Kortárs svájci/osztrák írók 6 könyve egy csomagban

AKCIÓ Kortárs svájci/osztrák írók 6 könyve egy csomagban
Kortárs svájci/osztrák írók 6 könyve egy csomagban - adatlap
Kiadás éve: 2006-13
Borító: 2 keménytáblás, 4 puhatáblás
12,290 Ft-os megtakarítás!:) Most 86%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 14,280 Ft
Könyvudvar ár: 3,040 Ft Akciós ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Sóvárgás sárkányra
  2. Magunkfajta férfiak
  3. Hogyan éljünk?
  4. Az Utolsó Ítélet mestere
  5. Zöldfülű
  6. Az utolsó cseppig - Alpesi trilógia

Szerzők: Verena Rossbacher, Christian Futscher, Thomas Glavinic, Leo Perutz, Monica Cantieni, Arno Camenisch

A csomagban lévő hat könyv rövid leírása:

Sóvárgás sárkányra
A Neugröschl Kávéházban ott ül a város minden eredeti figurája, talán mert a tulajdonos kedve szerint nyit és zár. Az események gyújtópontja Klara, a kisegítő pincérnő, akinek titokzatossága rabul ejti a férfiakat, és kifordítja őket önmagukból. 
Amikor a feltaláló és széltoló Roth újabb ötlete fut zátonyra, új személyiség mögé rejtőzik. Mindeközben nem jön ki Klara lánya barátjával, egy kertésszel sem, aki ráadásul vegetáriánus. Ám jön a pálfordulás, Roth megtér a zöld gondolat számára, Klarára és a Valentinre pedig csodálatos időszak köszönt, amit elkerülhetetlen csalódás követ Klara pedig továbbáll, hogy Stanjic mellett keresse tovább a boldogságot. Stanjic nagyvárosi cowboy, aki Schubert-interpretációk felett mereng, lemezboltban dolgozik, és akinek hamar szembesülnie kell Klara állhatatlanságával. Klara következő állomása Lenau, az ásványgyűjtő, virágszakértő és egyetemes autodidakta, aki emellett egy bárban és a Wurlich zenekarban zongorázik. 
Mindannyian a Neugröschl gyakori vendégei, és a végén mindannyian összetalálkoznak - de már Klara nélkül. Ám más közös is van bennük: önfejűek, az érdeklődési körük bizarr, a személyiségük pedig labilis.

Magunkfajta férfiak
A könyv szomorú és nevetséges hőse egyszerre több problémával is küzd: idült alkoholista, nincs képzettsége, állása, így aztán pénze se, nincs betegbiztosítása, van viszont kínzóan fájó foga, az anyja éppen meghalt, a legjobb barátja szintén, a barátnője megcsalta egy másik barátjával, minek folytán mindkettejüket elvesztette, az apját sose látta, és így tovább. Csoda-e hát, hogy ez a már nem is olyan nagyon fiatal férfi, aki korábban karcsú, csinos és tehetséges volt, most viszont hájas, rossz külsejű és elhülyült, szarkazmusra, cinikus viccekre és kiszólásokra, istent és a világot illető gyűlölettirádákra hajlamos? Az olvasó nyomon követheti e nagypofájú hős keserves csatangolását egy hosszú éjszakán keresztül, ami fölöttébb nem hétköznapi. Múlt és jelen, reális és irreális dolgok összekuszálódnak, a talaj ingatag, az ég a messzi távolba vész. A logikus és világos gondolkodás, az értelem és a kiegyensúlyozottság már rég bedobta a törölközőt, az alkohol ördöge, az eszelősség, a kétségbeesés irányít… Aztán mégiscsak van happy end – ám az egy rossz vicc. Mint ahogy sok más is a könyvben. Vég nélküli rossz viccek, pont ez a jó benne. Proszit!
„Lógni, vigyorogni és seggrészegen randalírozni – ez az, ami még megmentheti ezt a világot. Minden mást zöldre kell mázolni s a nyulak elé vetni.”
Christian Futscher 1960-ban született Feldkirchben (Ausztria, Vorarlberg), 1986 óta Bécsben él, többek között mint egy borozó bérlője. 1998: sikertelen részvétel Klagenfurtban a Bachmann-pályázaton, ezzel szemben 2006: közönségdíj Villachban a „Rossz szövegek éjszakája” alkalmából. 2008: a Drezdai Líradíj győztese. A Czernin Verlagnál legutóbb megjelent könyvei: Nur Mut kleiner Liebling (Bátorság, kis kedvenc), 2011, Zwei Herren, vier Daumen (Két úr, négy hüvely[k]), 2010, Die Blumen des Blutes (A vér virágai), 2009, Pfeil im Auge (Nyíl a szembe), 2008.

Hogyan éljünk?
Egy félsikertörténet
Átlépni a felnőttkor küszöbét bizony komoly megpróbáltatásokkal jár. A regény főhőse, a rámenős Charlie 16 évesen lép be történetbe. Felvértezve jó és rossz tanácsadókönyvek ajánlásaival vág neki az életnek, de saját kalandjai sokszor ellentmondani látszanak a javaslatoknak. 32 éves koráig gyűjtött életbölcsességeit most ezennel átnyújtja az olvasónak.

Az Utolsó Ítélet mestere
1909-ben ​Bécsben rejtélyes öngyilkosságok sorozata borzolja a kedélyeket, melyek mind nagyon hasonló körülmények között zajlanak le, s amelyekre nincs megnyugtató magyarázat. Az öngyilkosok hirtelen, minden előzmény nélkül követik el tetteiket, látszólag minden indíték nélkül, hiszen teljesen normális és rendezett életet élnek, s haláluk mindenkit megdöbbent. A főszereplő, báró Yosch, akinek egyik ismerőse, a színész Eugen Bischoff szintén ugyanilyen körülmények között lesz öngyilkos, miután meggyanúsítják azzal, hogy köze volt a színész halálához, úgy dönt, megpróbálja felderíteni a rejtélyt. A titokzatos és rémisztő esetek egyre szaporodnak, s felmerül a kérdés, hogy vajon nem gyilkosságokról van-e szó. Ám a gyilkos személye – ha egyáltalán létezik ilyen – megfoghatatlannak tűnik. A nyomok végül egy régi könyvön keresztül Salimbenihez, a 16. századi firenzei orvoshoz vezetnek.
Az osztrák író regénye krimibe oltott lélektani regény. A századfordulós Bécs polgári közegében játszódik, egy őszi napon veszi kezdetét a történet. A narrátor a békebeli császárváros egy megszokott napjának krónikásaként lépésről lépésre vezeti el az olvasót egy öngyilkosság-sorozat egyre titokzatosabb szövevényébe. A közvélemény döbbenten áll az események előtt, hiszen az áldozatok minden előzmény nélkül vetik magukat a halálba, míg végül felmerül a gyilkosság gyanúja. Amikor a főszereplő, báró Yosch gyanúba keveredik, elhatározza, hogy utánajár a rejtélynek, ám a gyilkos kilétét teljes homály fedi, helyette egy régi könyv és egy 16. századi firenzei orvos, messer Salimbeni alakja bukkan fel a homályból.

Zöldfülű
„Apám 365 frankért vett meg a várostól. Sok pénz egy gyerekért, aki nem lát a szemétől. Ezt eltitkoltam a szüleim elől, ameddig csak tudtam. Nem jó, ha már akkor megfosztjuk őket minden reményüktől, amikor belépünk a házba, ha a lányuk akarunk lenni. Ezt a főnökasszony sulykolta belénk. Nem maradhatunk tovább nála. Túl sokan vagyunk, az emberek közé kell mennünk. Jó azoknak, akiknek ilyen szép a szeme, sűrű a haja, és jók a fogai. Csakhogy a fejünk se legyen ám üres. A fej a legfontosabb szerv. A kart is helyettesítheti. Az emberek nem egyformák. A szülők legfontosabb szerve a türelem.”
Így kezdődik a kislány története, aki egy svájci nevelőotthonból kerül új szüleihez, az őt örökbe fogadó házaspárhoz. A történetet, mely az 1970-es évek svájci emigráns miliőjében játszódik, maga a kislány meséli el, aki gyufaskatulyákban gyűjtött és sajátos logika szerint rendszerezett szavak segítségével próbál eligazodni a felnőttek különös világában. A regényt feledhetetlenné teszi kép- és nyelvgazdagsága, egészen egyedi elbeszélésmódja és meglepő humora.
„A Zöldfülű látszólag naiv nézőpontja valójában nem töri szét a mondatokat és szavakat, csupán elvezet ahhoz a felismeréshez, hogy a nyelv nem egyszerűen van körülöttünk, hanem tesz valamit: a józanság álarcában ránk támad, kirekeszt. A regényben mindvégig jelen van ez az egészen különleges, humorban gazdag művi nyelv… e regény egy melegszívű ember munkája - életre szóló könyv.”
Melinda Nadj Abonyi, Das Magazin
„Az ember alig tér magához a csodálatból. Régóta nem olvashattunk ennyi humorral, ennyire meghatóan és ennyire művészi »csiszolatlansággal« megírt szöveget a beilleszkedés nehézségeiről.”
Andreas Wirthensohn, Wiener Zeitung

Az utolsó cseppig - Alpesi trilógia
Arno Camenisch Alpesi trilógiája három látószögből mutatja be a kelet-svájci hegyvidék lakóinak életét: a Sez Ner egy alpesi pásztortanya mindennapjairól, ember, állat és természet szimbiózisáról rajzol szelíd iróniával színezett mozaikképet, Az állomás mögött két fiúgyerek szemével írja le a zord hegycsúcsok közé ékelődött falucska lakóit, míg a befejező rész egy törzsasztal körül játszódik: mielőtt a „Helvezia” végleg bezár, a törzsvendégek összegyűlnek, hogy Az utolsó cseppig kiigyák az író nagynénjének sör-, bor- és pálinkakészleteit, cigarettázzanak, tömpe vagy görbe szivart pöfékeljenek, és közben anekdoták hosszú sorában idézzék fel falujuk történetének legemlékezetesebb és legmulatságosabb pillanatait. Az Alpesi trilógia egyéni hangvételű, lineáris történetszövés helyett apró életképekből építkező, tömörségével és humorával lebilincselő prózája nemzetközileg is egy csapásra ismertté tette a kortárs svájci irodalom legújabb fenegyerekét. A trilógia egyes köteteiből tucatnyi nyelvre készült fordítás, a teljes mű így együtt magyarul jelenik meg először idegen nyelven.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még