Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek
AKCIÓ Könnyűzene 11 könyv egy csomagban
Könnyűzene 11 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadó: Ismert hazai kiadók
Kiadás éve: változó
Borító: vegyes
23,219 Ft-os megtakarítás!:) Most 82%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 28,209 Ft
Könyvudvar ár: 7,400 Ft Akciós ár: 4,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

 1. Wonderland
 2. Queens Of The Stone Age
 3. Metallica - Enter the Puppetmaster - 29 fémkemény év
 4. Szabálytalan beszélgetések Prieger Zsolttal
 5. 19-re lapot - 21 év gengszterrap
 6. Dressed to KISS
 7. Gyémánt
 8. Műfajok, stílusok, szubkultúrák
 9. Rocklegendák
 10. Hangold újra! + CD (Hanglemez és daloskönyv)
 11. Beatles zenei kalauz

A csomagban lévő 11 könyv rövid leírása:

Wonderland
Ádám már gyerekként arról álmodozott, hogy egyszer híres rocksztár lesz. De ahhoz, hogy ez valóra válhasson, előbb meg kellett ismernie Dogit. Miután egymás mellé keverednek a suli udvarán, a két fiú hamar rájön: nemcsak a zene iránti rajongás közös bennük, de személyiségük is kiegészíti egymást. Ádám érzékeny és kreatív, míg Dogi vérbeli showman, aki épp eléggé gátlástalan ahhoz, hogy elérje, amit akar.
A két barát összehoz egy amatőr zenekart, amely néhány klubkoncert után igazi közönségkedvenccé válik. A sikerrel együtt persze a jóakarók, az irigyek, a mentorjelöltek és a nagy riválisok is feltűnnek az életükben, így miközben Dogiék a budapesti klubokból feljutnak a legnépszerűbb fesztiválok nagyszínpadaira, a barátságuk is komoly szakítópróba elé kerül.
Vajon megéri mindent feladni egy álomért?
Ádámnak döntenie kell, mi az, ami igazán fontos a számára.
De bárhogy is dönt, onnan már nincs visszaút
A Wonderland a 2000-es évek elejének underground zenei világában játszódó történet. Generációs regény szenvedélyről, barátságról, szerelemről és árulásról. Sok zenével.
A Wonderland ugyanakkor több mint egy könyv. A regényben szereplő zenekar slágerét, a What do you really wanna sayt a Petőfi Rádió játssza, a dalhoz készült videoklip pedig már látható a YouTube-on.
Angyalosy Eszter kulturális antropológusként szerzett doktori fokozatot, a populáris irodalom az egyik szakterülete. Szerkesztőként számos hazai sikerkönyv szerzőjének munkáját segítette.
Baranyai Ákos, a.k.a. DJ Future, az Irie Maffia kultzenekar oszlopos tagja, de DJ-ként önállóan is gyakran fellép. Partysorozatot szervez, alapító tagja és menedzsere a Bupino nevű underground rapformációnak.

Queens Of The Stone Age
Senki sem tudja
A ​Kyuss romjaira épült Queens Of The Stone Age egy egész zenei mozgalmat inspirált és húzott magával az utóbbi évtizedek során. A zenekar tagjai folyton cserélődtek, de az egyetlen állandó szereplő, Josh Homme a kis klubokból végül a mainstream sikerekig vezette zenekarát, mindig előre, mindig feljebb. Ez a könyv magába foglalja a QOTSA történetét A-tól Z-ig, beleértve Nick Oliveri hírhedt kirúgását, amelyet itt alaposan kifejt mindkét oldal. Interjúk sokaságán keresztül betekintést nyerhetünk az együttes hedonista kalandjaiba és a kompromisszumokat nem ismerő zenéjük születésének folyamataiba. 
Amikor a heavy metalnak folyton újabb és újabb alfajai születtek, a rock-szcéna pedig széttöredezett, főnixmadárként röppent fel a QOTSA egyedi hangzása az amerikai sivatagból, újra egyesítve a fentieket. 
A királynők őszinték, ami a szívükön, az a szájukon, és mégse nyírták még ki őket. Persze szétszórtak és labilisak, de ez magától értetődő, hiszen a legendás stoner rock úttörőnek számító Kyusshoz köthetőek mind, és tőlük származik a „Nikotin, válium, vicodin, marihuána, extasy és alkohol!” refrén is. Kell ennél több? 
Aztán, amikor a dobok mögé beült a világ egyik legjobb dobosa, Dave Grohl (ex-Nirvana, Foo Fighters), úgy tűnt, az együttes bebiztosította magának a hírnevet, de végül a nehezebbik utat választották. Sőt, ahogy a rock & roll vadember Nick Oliveri is kikerült a zenekarból, sokan a QOTSA végét vizionálták. 2005-ben Joshnak nem volt vesztenivalója, bizonyítanivalója viszont annál inkább! De ki tudhatta, mit hoz a jövő? Az ő olvasatukban: „No one knows…” (Senki se tudja) 
A magyar kiadásba természetesen bekerült a válasz is, hiszen Dudich Ákos fordítását Déri Zsolt utószava követi, amelyből megtudhatjuk a Queens Of The Stone Age háza táján történt legfrissebb fejleményeket is.

Metallica - Enter the Puppetmaster - 29 fémkemény év
Az elmúlt közel 29 évben a Metallica a rock és metál műfajának trendteremtő ikonjává vált. A brit heavy metal új hullámát követő időszakban megjelenő, a hard rock és az addigi metálzene hagyományaival szakítani kívánó, tinédzserekből álló csapat eleinte azzal tűnt ki a szem- és arcfestékes glam-korszak rikító világából, hogy minden korábbi együttesnél gyorsabban játszott, és keményebb riffekkel színesítette a muzsikáját. A banda tagjai első ránézésre olyanok voltak, mint a szomszéd srác: nem alkalmaztak látványos show-elemeket, nem foglalkoztak a körítéssel – ők egyszerűen csak játszották a zenét, ami a vérükben volt.Áldozatokat is vállaló zenészek, lendületes, friss zene, feszes menedzselés – a siker természetesen nem maradhatott el. A Metallica tagjai azonban nem kívántak megragadni azon a szinten, ahová addig eljutottak. Amikor már világosan látszott, hogy kor- és pályatársaival a Nagy Négyes egyik tagjaként (a Slayer, a Megadeth és az Anthrax zenekarokkal együtt) sikerült megteremtenie a később thrash metalnak nevezett műfajt, a banda már tovább is lépett.A Metallica tagjai sosem találták elég jónak azt a bizonyos járt utat - ők inkább kerestek maguknak egy járatlant, olyat, amelyet nekik kellett kitaposniuk. Vannak, akik érdemnek tartják ezt, vannak, akiknek más a véleményük, mindenesetre kétségtelen: a Metallica az első olyan metálzenekar, amelynek sikerült fogyaszthatóvá tennie a korábban csak bizonyos rétegeket megérintő műfajt. A hasonló bandák többségét maga mögött hagyva, a rock’n’roll démonjaival megküzdve olyan magasságokba jutott sajátos, thrashben gyökerező, de némileg konformizált metalzenéjével, mint a hard rock területén az AC/DC, vagy az ős heavy metálban az Iron Maiden és a Judas Priest. Megkerülhetetlenné vált. Kihagyhatatlanná. Ez a zene ma már az egyetemes kultúra részét képezi.

Szabálytalan beszélgetések Prieger Zsolttal
Prieger Zsolt nemcsak zenész, újságíró, producer és tanár, hanem mint Dudich Ákos legújabb könyvéből kiderül, szórakoztató, markáns gondolatokkal rendelkező beszélgetőpartner is. Prieger az Anima Sound System vezetőjeként lett ismert, de producerként és zenei rendezőként a kísérleti elektronika, a népzene, a hard-rock, a világzene, a metál vagy a jazz területein is alkotott már maradandót.
Szakmai díjak, át nem vett állami kitüntetés, világsztárokkal való közös munkák szegélyezik pályafutását. Prieger 25 éve közöl elemzéseket politikai-, sport- és zenei témákban, közreműködött a Roma Sajtóközpont és az index.hu alapításánál is.
Irodalomfan, DJ, focirajongó, szerető apa, és ebből a könyvből az is kiderül, hogy humoros és empatikus kommunikátor is, aki egyaránt szeret főzni, elmerülni a klasszikus orosz irodalomban, illetve focimeccsre járni, szóval imádja az életet.
A kelet-európai népzenét és a modern elektronikát elsőként ötvöző, Európát többször is körbeturnézó együttese, az Anima Sound System a 90-es évek közepén tört ki az ismeretlenségből, és azóta mindent elért, amit Magyarországon el lehetett.
A szerző, Dudich Ákos nevéhez fűződnek a Queens of the Stone Age és Rage Against The Machine-művek fordításai is.
Prieger Zsolttal készített beszélgetőkönyve a második a sorban, ő a szerzője ugyanis a Pótolhatatlan Halhatatlanság - A Vágtázó Halottkémek életereje című VHK-interjú-kötetnek is.

19-re lapot - 21 év gengszterrap
„Miksa azon röhögött, hogy én egy labirintusban rohanok legelöl, és a rajongók azonnal eltévednek, ha megpróbálnak követni, mert mindig befordulok ott, ahol nem számítanak rá. Hopp, merre is megyünk? Most négerek vagyunk, most megint fehérek, most megint négerek. Örültem, hogy a Kartelben végre nem metalistának néznek, és annak is örültem, hogy nem volt élő zene. A hakni viszont néha gagyin sült el, mert ahova nem tudtuk magunkkal vinni a kis pultunkat, ott CD be, oszt annyi. Óriási pénzt lehetett keresni, de tré volt a cucc, ezért képbe jött az élőzés, és szóba került, hogy végképp meg kellene szabadulni a diszkóhakniktól. Nehéz volt, mert kibaszott jó lét hoztak. Hétvégenként négy-öt bulit toltunk, fejenként néha harminc ropit kerestünk egy helyen. És beszélünk 1999-ről meg 2000-ről. Na, ebből a pénzből már egy forint sincs. Elment minden, sőt még több is.” – Ganxsta Zolee
Ganxsta Zolee 1966-ban született Budapesten. A Sex Action dobosaként vált ismertté, a Kartelt 1995-ben hívta életre. Állítja, a zenekar még 21 évet is simán elketyeg... Mármint folytatja az ámokfutást.
Fencsik Tamás 1978-ban született, szintén Budapesten. Újságíróként megjárt egy halom szerkesztőséget, társfordítóként jegyzi például Ozzy Osbourne életrajzát, társíróként pedig többek közt a Döglégy a világ körül című könyvet, azaz Ganxsta Zolee életrajzát.
„Zolinak sosem kell disztingválnia. Mondhat bármit bárkinek, mert még ha sértőn hangzik, akkor is menőnek tartják érte. Irigylésre méltó, nem? Pár évvel ezelőtt egyszerre értünk oda egy fesztiválra, és amikor kiosztották a stage passokat, ő nem kért. Nem kell? – kérdeztem, erre levette a napszemüvegét, és az arcára mutatott: ez az én stage passom.” – Szekeres András, Junkies
„A 'Szűzoltók' című örök érvényű klasszikus révén ismertem meg Zoliék művészetét. El sem tudtam képzelni, hogy kik azok az állatok, akik vették a bátorságot, hogy ennyire mocskos, bevállalós dalokkal jöjjenek elő. Aztán megismertem őket...” – Pulius Tibor, Supernem
„Ganxsta Zolee az egyik első és egyetlen olyan előadó Magyarországon, akinek a megjelenése, a mondanivalója és a habitusa magánemberként és közszereplőként is egy és ugyanaz. Hiteles és valódi. Amíg más éveken át kapar ezért, addig van, aki ebbe egyszerűen beleszületik. Zana Zoli beleszületett.” – Felcser Máté, a Punnany Massif zenekarvezetője
A 19-re lapot – 21 év genszterrap egyéni igazságok sorozata, mivel a Ganxsta Zolee és a Kartel történetét és korszakait a kulcsszereplők szavaival meséli el. Kitárgyalja a Dopeman-érát, elmondja, hogy miért kellett Ganxsta Steve-et és O.J. Sámsont leválasztani, közli a Kartelt majd’ egy évtizedig kísérő Fényes Ösvény tagjainak érzéseit és meglátásait – az olvasóra bízza a döntést, hogy kivel ért egyet, és kinek a monológjában látja a legtöbb következetességet.
Az ország máig egyik legtöbbet turnézó hiphop zenekarának rakenroll sztoriját komédiák, drámák és tragédiák is övezik.

Dressed to KISS
A „Csók”-tól a „Hangrobbanás”-ig
Egy trendteremtő zenekar története
Közel negyven éve két rock’n’roll-rajongó New York-i srác elhatározta, hogy együttest alapít – olyan együttest, amelyet az egész világ ismerni fog, amit lehetetlen lesz nem észrevenni. Találtak egy profi dobost, egy lendületes gitárost, és nekiláttak, hogy valóra váltsák észbontó tervüket. Érezték, hogy csupán csak a zenével nem tudnak kitörni az ismeretlenség ködéből, ezért alkalmazni kezdték a glam rockra jellemző látványelemeket. Ezeket folyamatosan továbbfejlesztve sikerült létrehozniuk egy olyan színpadi produkciót, amelyhez hasonlót korábban még senki sem csinált. Maszknak beillő smink, pirotechnika, tűznyelés és fények...
Az egyszerre több érzékszervre ható, látványos show éppen olyan fontos volt a Kiss koncertjein, mint a profi módon előadott, hol metálos árnyalatú, hol pedig slágerízű zene. Negyven év... A Kiss tagjai tudatosan törekedtek arra, hogy zenéjükbe beépítsék az aktuálisan uralkodó stílusok esszenciáját. A metál-érában bekeményedett a muzsika, a diszkókorszakban ritmusosabbá vált, a grunge idején nyersebb lett, de a dal valójában végig ugyanaz maradt: a rock’n’roll, ami mindig is a legfontosabb volt a Démon, a Csillaggyermek, az Űrpilóta és Macskaember számára.
A Kiss zenéjén két, talán három nemzedék nőtt fel. A Kiss-poszterek közel négy évtizede díszítik tinédzserek szobáinak falait, közel negyven éve folyamatosan vannak olyan srácok és lányok, akik az együttes lemezeit hallgatják, képregényeit olvassák, és buli előtt boldogan teszik fel arcukra a jól ismert sminket. Sokan nosztalgiával gondolnak vissza kamaszkoruk Kiss-élményeire, és legalább ugyanannyi tinédzser, fiatal felnőtt élvezi ma is a banda zenéjét és show-ját. A hajdani rock’n’roll-rajongó srácok elérték céljukat: olyan együttest hoztak létre, amelynek helye van a zenei legendák között.

Hangold újra! + CD (Hanglemez és daloskönyv)
CD-melléklettel, színes fotókkal, kottákkal 1. Hangold újra 4:27 zene: Bársony Bálint | szöveg: Fenyvesi Ágnes - Bársony Bálint 2. Barackfa 4:33 zene: Bársony Bálint - Rieger Attila | szöveg: Fenyvesi Ágnes - Bársony Bálint -Rieger Attila 3. A város zajától 4:07 zene: Bársony Bálint - Gergely Éva | szöveg: Gergely Éva - Fenyvesi Ágnes -Bársony Bálint 4. Rád is vár egy holnap 4:31 zene: Rieger Attila | szöveg: Rieger Attila - Kiss Judit Ágnes 5. Cicadal 4:02 zene: Bársony Bálint | szöveg: Fenyvesi Ágnes - Bársony Bálint 6. Az én kertem 4:45 zene: Tar Gergely | szöveg: Tar Gergely - Gergely Éva 7. Lenne egy kérésem 3:49 zene: Bársony Bálint | szöveg: Gergely Éva 8. Láthatatlan hely 4:38 zene-szöveg: Bársony Bálint és Rieger Attila 9. Bringás dal 4:27 zene-szöveg: Bársony Bálint és Rieger Attila 10. Türelem 5:12 zene: Bársony Bálint - Bolyhi Balázs | szöveg: Tóth Vera - Lombos Márton -Bolyhi Balázs - Bársony Bálint 11. Keleti szél 3:08 zene: Bársony Bálint | szöveg: Gergely Éva 12. Egyek vagyunk 6:45 zene: Bársony Bálint | szöveg: Bársony Bálint - Rieger Attila 13. Add tovább 5:57 zene: Bársony Bálint | szöveg: tradicionális vers Ráadás dal: 14. Afrikától a csitári hegyekig 9:07 zene: Bársony Bálint - népdal 1:09:38

Műfajok, stílusok, szubkultúrák
A kötetben található tizenhárom tanulmány a magyar populáris zenéről szól. Ám téved az olvasó, ha úgy gondolja, hogy ezzel meghatároztuk az írások tárgyát. Hiszen a kutatók számára éppoly érdekesek lehetnek egy kuplé vagy operett különféle alakváltozatai, az operett-éneklés 20. század eleji előadásmódja vagy az éttermi cigányzene sajátos hagyománya, a kommunista kultúrpolitika viszonya az operetthez vagy a rockzenéhez, a beat-korszak magyar együtteseinek kapcsolódása a nyugati mintákhoz vagy a klasszikus zenéhez, egy meghatározott együttes (az Orfeo zenekar) vagy szórakozóhely (a Fekete Lyuk) története, egy legendás alternatív zenész (Vig Mihály) filmzenei munkássága, vagy éppen olyan elméleti kérdések, mint az alternatív zene fogalma a hazai diskurzusban, illetve a zenei technológiákban rejlő kulturális implikációk. A szerzők módszere, érdeklődési köre és intellektuális háttere igen különböző, muzikológusok, társadalom- és politikatörténészek, gyakorló zenészek egyaránt találhatók köztük. De közös bennük a szellemi kíváncsiság, amely témájukhoz köti őket. A tanulmányok különös fénytörésben mutatják Magyarország 20. századi történetét az Osztrák-Magyar Monarchia idejétől a Horthy-, Rákosi- és Kádár-korszakon át egészen napjainkig, s képet adnak arról, hogy mi mindenre vonatkozott, s kulturális életünkben milyen fontos szerepet játszott az a fogalom, amit összefoglalóan úgy nevezünk, hogy populáris zene.

Rocklegendák
A ​világ száz klasszikus nagy rockegyüttesének leghitelesebb magyar nyelvű ismertetője. Előszó: (részlet) Kedves Olvasó! Engedd meg, hogy tegezzelek! Hiszen úgy gondolom, hogy velünk egyidős vagy: negyven-egynéhány éves, vagy talán tizenvalahány. Igen. Neked írtuk e könyvet, azért, hogy lásd milyen volt apáid és anyáid igazi zenéje. Igaz ugyan, hogy már sok írás szólt e címszó alatt a rockzenéről. A Beatlest a Ken Doddal, a Stonest, a Dusty Sprinsfielddel, a Hendrixet vagy a Creamet a Des O'Connorral már nagyon sokan ro(c)konították egy kategóriába. Jóllehet a Hendrixnek vagy a Tastenek sokkal több köze volt Woodstockhoz, a HIPPY-hez, az Isle Of Wighthoz, mint bájolgó-vigyorgó kortársaikhoz. Ebben a légkörben a 70-es évek közepére a Boney M és a Neoton, Judith és Rezső, Fenyő úr és a Hungária a rock címszó alatt könnyedén limbózhatott. A 80-as évek közepére ez az irányzat olyan fogalomban csúcsosodott ki, mint a lakodalmas rock. Már a szókapcsolat is csodálatos! Mint ahogy a gazdasági, társadalmi erkölcs és a közoktatás is korcsosult, úgy silányult el a rocknak nevezett műfaj itthon. Talán gond se lett volna, ha nem rockzenetörténetnek nevezik e tudorok műveiket, de nem – ők ugyanúgy elemezték az ABBA-t, mint a Hendrixet és Hobót, vagy éppen az Ergót.
A kötet a 100 leghíresebb rock együttes létrejöttének, működésének történetét, tagjainak felsorolását valamint teljes diszkográfiáját tartalmazza. (Fekete-fehér képekkel.)
Részletes tartalom a könyv saját adatlapján.

Gyémánt
Siker, csillogás vagy kudarc, feledés? Ezzel az alapvető kérdéssel találja magát szembe minden tehetséges ember, s ebben a fenyegetettségben bizony felőrlődik a gyenge személyiség. Tóth Vera a nagykorúság küszöbén, több mint tíz éve nyerte a Megasztár első szériáját. A „gyár" bedarálta, majd kiköpte, s magára hagyta a sztárság kihívásaival, a korabeli média ellen felvértezetlenül. A Gyémánt annak a sokéves küzdelemnek a krónikája, amelyet egy kamaszlelkű fiatalnak kellett véghezvinnie, hogy kiegyensúlyozott felnőtté válhasson. A könyvben Vera személyes naplóbejegyzései vezetik az olvasót az énekes lelki tusáinak során át. Szép lassan eljuthatunk vele a totális káosztól a teljes harmóniáig. Segítséget nyújt eltévedt vándoroknak is, és arra ösztökél, hogy a jól kitaposott helyett a járatlan utat válasszuk, mert bár néha fájdalommal, harcokkal van kikövezve, az út végén ott a jutalom: a gyémánt, amelyet egy látszólag érdektelen kődarabból sikerült csiszolni...

Beatles zenei kalauz
A Bánosi-Tihanyi-féle "Beatles Zenei Kalauz - Az együttzenélés és a szólóévek 1958-1999" az egyik legjobb mű a halhatatlan gombafejűekről. Minden benne van, ami a Beatles-hez kapcsolódik, legyen az zene, film, rádiós fellépés stb. Utána külön bemutatják a négy szólókarriert, albumonként elemezik a dalokat, az album történetét stb.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még