Korjellemző magyar próza 3 könyv egy csomagban

AKCIÓ Korjellemző magyar próza 3 könyv egy csomagban
Korjellemző magyar próza 3 könyv egy csomagban - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 24cm
Kiadó: Babits
Kiadás éve: 1998-2004
Borító: 3 keménytáblás
5,400 Ft-os megtakarítás!:) Most 78%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 6,900 Ft
Könyvudvar ár: 2,070 Ft Akciós ár: 1,500 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Parasztregény
  2. Vidravas
  3. Svájci villa

A csomagban lévő három könyv rövid leírása:

Parasztregény
Sorozat: Korjellemző magyar próza 1945-1990
Egy Tisza menti falu életének, kultúrájának rajzát adja. " Az írói módszer itt nem a fikció, a mese könnyebben járható útját követi. Ehelyett a hűség, a magnó hitelű megörökítés a cél. Egy élet útját, a falu szinte tudományos pontossággal megragadott világának háttere előtt. Tiszántúli középparasztsors, egy réteget is jellemző bőséges egyedi vonással - a sorsmotívumok így már általános érvényűek. Az egyéni, családi események mögött pedig a tulajdonképpeni téma, a vezérmotívum: a hagyományos falu elmúlása, a falu nagy, huszadik századi átalakulása. Az eseményeket egy idősebb parasztasszony mondja el. Ő a modell, végig az ő szeme lát, az ő nyelve beszél, övé az életsors, és nemcsak a gazdag nyelv, hanem a prózastílus alapját adó pompás folklórepika is.

Vidravas
Sorozat: Korjellemző magyar próza 1945-1990
A vidravas tányér alakú, nyeles, gyilkos szerszám, az apró háziállatokat pusztító kisvadak ellen használják. Az egyik téli reggel ilyen csapóvas csípi be a regény hősnőjének, Rév Orsolyának a kezét. Orsolya szüleit kuláknak nyilvánították, őt ezért kizárták a Képzőművészeti Főiskoláról. Szülőfalujában várja, hogy folytathassa tanulmányait. Hozzájuk kerül egy Pestről kitelepített idős asszony, a nemzetközi hírű geológus felesége. A tudóst szabotázs vádjával előbb halálra, majd életfogytiglani börtönre ítélték...
1952-t írnak. Embertelen rendelkezések nyomorítanak és tesznek próbára öreget és fiatalt, falusit és városlakót egyaránt. Van, aki nem bírja elviselni az új, megváltozott körülményeket, és elpusztul, fizikailag vagy erkölcsileg megsemmisül. És van, aki addig ismeretlen erőforrásokat tud fölfedezni magában. 1956 nyaráig követhetjük az eseményeket.

Svájci villa
Sorozat: Korjellemző magyar próza 1945-1990
A cselekmény a harmincas évek Bukarestjében indul, ahol Friedrich Binder, az erdélyi szász patikus egy nagy birodalmi német cég vezérképviselőjeként él családjával egy bérelt lakásban, majd a nácizmus idején Brassóba vonul vissza. Binder tisztességes, bár gyáva kisember, akiben a nácizmus iránti undoránál csak az attól való rettegése erősebb, s bár német létére sohasem áll a Reich támogatói közé - sőt felesége rendszeresen támogatja a kommunistákat is - , mégis kompromittálja magát; s bár bűne "csak" a passzivitás bűne - amelyért a megérdemeltnél jóval nagyobb büntetést kap -, önvádja és bűntudata mindkettőnél nagyobb.
Alkatilag is ellentéte Bindernek Otto Proll, a szász nemzeti örökség tudósa, és Christea Igazgató (akinek német feleségét 44 után bénára verik), a minden nacionalizmust gyűlölő román értelmiségi. Binder cégbeli utóda, a biszexuális és szadista Windau, aki a kommunisták támogatása miatt megzsarolja Bindernét, aki korbácsos éjszaka megaláztatásai közül csak a csodával határos módon menekül meg. Binderné a villával családja biztonságát védelmezi, a politikai állásfoglalás származása miatt tőle is távol áll, bár felismeri a cselekvés lehetőségeit, azokkal csak óvatosan él, Gertrúdot is így nevelte....
Bár a sok filozófiai-politikai monológ néhol megterheli a szöveget, egészen újszerű és pontos, jellegzetes portrék tömege jeleníti meg a század különböző típusait, a lelkület, a történelem és a jelen összefüggéseit - e betétek legértékesebb részei a regénynek, amelyben a szerteágazó, mégis egy pontba futtatott cselekményt számos élő és igazi figura bonyolítja. Szimbólum a cím is: a svájci típusú villa a brassói hegyoldalban nemcsak a polgári jólét vára, hanem azoknak a vádaknak és bűntudatoknak a forrása is, amelyet a Binder család él át.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Népi írókról 5 könyv egy csomagban
Könyvudvar ár: 2,650 Ft 1,990 Ft
Istentelen ifjúság
Könyvudvar ár: 390 Ft 100 Ft
2 szakácskönyv egy csomagban
Könyvudvar ár: 1,380 Ft 990 Ft