Kortárs olasz írók öt könyve egy csomagban

AKCIÓ Kortárs olasz írók öt könyve egy csomagban
Kortárs olasz írók öt könyve egy csomagban - adatlap
Kiadás éve: 2011-15
Borító: 3 keménytáblás, 2 puhatáblás
13,780 Ft-os megtakarítás!:) Most 87%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 15,770 Ft
Könyvudvar ár: 2,860 Ft Akciós ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Hitler után a második legnagyobb művész
  2. A tengerben élnek krokodilok
  3. Valami írás
  4. Acél
  5. A történelem

A csomagban lévő öt könyv rövid leírása:

Hitler után a második legnagyobb művész:
Poposabb, mint Andy Warhol, excentrikusabb, mint Salvador Dalí, zseniálisabb, mint Marcel Duchamp – Max Fontana, aki a kritikusok szerint „a világ legnagyobb festője", véletlenül lett sikeres negyvenévesen, éppen azon a napon, amikor eldöntötte, hogy eldobja életét, mert csődtömegnek érzi magát. Akkor átalakul: zöld Hitler-frizurát, náci sapkát, Nike cipőt visel. Megközelíthetetlen, akár egy rocksztár, szeszélyes, mint egy hollywoodi díva, kellemetlen és provokatív, pusztán mert úgy tartja kedve, és odáig megy, hogy festői példaképeként Adolf Hitlert jelöli meg. Ám van egy gyengéd oldala is: a kis Martina, az élettársa, aki siketnéma, és jelnyelvvel kommunikál. Massimiliano Parente 1970-ben született Grossetóban, jelenleg Rómában él.

A tengerben élnek krokodilok:
Enaiatollah Akbari igaz története Fabio Geda író, újságíró, szívesen foglalkozik problémás fiatalokkal. 2010-ben jelent meg A tengerben élnek krokodilok c. könyve, mely több díjat is kapott. A sikerkönyv szívszorító és szívet melengető történet egy kisfiúról, aki Afganisztánban született. Születésének időpontja csak hozzávetőleges, hiszen azokban a régiókban ma is kevesen tudnak írni-olvasni, nincs anyakönyvezés, de ha lenne is, sokra nem mennénk vele, hiszen az iszlám időszámítás más utakon jár, mint az európai: Afganisztánban ma 1431-et írnak. A kisfiúnak lapos orra, mandulavágású szeme volt, ezek a lakosság ötödét kitevő, síita felekezetű hazara nemzetség külső jegyei. A hazarák mindig is másodrendű emberek voltak a saját hazájukban, szolgálták az "elsőrendűeket", rendszerint a többségi szunnita felekezetű pastu nemzetiséget, akik létrehozták az évszázad egyik legborzalmasabb és legembertelenebb diktatúráját, a terrorista tálib köztársaságot. A kisfiú apját, egy áruszállító kamion sofőrjét a banditák elfogják, megölik, az árut elrabolják. Az árutulajdonosok, a "munkaadók", akik persze pastu nemzetiségűek, ezt nem hagyják annyiban, a kárt ugyan a halott áldozat nem tudja megtéríteni, de a közvetlen leszármazottak igen. Az áldozat fiúgyerekét elfogni, rabszolgaságba dönteni megszokott kártérítési forma ma is. Az akkor kb. 10 éves kisfiú élete, szabadsága lett a tét. A kisfiú édesanyja kiszöktette őt Afganisztánból Pakisztánba és ott magára hagyta. Itt kezdődik Enaiatollah Akbari modern odüsszeája országokon és éveken át. Hosszú évekbe telik, míg átvergődik Pakisztánon, Iránon, Törökországon és Görögországon, minden munkát elvállal, volt utcai árus, feketén foglalkoztatott segédmunkás is. Végig tartja magát a "hármas parancsolathoz", amit anyja kötött a lelkére a búcsú pillanataiban: nincs kábítószer, nincs fegyver és nincs lopás. (forrás: Falconarius (Balogh István) Apáczai Könyvtár)

Valami írás:
Róma, a '90-es évek eleje. Miközben a XX. század álmai immár menthetetlenül leáldozóban vannak és Olaszországban Berlusconi veszi át a hatalmat, egy kissé cinikus, naiv író, aki egyszerre meggondolatlan és mély érzésű, végre munkát talál egy levéltárban, a Pier Paolo Pasolini Archívumban. Egy nyomasztó, római belvárosi palota mélyén, dokumentumok kusza tömegét őrzi a jobb napokat látott színésznő, Laura Betti, aki az olasz író-költő, filmrendező kizárólagos szellemi örökösének tekinti magát. Az ifjú író számára ez a találkozás hol gyötrelmes, hol szépséges, de mindenképpen gyümölcsöző szellemi kalandnak bizonyul. A Valami írás a megszállottságról is szól, Laura Betti - aki Pasolini Teoremájában a szentté lett szobalányt alakította - sajátos viszonyáról Pasolinihez, a művészhez és az emberhez, ahhoz a szellemi örökséghez, amelyet a XX. századi olasz irodalom és filmművészet egyik legnagyobb hatású és legellentmondásosabb alakja hagyott az utókorra. A könyv ezenkívül egy egész korszak, a múlt század '60-as, '70-es éveinek története is, búcsú a kamaszkori ideáloktól, egyfajta beavatástörténet: Pasolini utolsó befejezetlenül maradt regényének, az Olajnak a felkavaró erejű interpretációja. Emanuele Trevi könyve az eleusziszi misztériumok jegyében kétszer is elvezeti az olvasót Görögországba: előbb mint Pasolini Olaj című kötete görögországi megjelenésének krónikása, majd pedig a szerző saját beavatásának elbeszélése által.

Acél:
Egyszer átmennek Elbára – persze úszva, mondták –, és soha többé nem jönnek vissza. A fiatal Silvia Avallone regénye a 2010-es év egyik legnagyobb könyvszenzációja volt Olaszországban. A színhely az Elba szigetére néző, toscanai Piombino. Ennek a tengerparti városnak azonban nem sok köze van a "sole mió"-s Itáliához. A helyi iparnegyedben vagyunk, ahol nyáron a bénító forróság, télen pedig a kongó üresség és a szitáló eső miatt bágyadt unalom az élet. Az itt élők hozzászürkültek a környezetüket uraló acélművekhez, a lerobbant bérházrengeteghez, a koszos és olajos tengerparthoz. Az agyonhajszolt apák és a drogmámorba menekülő nagyfiúk az acélgyárban dolgoznak, az asszonyok pedig harmincévesen már püffedt lábbal, fásultan végzik a háztartási teendőket. A két főszereplő kamasz lány, Anna és Francesca, mégis úgy érzi: csupa ígéret az élet, övék a világ. A végtelen boldogsághoz már csak az kell, hogy betöltsék a tizennégyet, részt vehessenek a nyári ünnepen, megismerjék a testi szerelmet, és eljussanak a napfényben fürdő szemközti szigetre. Lehet-e ez a kiút sivár valóságukból? Kamaszregénynél jóval több: lebilincselő sodrású, váratlan fordulatokban és erotikus intermezzókban, miniatűrszerű pontossággal kidolgozott jellemrajzokban gazdag, eleven lüktetésű mű az Acél. Egy kiábrándult új korosztály szigorú látlelete Itália sötétebbik feléről. Silvia Avallone 1984-ben született, a bolognai egyetemen szerzett diplomát filozófiából. 2007-es első verseskötetéért a rangos Alfonso Gatto költészeti díjjal jutalmazták. Az Acél az első regénye, 2010-ben második helyezést érdemelt ki a tekintélyes Strega irodalmi pályázat döntőjében.

A történelem:
E ​lírai történelmi tabló egy kegyetlen, de nyugalmas pillanataiban megindítóan szép, ember formálta, sokszor mégis embertelen század hézagos krónikája, közelebbről egy család története. Ida Ramundo egy anarchista eszméket dédelgető calabriai tanító és egy padovai zsidó asszony korán elárvult és korán megözvegyült lánya. Maga is tanítónő egy római iskolában. Kamasz fiával, a származásáról mit sem sejtő, lelkes fasiszta Ninóval éppen akkor marad magára, amikor a legnagyobb szüksége volna védelemre: az Olaszországban is életbe lépő faji törvények szövevényében, a háború okozta gondok szorításában egyre fogy az ereje, egyre jobban elhatalmasodik rajta régi, beteges félelme a többi embertől, a külvilágtól. S minthogy a baj nem jár egyedül, a szerencsétlen Idát teherbe ejti egy Rómán átutazó részeg német katona… Elsa Morante regénye megrendítő történet arról, hogy mi vár egy félzsidó zabigyerekre a II. világháború hányattatásai közt, hogy mivé lehet és mivé tehet embereket egy eszme, s hogy az esztelen hajszában, küszködésben, gyilkolásban, félelemben hogy rongyolódik el az értelem, s mivé kophat egy élet. Elsa Morante regénye egy évszázad lírai és drámai elemekkel átszőtt epikus krónikája, megrendítő jelképes történet egy családról, amelyben ember, állat és eszme csak nyomorult gyalog egy „TÍZEZER ÉVE TARTÓ BOTRÁNY”, a történelem sakktábláján. Elsa Morante száz éve született. A XX. századi olasz irodalom kiemelkedő prózaírójaként vonult be a világirodalom történetébe. Ebből a regényéből Luigi Comencini – Claudia Cardinale főszereplésével – emlékezetes filmet rendezett.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

 

be
5 ( 5 / 5 )
Ahogy nézelődtem itt a csomagok között, a rózsaszín egyenruhás, szívet ábrázoló karszalagos Hitler azonnal feltűnt. Elolvastam a könyv leírását, azután a többi négyet is. Az olasz kultúra, művészet mindig is érdekelt, sokan vagyunk így ezzel. Évtizedekkel ezelőtt a kisvárosban, ahol élek, volt egy ideig filmklub, ott vetítettek Pasolini sorozatot például. Középiskolásként néhányan az osztályból mindegyiket megnéztük, nagy hatással voltak rám. Úgy érzem, hogy a Valami írás-t olvasva, azok a semmi máshoz nem hasonlítható hangulatok visszaidéződnek majd nekem. Nyilván Pasolini óta rengeteg idő eltelt és most kortárs írók műveiről beszélünk, de az ismertetők alapján mind az öt könyv érdekel, azt hiszem remek szórakozás lesz.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még