Kortárs osztrák írók 6 könyve egy csomagban

AKCIÓ Kortárs osztrák írók 6 könyve egy csomagban
Kortárs osztrák írók 6 könyve egy csomagban - adatlap
Kiadás éve: 2006-14
Borító: 3 keménytáblás, 3 puhatáblás
12,440 Ft-os megtakarítás!:) Most 86%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 14,430 Ft
Könyvudvar ár: 3,740 Ft Akciós ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Don Juan de la Mancha avagy A vágy iskolája
  2. A kamerás gyilkos
  3. Hogyan éljünk?
  4. Az Utolsó Ítélet mestere
  5. Zöldfülű
  6. Az utolsó cseppig - Alpesi trilógia

Szerzők: Robert Menasse, Thomas Glavinic, Leo Perutz, Monica Cantieni, Arno Camenisch

A csomagban lévő hat könyv rövid leírása:

Don Juan de la Mancha avagy A vágy iskolája
Hogyan juthat el egy egyedülálló anyával felnőtt fiú a felszabadult szexualitáshoz, a legnagyobb nemi örömhöz, ha ehhez a társadalmi közvélekedés szerint már minden adva van? Nathan, a szabványos karriert befutó bécsi újságíró két házasság és számos (számtalan) hódítás után már majdnem megtalálja a választ minden kérdésére: egy fürdőkádban, speciális magzatvíz-fürdőben épp végiggondolja életét, amikor egyszer csak megszólal a telefon...

A kamerás gyilkos
Ettől fogva csak rajtuk múlik, mondta, hogy életben maradnak-e a szüleik, vagy pedig kénytelen lesz erőszakos és kimondottan fájdalmas módszerekkel kivégezni őket.
Mit teszünk, ha egy baráti hétvége nyugalmába egyszer csak betör az iszonyat? Kizárjuk a látóterünkből? Vagy éppen kokettálunk vele? Netán stílusosan megtébolyodunk? És ha a téboly eleve itt van köztünk, bennünk? És ha még a tévé is közvetíti?
A bécsi Wagner házaspár húsvétkor meglátogatja stájerországi barátait. Röviddel megérkezésük után bukkannak fel az első híresztelések a médiában arról, hogy vendéglátóik lakóhelye közelében kettős gyerekgyilkosság történt: a tettes három gyereket rabolt el, és különböző fenyegetésekkel kettejüket öngyilkosságra kényszerítette az erdőben. Nem sokkal később kiderül az is, hogy a tettes videóra rögzítette a gyilkosságokat, és a felvételt lejátssza az egyik német kereskedelmi televízió.
Thomas Glavinic a fiatalabb osztrák prózaíró-nemzedék egyik figyelemre méltó képviselője, egyesek szerint fenegyereke. Generációjának egyik legfontosabb, leginnovatívabb írója - írja róla a Die Zeit. Ez a 2002-ben a Friedrich Glauser-díjjal kitüntetett regény hozta meg számára a kritikai és közönségsikert. A regény alapján filmet is forgattak osztrák-magyar-svájci koprodukcióban. Robert A. Pejo filmjét a 2010-es filmszemlén mutatták be Magyarországon. 

Hogyan éljünk?
Egy félsikertörténet
Átlépni a felnőttkor küszöbét bizony komoly megpróbáltatásokkal jár. A regény főhőse, a rámenős Charlie 16 évesen lép be történetbe. Felvértezve jó és rossz tanácsadókönyvek ajánlásaival vág neki az életnek, de saját kalandjai sokszor ellentmondani látszanak a javaslatoknak. 32 éves koráig gyűjtött életbölcsességeit most ezennel átnyújtja az olvasónak.

Az Utolsó Ítélet mestere
1909-ben ​Bécsben rejtélyes öngyilkosságok sorozata borzolja a kedélyeket, melyek mind nagyon hasonló körülmények között zajlanak le, s amelyekre nincs megnyugtató magyarázat. Az öngyilkosok hirtelen, minden előzmény nélkül követik el tetteiket, látszólag minden indíték nélkül, hiszen teljesen normális és rendezett életet élnek, s haláluk mindenkit megdöbbent. A főszereplő, báró Yosch, akinek egyik ismerőse, a színész Eugen Bischoff szintén ugyanilyen körülmények között lesz öngyilkos, miután meggyanúsítják azzal, hogy köze volt a színész halálához, úgy dönt, megpróbálja felderíteni a rejtélyt. A titokzatos és rémisztő esetek egyre szaporodnak, s felmerül a kérdés, hogy vajon nem gyilkosságokról van-e szó. Ám a gyilkos személye – ha egyáltalán létezik ilyen – megfoghatatlannak tűnik. A nyomok végül egy régi könyvön keresztül Salimbenihez, a 16. századi firenzei orvoshoz vezetnek.
Az osztrák író regénye krimibe oltott lélektani regény. A századfordulós Bécs polgári közegében játszódik, egy őszi napon veszi kezdetét a történet. A narrátor a békebeli császárváros egy megszokott napjának krónikásaként lépésről lépésre vezeti el az olvasót egy öngyilkosság-sorozat egyre titokzatosabb szövevényébe. A közvélemény döbbenten áll az események előtt, hiszen az áldozatok minden előzmény nélkül vetik magukat a halálba, míg végül felmerül a gyilkosság gyanúja. Amikor a főszereplő, báró Yosch gyanúba keveredik, elhatározza, hogy utánajár a rejtélynek, ám a gyilkos kilétét teljes homály fedi, helyette egy régi könyv és egy 16. századi firenzei orvos, messer Salimbeni alakja bukkan fel a homályból.

Zöldfülű
„Apám 365 frankért vett meg a várostól. Sok pénz egy gyerekért, aki nem lát a szemétől. Ezt eltitkoltam a szüleim elől, ameddig csak tudtam. Nem jó, ha már akkor megfosztjuk őket minden reményüktől, amikor belépünk a házba, ha a lányuk akarunk lenni. Ezt a főnökasszony sulykolta belénk. Nem maradhatunk tovább nála. Túl sokan vagyunk, az emberek közé kell mennünk. Jó azoknak, akiknek ilyen szép a szeme, sűrű a haja, és jók a fogai. Csakhogy a fejünk se legyen ám üres. A fej a legfontosabb szerv. A kart is helyettesítheti. Az emberek nem egyformák. A szülők legfontosabb szerve a türelem.”
Így kezdődik a kislány története, aki egy svájci nevelőotthonból kerül új szüleihez, az őt örökbe fogadó házaspárhoz. A történetet, mely az 1970-es évek svájci emigráns miliőjében játszódik, maga a kislány meséli el, aki gyufaskatulyákban gyűjtött és sajátos logika szerint rendszerezett szavak segítségével próbál eligazodni a felnőttek különös világában. A regényt feledhetetlenné teszi kép- és nyelvgazdagsága, egészen egyedi elbeszélésmódja és meglepő humora.
„A Zöldfülű látszólag naiv nézőpontja valójában nem töri szét a mondatokat és szavakat, csupán elvezet ahhoz a felismeréshez, hogy a nyelv nem egyszerűen van körülöttünk, hanem tesz valamit: a józanság álarcában ránk támad, kirekeszt. A regényben mindvégig jelen van ez az egészen különleges, humorban gazdag művi nyelv… e regény egy melegszívű ember munkája - életre szóló könyv.”
Melinda Nadj Abonyi, Das Magazin
„Az ember alig tér magához a csodálatból. Régóta nem olvashattunk ennyi humorral, ennyire meghatóan és ennyire művészi »csiszolatlansággal« megírt szöveget a beilleszkedés nehézségeiről.”
Andreas Wirthensohn, Wiener Zeitung

Az utolsó cseppig - Alpesi trilógia
Arno Camenisch Alpesi trilógiája három látószögből mutatja be a kelet-svájci hegyvidék lakóinak életét: a Sez Ner egy alpesi pásztortanya mindennapjairól, ember, állat és természet szimbiózisáról rajzol szelíd iróniával színezett mozaikképet, Az állomás mögött két fiúgyerek szemével írja le a zord hegycsúcsok közé ékelődött falucska lakóit, míg a befejező rész egy törzsasztal körül játszódik: mielőtt a „Helvezia” végleg bezár, a törzsvendégek összegyűlnek, hogy Az utolsó cseppig kiigyák az író nagynénjének sör-, bor- és pálinkakészleteit, cigarettázzanak, tömpe vagy görbe szivart pöfékeljenek, és közben anekdoták hosszú sorában idézzék fel falujuk történetének legemlékezetesebb és legmulatságosabb pillanatait. Az Alpesi trilógia egyéni hangvételű, lineáris történetszövés helyett apró életképekből építkező, tömörségével és humorával lebilincselő prózája nemzetközileg is egy csapásra ismertté tette a kortárs svájci irodalom legújabb fenegyerekét. A trilógia egyes köteteiből tucatnyi nyelvre készült fordítás, a teljes mű így együtt magyarul jelenik meg először idegen nyelven.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még