Kortárs finn írók 5 könyve egy csomagban

AKCIÓ Kortárs finn írók 5 könyve egy csomagban
Kortárs finn írók 5 könyve egy csomagban - adatlap
Kiadás éve: 2002-13
Borító: 1 keménytáblás, 4 puhatáblás
12,460 Ft-os megtakarítás!:) Most 86%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 14,450 Ft
Könyvudvar ár: 2,350 Ft Akciós ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. A bába
  2. EvickÉlj
  3. Betonéjszaka
  4. Igaz
  5. Isten elől menekülve

Szerzők: Katja Kettu, Antti Leikas, Pirkko Saisio, Riikka Pulkkinen, Mika Waltari

A csomagban lévő hét könyv rövid leírása:

A bába
Petsamo, ​Finnország északi vidéke, 1944 nyara, a lappföldi háború előestéje. A szovjet-finn frontvonal finn oldalán és Norvégiában a német csapatok erősítik állásaikat, a Jeges-tengert övező partvidéken a helyi ellenállás emberei, valamint szövetséges és német hírszerzők tevékenykednek. 
„Szilajszemű”, a bába gyermekkorától számkivetettként él a születés és halál világában. Számára minden megváltozik azon a napon, amikor megpillantja a férfit, és így könyörög: „Istenem, én akarom ezt a férfit. Istenem, ha őt megkapom, én másikat nem követelek.” A német tiszt és a finn nő előtörténete fokozatosan bomlik ki az olvasó előtt. A kérdésre, hogy e világ végén született, jövő nélküli szerelem túlélheti-e a világégést és a fogolytábor borzalmait, csak a könyv végén kapunk választ. 
Az erős hangulatú és szuggesztív nyelvezetű regényben, mely a groteszk és a mágikus realizmus hagyományait követi, és amelyben teljes természetességgel kerül egymás mellé a szépséges és a taszító, a kifinomult és a durva, az európai történelem egyik feledésbe merült epizódja elevenedik meg: a fogolytáborok és háborús mátkák Finnországa, valamint a messzi észak, a finn Lappföld világa.

EvickÉlj
Az Atyaúristen kockásfüzetbe jegyzetelt a teremtéskor, a hollók trükkösebb fejszámolók, mint a hattyúk, és a szovjet birodalom bukása egyértelműen annak köszönhető, hogy Gorbacsov megduplázta a vodka árát. Ezeken és számos hasonló jelentőségű létkérdésen mereng Arto Jaakkola ügyfélmenedzser, az első könyves finn író művének fő- és antihőse, aki egyetlen dolgot szeretne szívből és igazán: egyszer kialudni magát. A főhős „agyfutamaiból” azt is megtudjuk, hogy a magyarok vidám népség, mert a gulyás után addig járják a csűrdöngölőt a pusztán, amíg el nem ájulnak. A mulatságos történet egy tervezett trilógia első regénye, második része finnül már megjelent. Polar Könyvek sorozat.

Betonéjszaka
Az író, rendező, színész és dramaturg Pirkko Saisio kivételesen gazdag életművéből a magyar olvasó eddig a Káin leánya című kisregényt ismerhette. A Betonéjszaka történései egy helsinki lakótelepen élő kamasz fiú kétségbeesett próbálkozásairól szólnak, hogy emberi hangra, szeretetre, megértésre leljen ebben a szétesőben lévő világban. A fullasztóan meleg nyári hétvégébe sűrített események filmszerűen peregnek a kitűnő dramaturgiával megszerkesztett regény lapjain, a szinte sistergő feszültséget a megfelelő pillanatban leheletfinom humor oldja. A regényből készült színdarabot hosszú ideig nagy sikerrel játszották a helsinki KOM Színházban. Polar Könyvek sorozat.

Igaz
Egy ​jól szituált felső középosztálybeli finn család. Elsa, a feleség, aktív éveiben elismert pszichológus volt; a férj, Martti, neves festőművész; lányuk, Eleonoora orvosként dolgozik.
Elsa hamarosan meg fog halni. Férjének és lányának hozzá kell szoknia a gondolathoz, hogy elveszítik őt, miközben megpróbálják a lehető legszebbé tenni a hátralévő hónapokat.
Eleonoora lánya, Anna még keresi a helyét a világban. Szívesen figyel meg számára ismeretlen embereket, hogy megpróbálja kitalálni a sorsukat. Számára a valóság csupa megtörtént és lehetséges történet. Egy nap Elsa említést tesz neki Eeváról, a lányról, aki egykor Eleonoora bébiszittere volt, és akinek sorsáról Anna nagyszülei évtizedeken keresztül hallgattak. 
Eeva elfelejtett története, amelyet egy egyes szám első személyben beszélő fiatal nő mesél el, apránként bontakozik ki az olvasó előtt. A regényen belüli regényben, melynek kulcsmozzanatai izgalmasan játszanak egybe Anna jelenbeli történetével, az 1960-as évek elevenednek meg. 
A szerző rendkívüli érzékenységgel beszél három női generáció érzelmi világáról és traumáiról, olyan elemi témákról, mint az anya-lánya kapcsolat, a szerelem és a csalódás vagy az elmúlás.

Isten elől menekülve
Mika Waltari 1925-ben írt, első regénye igazi irodalmi csemege. A tizenhét éves szerző mindannyiunk kamaszkori kérdéseit boncolgatja: mit válasszunk, egy hittel teli életet vagy inkább vessük bele magunkat a földi örömökbe. A regény hőse egy szerelmi csalódás miatt matróznak áll, a kicsapongásba menekül, az alkohol, a verekedések, a prostituáltak jelentik a vigaszt számára, míg a kegyelem folytán eljut Istenhez.
„A lelkészben valamiféle szent düh robbant. Perzselő szavakkal nyilatkoztatta ki, hogy Big Billy »szar alak«, s egyetlen dolgot érdemel: »egy hatalmas, megalázó pofont, itt, mindenki szeme láttára«. A kirótt penitenciát azonban senki se óhajtotta végrehajtani Big Billyn. Az atya bejelentette, hogy ő maga teszi meg. Big Billy ránézett - és hahotázott. Ausztrália egyesített hajóhadában sem akadt férfi, aki legyőzhette volna ökölharcban, Big Billy hirtelen jókedvében megígérte, hogy ha az atya egy igazságos bokszmérkőzésen győzi, akkor soha többé nem iszik s még csak nem is káromkodik. Az atya elsápadt. Hősiesen levette a kabátját, és harcállásba helyezkedett..."

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még