Kortárs román írók 5 könyve egy csomagban

AKCIÓ Kortárs román írók 5 könyve egy csomagban
Kortárs román írók 5 könyve egy csomagban - adatlap
Kiadás éve: 2008-15
Borító: 3 keménytáblás, 1 puhatáblás, 1 kartonált
14,689 Ft-os megtakarítás!:) Most 88%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 16,679 Ft
Könyvudvar ár: 0 Ft Akciós ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. A bábmester börtönévei
  2. Káprázat – A test
  3. Dilingó
  4. Simion, a panelszent - Regény angyalokkal és moldvaiakkal
  5. Pánikszindróma a Fények Városában

A csomagban lévő öt könyv rövid leírása:

A bábmester börtönévei
Ez a „szélesvásznú” történet a kommunista büntető-táborokról szól, áldozatokról és kínzóikról, a magányról, mint önvédelmi módszerről – egy olyan rendőrállammal szemben, amely uralkodik az egyén felett és életének minden percét ellenőrzi.
Miután megismerte a börtön iszonyatát és a munkatáborokat, főhősünk semmire sem emlékszik korábbi életéből. Bábjátékosként tengeti jelentéktelen életét. Múltjának titkához azonban egy másik, új titok is társul, amelynek megfejtése talán utat mutat a saját valódi történetéhez.
Az 1975-ben született Lucian Dan Teodorovici az új román prózaíró-nemzedék markáns képviselője, műveit számos európai nyelvre lefordították. Ez a regény az első szépirodalmi mű, mely kísérletet tesz az egykori román büntetés-végrehajtás ábrázolására.

Káprázat – A test
Mert az Istenség ez a roppant agyvelő, amely millió nyúlványával súlyos medúzaként mélytengeri, kék fénycsóvától derengő sötétségben lebeg.
Mircea Cartarescu Káprázat című próza-trilógiájában mikroszkopikus részeire bontja a csodát. Az egyedi testtel megtapasztalt létben, a saját belső idegpályáin, zsigereiben, gondolkozásában és nemiségében megtett anatómiai és költői utazás során tár-ja fel a tapasztalt valóság eseményeit és a képzelet működését. Az ember életének külső keretei nem tágíthatók a végtelenségig, de minden élménye, tapasztalata, álma, vágya és olvasmánya, emlékezetében öntudatlanul őrzött múltja beépül személyisége évgyűrűibe, az én sejtjeibe, és önmaga teljes átélése a minden, a végtelen univerzum, a kozmikus egész érzékelésének örömével ajándékozza meg. Ilyenkor, akárcsak az orgazmusban, átélheti a teremtés misztériumát. A metafizikai élmény nem fokozatosan jön létre, hanem az időtlen pillanat hirtelen fellobbanó káprázatos fényében, a kiterjedés nélküli anyagtalanságban, a lét-nemlét senkiföldjén. Cartarescu mágikus realizmusának kötőszövete a tömbház hármas ablakának triptichonjában a Stefan cel Mare út mögött állandóan lüktető és konkrét Bukarest, sugárútjaival, csörömpölő villamosaival, leanderes külvárosaival, piaci kofáival, zsivajával, reménytelen lakótelepeivel, felhőket tükröző vizeivel, múltjával, különös szobraival, szokásaival, életvidám lakóival, groteszk díszfelvonulásaival, hancúrozó gyerekcsapataival, legendáival, mítoszaival, szocialista vívmányaival és hétköznapi történeteivel. Mint a selyemhernyó, a saját teste nedvéből szövi maga köré gyöngyházfényű gubóját, amelyből bármikor kikelhet a képzelet lepkéje.
Koszta Gabriella (1948, Gyulakuta) a Marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetben végezte színészi tanulmányait 19661970 között, majd 1977-ben Magyarországra költözött, és több társulatban játszott. A Jelenkor Kiadó indulása, 1993 óta egészen 2011-ig a ki-adó munkatársa volt. Számos fordítása jelent meg vezető magyar kiadóknál, többek között Mircea Cartarescu, Norman Manea, Dan Lungu, Florina Ilis és Gabriela Adamesteanu regényeit ültette át magyar nyelvre
Mircea Cartarescu (1956, Bukarest) román író Káprázat-trilógiájával (A bal szárny, 1996; A test, 2002; A jobb szárny, 2007) nemzedéke legnagyobb hatású prózaírójává vált hazájában. Regényeiben az írás és az olvasás, a véges és a végtelen, a semmi és a minden, az élet és a halál, a gondolkodás és a szexualitás, a test és a lélek, a menny és a pokol, a fény és a sötét, a lent és a fent, a kívül és a belül, a látszat és a valóság, a múlt és a jelen, a szent és a profán, a racionális és az irracionális mint a kínai jang-jin fogalom-pár: egymás komplementerei. Művei megjelentek angol, spanyol, francia, norvég, svéd, bolgár, lengyel és német fordításban. 2015-ben elnyerte a Lipcsei Könyvvásár nagydíját.

Dilingó
"Nyolcvanas nemzedék" - 10 kortárs román novellista
A kötet szerzői nemcsak a tehetséget és az irodalmi színvonalat képviselik, hanem - mások mellett - azt az előzmények nélküli irodalmi korszakot is, amely gyökeresen és teljes egészében megváltoztatta és átrendezte az irodalmi gondolkodást a háború utáni román kultúrában. Tíz kortárs román író mutatkozik be a kötetben, a "nyolcvanas nemzedék" tagjai, köztük világhírűek. Az előszót Esterházy Péter írta.

Simion, a panelszent - Regény angyalokkal és moldvaiakkal
1997 ősze. Románia keleti régiójában, Moldvában járunk, annak is Bákó nevű városában. Nem egészen nyolc év telt el a decemberi forradalom óta, és az "aranykorszak" egyik grandiózus megvalósításaként felépült nyolcemeletes panelház lakói még mindig az átmenetinek nevezett korszak nehézségeivel küszködnek. Ki-ki a maga módján próbál válaszolni a kor kihívásaira, több-kevesebb sikerrel, de inkább a csodában bízva, mint saját probémamegoldó készségében. Nem kell nagy dolgokra gondolni, figyelmeztet bennünket Cimpoeşu, a románok általában szerényebb, hétköznapibb csodákkal is beérik, mint például egy telitalálat a lottón. A várva várt csoda azonban váratlan módon köszönt be: Simion, a földszinten lakó idős suszter fogja magát és bezárkózik a lift fülkéjébe, ahol angyalokkal diskurál, példabeszédekkel traktálja lakótársait, talán kisebb-nagyobb csodákat is tesz.
Petru Cimpoeşu számtalan szereplőt, a panelház csaknem összes lakóját felvonultató regényében groteszk, ugyanakkor rendkívül hű emléket állít a kilencvenes éveknek. A román társadalom majdhogynem minden jellegzetes figurája, sajátos problémája, visszássága felbukkan a rendkívül szórakoztató módon megírt történetek során. Cimpoeşu egyedi módon képes elegyíteni prózájában a mágikus realista látásmódot a balkáni hangulatokkal dúsított, sajátosan közép-kelet-európai groteszkkel, figuráit ellenállhatatlan iróniával ábrázolja, finom érzékkel domborítva ki nevetséges vonásaikat, ugyanakkor hús-vér, valóságból kiszakított lényekként állítja elénk, ezáltal empátiánkra apellál, elgondolkodtat.

Pánikszindróma a Fények Városában
Egyetlen nap, pontosabban egy nap és egy éjszaka alatt írtam ezt a regényt (ahogy le is írják egyes útikönyvek, Párizsban az idő nem szakaszolható, olyan csúszda, amelyen addig csúszunk, amíg összes képzelgésünk elpárolog).
Amikor befejeztem, már élt a regény, még sérülékeny vállát az ajtónak feszítve akart kijutni a szabadba. Kiengedtem és én is utána mentem, némiképp kíváncsian: Most merre mész? Mihez kezdesz? – kérdeztem. Együtt kóboroltunk Párizsban, egy ember és egy könyv. Párizs egyébként tele van azoknak a szellemével, akik így sétálgatnak, megírt vagy meg nem írt könyveik társaságában. De az én regényemnek meghatározott célja volt: a láthatatlan Párizst akarta lefényképezni, ahogy azoknak az elméjében él, akik szeretik e várost.
Vannak olyan könyvek, amelyek úgy érzik, muszáj meglátogatni a bennük születő helyeket és az embereket, akik még nem lapoztak beléjük. Mindig azon tűnődtem: miért sietnek annyira az emberek, amikor erotikus képzelgéseiket akarják elmesélni, és miért annyira diszkrétek, amikor kulturális fantazmáikról lenne szó?
Ki tudja, lehet, hogy az utóbbi kategóriába tartozó fantazmák a legtitkosabbak, a legfájdalmasabbak, vallani róluk ezért a legnehezebb.
Matei Vişniec

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Nobel-díjas írók 9 könyve egy csomagban
Könyvudvar ár: 8,310 Ft 5,990 Ft
Pacsirta
Könyvudvar ár: 2,490 Ft 1,490 Ft