jólétnek a történelemben korábban és másutt nem tapasztalt kibontakozását hozta magával.

Kétszáz év óta próbálunk felzárkózni Nyugat-Európához. Miért nem sikerült mind a mai napig, s mit kellene tennünk, hogy sikerüljön? Széchenyi, Kemény, Ady, Jászi, Szekfü, Bibó, Andrew János, Kosáry és sokan mások után Terestyéni Tamás is erre a kérdésre keres választ új könyvében. Hankiss Elemér

A könyv alapján egyértelmű, hogy a szabadság elvén alapuló társadalomszerveződésnek hosszú távon nincs alternatívája. A szabadság azonban nem magától való, meg kell tanulnunk élni vele és általa. Csepeli György

Nem azoknak ajánljuk tehát Terestyéni Tamás munkáját, akik szeretnek feketében és fehérben gondolkozni, hanem azoknak, akik azt tekintik kihívásnak, hogy minél differenciáltabban, s ezáltal pontosabban szemléljék azt a világot, amelyben élünk.
Kapitány Ágnes, Kapitány Gábor

Ajánljuk e könyvet mindazoknak, akik munkájuk vagy tanulmányaik során szembetalálkoznak a társadalom szerveződésének és működésének a kérdéseivel, de azoknak is, akik egyszerűen csak érdeklődnek társadalomtudományi témakörök iránt, és szeretnék jobban megérteni világunkat.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még