A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.

Kortárs szlovák írók 6 könyve egy csomagban

AKCIÓ Kortárs szlovák írók 6 könyve egy csomagban
Kortárs szlovák írók 6 könyve egy csomagban - adatlap
Kiadó: Ismert hazai kiadók
Kiadás éve: 2010-16
Borító: 5 keménytáblás, 1 puhatáblás
15,470 Ft-os megtakarítás!:) Most 86%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 17,970 Ft
Könyvudvar ár: 3,340 Ft Akciós ár: 2,500 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Huszadik századi szlovák novellák - Modern Dekameron
  2. Az idő távlatából
  3. Gubbio - Besúgók könyve
  4. Egy igazi ember története
  5. A gonosz önéletrajza
  6. Jelenés

A csomagban lévő hat könyv rövid leírása:

Huszadik századi szlovák novellák - Modern Dekameron
„Mint minden műfaj, a novella is átalakul, s a klasszikus mintaképpel talán csak a neve marad közös. Költőibb lesz és nyugtalanabb, változatosabb és megfoghatatlanabb, de amennyit veszít kötöttségben, kerekségben, architektúrában, ugyanannyit, nem: százannyit nyer színben, távlatban, muzsikában… Egy mai novella-antológia egységgel nem dicsekedhet, de talán épp sokfélesége lesz egyik, nem egyetlen vonzereje.” (Gyergyai Albert)

Az idő távlatából
Pavol Rankov a szlovák írói középnemzedék egyik legkitűnőbb képviselője, legújabb regénye, a Kalligram Kiadónál 2008-ban szlovákul megjelent Szeptember elsején történt (vagy máskor) 2009-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.
Az idő távlatából című kötete írói debütálása, mely tulajdonképpen az abszurdig vitt helyzetek, stílus- és témavariációk tára. A hétköznapi logika nyomvonalain elinduló történetek, eszmefuttatások szinte észrevétlenül fordulnak ki a megszokott csapásokból, hogy aztán tipikusan rankovi szempontból adjanak pontos, kegyetlenül leleplező képet mindennapjainkról.

Gubbio - Besúgók könyve
Az emberi gyarlóság, az árulás, a besúgás független helytől és időtől. Dusan Simko kötetében a helyszín Kassától Prágán és Bécsen át Zürichig változik, s a történelmi pillanat is mindig más - a XIX. század végétől a délszláv háború idejéig -, de a besúgó örök. A könyv szereplői besúgók és "besúgottak", valamint azok távolra sodródott, gyökereiket kereső leszármazottjai. Simko regénye, amelynek hat fejezete önálló novellaként is felfogható, elgondolkodtat a szülőföldtől való elszakadásról, a múlt tisztázásának fontosságáról, emberi kapcsolataink mélységéről vagy épp sekélyességéről. De ami talán a legfontosabb, lebilincselő olvasmány, mely hol fanyar humorral szórakoztatja, hol nyers tárgyilagossággal borzongatja az olvasót.

Egy igazi ember története
Pavel Vilikovský Egy igazi ember története című prózája a K4 közép-európai könyvsorozat első kötete. Az író regényében egy újabb szlovák embertípust vázol fel. A főszereplő, akinek mindennapjait naplójegyzeteiből követhetjük nyomon, komoly szakmai fejlődésen megy át, hiszen ironikusan szólva, egyre feljebb jut a szocialista ranglétrán. Miután az üzemből, ahol dolgozik, főigazgatóság lesz, a konformista, egyszerű gondolkodású, jelentéktelen kisemberben felébred a vágy, hogy végre ő is legyen valaki.

A gonosz önéletrajza
„A nagybetűs Gonoszról nem tudok semmit. Hol volt, hol nem volt, ez minden. A normális kisbetűsről, amelyet mindenki magában hordoz, arról pedig csak önéletrajzot lehet írni. Csak annak van értelme. - Elmosolyodtam. - Már amennyiben nem mi vagyunk benne a főszereplők.”
Pavel Vilikovský A gonosz önéletrajza című regényét két, önéletrajzként is olvasható, látszólag egymástól független történet alkotja.
Az első történet elbeszélője Jozef K., akit - a kommunista hatalomátvétel után - egy meghiúsult emigrációt követően fogva tart és családja életével zsarol a titkosrendőrség.
A másiké egy nyugdíjas irodalomtanár, aki az emberi gonoszság mibenléte után kutatva többek között egy húsz éve eltűnt, számára idegen személy, Mária M. után nyomoz szabadidejében - a rendszerváltás utáni Pozsonyban.
Két történet, amelyek szálai sohasem találkoznak, és amelyek mégis elválaszthatatlanul összetartoznak.

Jelenés
E rendkívül olvasmányos és kegyetlenül szatirikus regény főhőse Dušan Jonáš író, akinek élete sokszor hajlik át teljesen spontán módon provokatív performance-okba. A párhuzamos vagy árnyék-főhősből, Dušan Eliášból hiányzik ez a fajta művészi géniusz. Rendelkezik viszont egy olyan rejtett képességgel, amely szinte mágikus módon váltható át hatalomra és pénzre, de mindezek elveszítésére is. Hős és antihős egyben Jónás és Illés próféták 20. századi inkarnációi, sokszor karikatúrái is. Ahogy szándékosan groteszkek a karácsonyi történet- és Jónás könyve-parafrázisok is, melyekbe szürreálisan keverednek aktuális színhelyek és szereplők.
Mintha egy mozgókép-regényt látnánk, amelyben fél évszázad tragikomikus jelenetsorai peregnek végig. A bevállalós szereplők mindig újabb, kifelé zárt világokba ütköznek, az állambiztonsági hivataltól a nyugatról beözönlő szektákon át a börtönélet legmélyebb bugyraiig. De az elmék is átvilágításra kerülnek, főként legsötétebb pillanataikban, amikor hol a restség, hol a balhék csábításának engednek, vagy éppen a bódítószereknek, a nőknek, a mammonnak. Majd azoknak a hálójába kerülnek, akik e kísértésektől azonnali megszabadulást és potya kegyelmet ígérnek. A megtérés extázisába belehajszolt lélek eleinte megmámorosodik, hisz kiválasztottságában, de csak hogy azután olyan pokoli állapotokba zuhanjon, mint azelőtt soha. A próféta szereplők nagyon is modern pszichéjét mindinkább egy-egy archaikus Jelenés veszi birtokba. Hogy a mélyebb önazonosság megélése felemel-e, avagy elpusztít, csak a regény végére dől el – ha egyáltalán.
Dušan Mitana (1946) szlovák író, költő, esszéista, tévé- és filmforgatókönyvek szerzője. Magyarul ez idáig egyetlen regénye, A játék vége volt olvasható. A Jelenés a legutóbbi kötete, melynek olvasása közben megértjük, hogy Mitana miért válhatott több nemzedék számára is a szlovák irodalom kultuszírójává.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még