Kortárs francia írók 9 könyve egy csomagban

AKCIÓ Kortárs francia írók 9 könyve egy csomagban
Kortárs francia írók 9 könyve egy csomagban - adatlap
Kiadás éve: 2005-16
Borító: 6 keménytáblás, 3 puhatáblás
17,179 Ft-os megtakarítás!:) Most 81%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 21,169 Ft
Könyvudvar ár: 4,510 Ft Akciós ár: 3,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Csendkirálynő
  2. Intelem Róma bukásáról
  3. Kisbetűs életek
  4. Csak azért sem gyűlöllek titeket
  5. Játék – a sportolók fejével
  6. Magnus
  7. A becsület mezején
  8. Jeles férfiak
  9. Ormen Korte

Szerzők: Marie Nimier, Jérôme Ferrari, Pierre Michon, Antoine Leiris, Paul Fournel, Sylvie Germain, Jean Rouaud, Bernard du Bouchero

A csomagban lévő öt könyv rövid leírása:

Csendkirálynő:
A regény, mely a L'intérieur sorozat nyitó kötete, önéletrajzi vonatkozású írás. Az írónő gyermekkori élményeire visszavezethető történet központi figurája az apja, aki elindította őt az íróvá válás útján. Az apa által feltett, gyermekként még megválaszolhatatlan találós kérdésre (Mit mond a Csendkirálynő?) felnőtt fejjel találta meg a választ: az írás segítségével lehet hangtalanul megszólalni. Erre utal a regény címe.
Ugyanakkor a tehetséges, ám gyermekeivel nem törődő, fiatalon elhunyt apa emléke feldolgozatlan idegen testként élt a lelkében. A regény lapjain apja emlékével is szembenéz és egyben saját írói gyökereit is kutatja, miközben mind apja, mind az ő élettörténetébe is betekintést nyerünk. A mű szerkezete alkalmazkodik a tartalmához, a gyermekek által kedvelt kirakójáték darabjaihoz hasonlatos képek, apró, jelentéktelen emlékfoszlányok villannak csak fel benne, melyek egymásutánját az határozza meg, hogy milyen sorrendben emelkednek a tudat felszínére olvashatjuk a fordító, Füzesi Piroska utószavában, melyben a regény keletkezésének körülményeire, az írónő és apja munkásságára világít rá. A regényen keresztül végül békét kötött az írónő apja emlékével, és művével 2004-ben a rangos Medici-díjat is elnyerte.

Intelem Róma bukásáról:
Matthieu és Libero gyermekkoruk óta elválaszthatatlan barátok. Egy napon mindenki csodálkozására hátat fordítanak ígéretes filozófiai tanulmányaiknak. Hazatérnek Libero szülőfalujába, a festőien szép és vad korzikai hegyek közé, hogy átvegyék a helyi bár üzemeltetését, és Leibniz tanításaihoz híven a szerény ivót a lehetséges világok legjobbikává változtassák. De hamarosan maga a pokol vendégeskedik a pultnál, nyomorult boldogságról álmodozó nyomorult emberek régi sebeit szakítva fel. A nagy kaland tragédiába torkollik
A Goncourt-díjas francia író, Jérôme Ferrari szépséges modern parabolája Szent Ágoston földi birodalmak mulandóságáról szóló prédikációjára visszhangzik, könyörtelen élességgel idézve meg az örök átkot, amely a halandókat arra ítéli, hogy saját szemükkel lássák az általuk épített világok összeomlását, s hogy könnyön és véren át folyton újraszőjék képtelen mítoszaikat.

Kisbetűs életek:
Mások történetein keresztül eljutni saját magunkhoz talán nem is a leghosszabb út. A Kisbetűs életek szerzője mások kitalált élettörténeteit elmesélve sajátos önarcképet vázol fel. És bár a történetek kitaláltak, a hozzájuk tartozó személyek valósak: a szerző nagyszülei, rokonai, iskolatársai és mások, akikkel, sokszor véletlenszerűen, élete során találkozott. Michon a középkori vallásos irodalomból ismert műfaj, a szentéletrajz mintájára mesél el életeket, költ legendákat jelentéktelennek tűnő, hétköznapi személyek köré, de általuk a saját történetét, íróvá válásának kálváriáját beszéli el. Aki egy életet mesél el, véli Michon, ugyanakkor egy halál krónikásává is válik. És a Kisbetűs életek aprócska hőseinek halálában az író a saját halállal való szembesülését, az efölött érzett megrendülését is megírja..

Csak azért sem gyűlöllek titeket:
Péntek este elloptátok egy kivételes lény életét, életem szerelméét, a fiam édesanyjáét, de csak azért sem gyűlöllek titeket. 
Nem, nem teszem meg nektek azt a szívességet, hogy gyűlöljelek benneteket. Pedig ez volt a célotok, de ha a gyűlöletre haraggal felelnék, akkor ugyanannak a tudatlanságnak engednék, ami benneteket tett azokká, amik vagytok. Azt akartátok, hogy féljek, hogy honfitársaimra gyanakodva tekintsek, hogy feláldozzam szabadságomat a biztonságom kedvéért. 
Ketten vagyunk, a fiam meg én, de erősebbek vagyunk, mint a világ összes hadserege. Egyébként meg nincs is már több időm a számotokra, megyek Melvilhez, ébredezik a délutáni alvásból. Alig tizenhét hónapos, most meguzsonnázik, mint minden nap, aztán megyünk játszani, mint minden nap, és ez a kisfiú egész életében csak azért is boldog és szabad lesz. Mert nem, ő sem fog gyűlölni titeket.
Hélene Muyal-Leiris a párizsi terrortámadás során vesztette életét 2015. november 13-án. Férje, Antoine másfél éves gyermekükkel maradt magára; nyílt levele, melyet a merénylet másnapján írt a terroristákhoz, bejárta a világsajtót. Bővített változata, melyet kezében tart az olvasó, több mint 20 nyelven jelenik meg.
Anotine Leiris felkavaró története arról szól, hogyan lehet emberi választ adni a terrorizmus értelmetlen embertelenségére.

Játék – a sportolók fejével:
A sport ritka, de tekintélyes múltra visszatekintő témája az irodalomnak. ... Mégis a kötet, amelyet az olvasó a kezében tart, bizonyos szempontból egyedülálló. Nem kizárólag egy sportnak vagy sportágnak szenteli a figyelmét, hiszen Paul Fournel úgy zongorázik végig a versenysportokon, mint egy variációs soron.
A Játék − a sportolók fejével Franciaországban osztatlan sikert aratott. Megjelenése évében elnyerte a Grand Prix de littérature sportive-ot, egy évre rá pedig az egyik legrangosabb francia irodalmi díjjal, a Goncourt de la novelle-lal tüntették ki. André Dussollier-nak a novellafüzérre készült színházi adaptációja pedig több évig szerepelt a francia színházak műsorán.
A mű alakjait különbözőségük ellenére összeköti, hogy mindannyian versenyzők, játékosok, vagy éppen azok, akik elengedhetetlenül és biztosan hozzájuk tartoznak, s akikre, ha nem is vallják be, szükségük van. Különböző nézőpontokból látjuk, hogy a verseny játék, de véresen komoly megmérettetés is egyben. A szereplők gondolkodásmódja és nyelvezete tükrözi az egyediséget, a kivételes teljesítményt, vagy éppen az erre való képtelenség tragikumát. Fournel mesterien adja vissza az egyes sportok sajátos szlengjét, Queneau "Stílusgyakorlatok" című művének szellemében, és bravúrosan mutatja be, hogyan formálja át hőseinek jellemét az általuk választott sportág.
A kötetben az OuLiPo hatását nem egy kiválasztott megkötésben, formai szabályban, hanem legnyilvánvalóbban a variációkban, a változatos szókincsben, a meghökkentő metaforákban fedezhetjük fel, és a novellák szerkesztésében, ahogyan egyre gyorsuló ütemben görögnek a mondatok a kiválasztott, reflektorfénybe állított sportoló életéről, vagy éppen aktuális versenyéről, a cél, a novella vagy a verseny, a futam, a menet vége felé. "Mesterségem lényege, hogy a hegy tetejéről lecsússzak a lábáig" - így kezdődik a kötet első novellája. Paul Fournel mondta egy interjúban, hogy számára ez a novella az írói mesterség allegóriája. Mesterségének lényege, hogy elkezdjen mesélni egy történetet, s a végén mindenki megdöbbenhessen, vagy éppen elgondolkozhasson a nem várt, groteszk csattanón, körülbelül úgy, ahogy az egyensúlyát vesztett síelő közeledik a pályát körülvevő védőkorlát felé." (részlet az utószóból)

Magnus:
Amit nem mondtak ki ott és akkor…”
AHARON APPELFELD
„Arról az emberről, akinek hézagos emlékezetét hazugságokkal tömködték tele, majd az idő kioltotta, és csak a bizonytalanság kísértete suttog benne már, majd egy nap hirtelen izzásba jön, miféle történet írható?”
A Magnus a második világháborút túlélt, ám egy bombázás következtében ötéves kora óta amnéziában szenvedő Franz Georg története, akinek mindössze egy tűzrágta plüssmackó – Magnus – maradt meg gyermekkora elfeledett, hermetikusan lezárt vákuumából, s akinek csak a „ki nem vagyok” kifordított formulája jut önmeghatározásként. Franz-Georg, alias, Magnus, a regény folyamán fokozatosan fedezi fel önmaga és szülei múltját, és töredékes emlékezete lassan egésszé állítja össze a kirakós játékszerűen darabokra hullott idő titkát, miközben identitáskeresése a szenvedés újabb és újabb bugyrait nyitja meg előtte.
A Magnus felkavaró, drámai erejű történet önkeresésről és emlékezetről, a történelem súlya alatt megtört emberi sorsokról, mely egy mese bájával ragadja magával az olvasót. Sylvie Germaint mélységes humánuma korunk egyik legjelentősebb francia írójává emeli. 
Sylvie Germain első regényével, az Éjszakák könyvével robbant be az irodalmi köztudatba, amellyel kritikai díjat tömkelegét nyerte el. Nagysikerű A harag napjai című regényét Fémina-díjjal jutalmazta a szakma. Egyéb jelentős regényei között tartjuk számon A rossz szeretők dalát, illetve a középiskolások Goncourt-díját elnyert Magnust. Regényeinek többsége a Rossz, a Szenvedés és a Bűn létének értelmét kutatja a modern lét embertagadó forgatagában, és zsidó-keresztény misztikumtól áthatott életműve a spiritualitást mély humánummal és stiláris gazdagsággal ötvözi.
2012-ben a Francia Bölcsészek Köre Nagydíjával jutalmazta munkásságát.

A becsület mezején:
A könyv mulatságos börleszk jelenetekkel indul. A vaksi, életveszélyesen vezető nagypapa két lóerős Citroenjébe már csak a legbátrabbak mernek beülni. Egy törékeny, madárcsontú nagynéni a fal felé fordítva bünteti a szentek szobrait, ha kéréseit nem teljesítik. De amikor előbb az apa, majd a nagynéni és a nagypapa is meghal, a család élete végleges fordulatot vesz. Az egykori kisfiúban felszakadnak az emlékek, és kibomlik előttünk egy család sorsa visszafelé, egészen az első világháborús lövészárkokig. Ez a végtelen gyöngédséggel és szeretettel megírt regény méltán vált az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb irodalmi szenzációjává Franciaországban.

Jeles férfiak:
A fonnyadt és kegyes Marie nagynéni még mindig a kis kerti lakban éldegél, a francia autókkal továbbra is akadnak problémák, és Rouaud most is a francia nagypolgári élet egyik leghitelesebb és legfinomabb tollú krónikása. A trilógia első kötete, amely A dicsőség mezején címmel jelent meg, a mesélő anyai nagyszüleinek életét rajzolta elénk, és azt a drámai fordulatot, ahogy az első világháború romba döntötte az apai ág egzisztenciáját. 
A Jeles férfiak a narrátor apjának, Josephnek a történetét meséli el. Ez a gondoskodó, tevékeny és szeretetteli férfi heti hat napon át porcelánt árulva járja be keresztül-kasul Bretagne-t, hogy a hetediken aztán autóba vágja családját, és kimenjenek a hegyekbe. A közös, nagy túrákon egy szökőkúthoz gyűjtenek köveket, amely azonban már soha sem készül el. Joseph életét ugyanúgy alapjaiban alakítja át a második világháború, ahogy a nagyszülők generációjáét az első.
Ez a könyv talán az első kötetnél is elevenebb és gazdagabb, telve szeretetteljes módon ábrázolt abszurditással. Rouaud stílusa elegáns és nagyvonalú, képei pedig teli vannak melegséggel.

Ormen Korte:
Normann hódítók kis csoportja telepedett meg a jeges északon, fagyos magányosságban, ahol kitartóan küzd a fennmaradásért. A századok múlásával azonban egyre nehezebbé válik a kapcsolattartás az óhazával, míg végül meg is szakad. A feledés és a pusztulás veszélye fenyeget. Az Ormen Korte (Rövid Kígyó) egy ősi tudomány alapján, az egyház megbízásából épített hajó a XIV. század végén, mely arra hivatott, hogy megkeresse és megmentse ezt az elveszett közösséget. A pokoljárással felérő küldetés végrehajtásával Montanus atyát bízza meg a norvég egyház: építse újjá az egyházmegyét, támassza föl az igaz hitet. Az expedíció soha nem látott, iszonyatos megpróbáltatásokon megy keresztül, melyeket az abbé elbeszéléséből ismerünk meg. Montanus tudósítása ugyanakkor politikai és szellemi kaland, amelyben egy szentségtörő szerelem is fölbukkan. A kulcsát adja annak a talánynak, amely máig régészek és történészek vitájának tárgyát képezi. Az Ormen Korte Bernard du Boucheron, a 76 esztendős (!) mérnök első regénye, amely 2004-ben a Francia Akadémia Nagy Regény díjának elismerésében részesült.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még