990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft felett vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Kortárs izraeli írók 4 könyve egy csomagban *

AKCIÓ Kortárs izraeli írók 4 könyve egy csomagban *
Kortárs izraeli írók 4 könyve egy csomagban * - adatlap
Kiadó: Ismert hazai kiadók
Kiadás éve: változó
Borító: keménytáblás
10,590 Ft-os megtakarítás!:) Most 87%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 12,080 Ft
Könyvudvar ár: 1,970 Ft Akciós ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Zsidó közmondások
  2. Boldog boldogultak
  3. Salka - Egy anya portréja
  4. A személyzetis küldetése

A csomagban lévő négy könyv rövid leírása:

Zsidó közmondások
Még nem volt zsidó a földön, már voltak zsidó közmondások. Isten elméjéből pattantak ki. Később, amikor a zsidók elméjéből is kipattant Isten, alkut kötöttek egymással: Ahogy a közmondás tanítja: "Amíg nem alkudtál vele, nem mondhatod, hogy ismered." Aztán jött a történelem. A szólás-hasonlat nem véletlenül jellemzi így azt, aki nehéz örökséget cipel: "Kitart mellette, mint zsidó a Tóra mellett." Hogy Isten mi mellett tart ki,az csak akkor fog kiderülni, "ha egy hónapban három telihold lesz."
A kötetünkben szereplő közmondások, ha nem is a parszti, de a népi bölcselkedés hangján szólnak. A XIX. században gyűjtötte őket a zsidó folklorisztika úttörője, Ignatz Bernstein. Ott lebegnek fölöttünk a biblikus, rabbinikus tanítások, ám ezek a mondások a kelet-európai porból, sárból sarjadtak. Nyomorból, létbizonytalanságból, kényszerű, abszurd mozdulatlanságból. A zsidó népi közmondások e számunkra is ismerős kelet-európai valóságnak hol sima, hol görbe tükrei. "Néz a szemed, lát az eszed." - ez lehetne a summájuk.
Az elpusztított kelet-európai jiddis kultúra ma is eleven szellemét sugározzák.

Boldog boldogultak
Mi történik, miután felvágod az ereidet, főbe lövöd, esetleg vízbe fojtod magad? A paradicsomba vagy a pokolra kerülsz, miután végzel magaddal? A világsikerű izraeli író abszurd kisregényében egy nagyvárosba érkeznek az öngyilkosok, és úgy élnek tovább ebben a furcsa világban, ahogyan végeztek magukkal. Vérző csuklóval, elkékült orcával vagy épp lyukkal a halántékukon tengetik napjaikat az örökkévalóságig. Főhősünk, Háim még csak két napja dolgozik a Kamikaze pizzériában, amikor olyan hírt kap, amely alapjaiban változtatja meg addigi halálát
Etgar Keret (1967, Rámát Gán) a kortárs izraeli irodalom világszerte egyik legkedveltebb alakja, művei eddig 37 országban jelentek meg. Salman Rushdie az új generáció hangjának titulálta, prózái mellett számos film és sikeres képregény is fűződik a nevéhez.
A műből a Gólem Színház készített színdarabot 2014 tavaszán.

Salka - Egy anya portréja
Hirtelen eszembe jut a járása. Ahogy határozott, kemény léptekkel átmegy az utcán. Azóta se láttam soha senkit, aki így járt volna; a mozgás a csípőjéből indult, és olyan mohóság volt benne, mintha minden lépés, minden láblendítés maga lenne a győzelem, a diadalkiáltás: jövök, jövök, élek, élek. Olyan boldogság, amiről minden kétség nélkül azt hitte, hogy az egész világgal osztozik benne.
Chaja Polak Salka című művében holokauszt-túlélő édesanyjának állít emléket. Salka a 20. század legnagyobb részét végigélte, és a század eseményei élete minden pillanatát meghatározták, sőt befolyásolták. Története egyúttal az elmúlt évszázad története is, mely nemcsak a remény és csodák százada, hanem a modern történelem legnagyobb bűncselekményének évszázada is volt.
Ahogy csak egy lány látja az anyját. Megható, különösen szép múltidézés.
NRC Handelsblad

A személyzetis küldetése
A világszerte egyik legismertebb izraeli író ismét eredeti, héber nyelvből fordított művel jelentkezik magyarul. A személyzetis küldetése a 2004-es év könyvsikere volt, hisz a témája a lehető legfrissebb, a még fel-felparázsló intifáda, a terror, a civil lakosság körében pusztító robbantások kora, amely a regény megírása óta interkontinentálissá vált. A regény hősnője, egy ortodox keresztény orosz nő (holtteste) is ezt a távlatot érzékíti meg. A piaci merényletben meghalt asszony sorsa, s mindazok, akik életében és holtában kapcsolatba kerültek ezzel a mai Madame Chauchat-hősnővel, az írónak alkalmat ad, hogy a modern izraeli társadalomról egy újabb látleletet adjon: hogyan, milyen erkölcsi tartással feleljen meg ez a „lángoktól ölelt kis ország" a létezését most nem reguláris hadsereggel, hanem a terror eszközeivel fenyegető kihívásra. Milyen - elsősorban erkölcsi - értékeket, hitet merítsen, s miből, hogy emberi tartásán, morális integritásán ne üssön végzetes sebet ez a támadás. A regény harmadik harmada, valahol az egykori Szovjetunió területén végigvonuló, utópisztikus temetési menet a terror, s a benne megjelenő harmadik évezredi válság-kép a téma egyetemes jellegét hangsúlyozza.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még