Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Krúdy: Regények és nagyobb elbeszélések sorozat 10 tagja egy csomagban

Szerző: Krúdy Gyula
AKCIÓ Krúdy: Regények és nagyobb elbeszélések sorozat 10 tagja egy csomagban
Krúdy: Regények és nagyobb elbeszélések sorozat 10 tagja egy csomagban - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 21cm
Kiadó: Kalligram
Kiadás éve: változó
Borító: keménytáblás
23,990 Ft-os megtakarítás!:) Most 80%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 29,980 Ft
Könyvudvar ár: 6,900 Ft Akciós ár: 5,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Krúdy Gyula összegyűjtött művei 1. (Regények és nagyobb elbeszélések 1.)
  2. Krúdy Gyula összegyűjtött művei 5. (Regények és nagyobb elbeszélések 2.)
  3. Krúdy Gyula összegyűjtött művei 8. (Regények és nagyobb elbeszélések 4.)
  4. Krúdy Gyula összegyűjtött művei 9. (Regények és nagyobb elbeszélések 5.)
  5. Krúdy Gyula összegyűjtött művei 10. (Regények és nagyobb elbeszélések 6.)
  6. Krúdy Gyula összegyűjtött művei 12. (Regények és nagyobb elbeszélések 7.)
  7. Krúdy Gyula összegyűjtött művei 15. (Regények és nagyobb elbeszélések 8.)
  8. Krúdy Gyula összegyűjtött művei 16. (Regények és nagyobb elbeszélések 9.)
  9. Krúdy Gyula összegyűjtött művei 17. (Regények és nagyobb elbeszélések 10.)
  10. Krúdy Gyula Összegyűjtött művei 22. (Regények és nagyobb elbeszélések 12.)

A csomagban lévő tíz könyv rövid leírása:

Krúdy Gyula összegyűjtött művei 1. (Regények és nagyobb elbeszélések 1.)
Regények és nagyobb elbeszélések 1.
Krúdy Gyula összes művei még soha nem jelentek meg nyomtatásban. A kiadó arra vállalkozik, hogy az elkövetkező évtizedben mintegy ötven kötetben megjelenteti Krúdy életművét, melyben az eddig más kiadók által közreadott, közismertebb írások mellett közel háromezer (!), eddig jobbára csak a kutatók által ismert Krúdy-szöveget tárnak az olvasóközönség elé. A művek műfajok (regények és nagyobb elbeszélések, ifjúsági regények, elbeszélések, drámai művek, publicisztikák, levelezések) szerint és időrendben kerülnek közlésre.
Jelen kiadvány klasszikusunk hét pályakezdő regényét tartalmazza, melyek ez ideig ismeretlenek voltak még a szerzőt kedvelő olvasók előtt is. A hét mű többsége soha nem jelent meg könyv alakjában. Az 1895 és 1899 között íródott hosszú prózák (Hat napig kerékpáron, A mi vármegyénk, Ifjúság, Üres a fészek, Szeretlek!, Hamu, Pál apostol levelei) egy ifjú tehetség saját írói világát kutató termékeny munkásságának bizonyítékai.
TARTALOM
Hat napig kerékpáron
Utazások egy teáskanna körül 7
A szerző előszava 7
A sarokasztal regél 8
Mi hárman és a teáskanna 14
Budapesttől - a Zuglóig 26
Budapest - Kolozsvár 31
Budapesttől az éjszaki sarkig 37
Utazás az Űrben 42
A mi vármegyénk - Freskó - 46
Ifjúság 62
Üres a fészek
Bevezetés 115
Az első novella 118
A második novella 138
Szeretlek! 174
Hamu 244
Pál apostol levelei
A korláthi tölgyek zúgnak 311
Egy kislány szerelme 343
Függelék 429
Bevezetés az Ifjúság című kötethez 431
Jegyzetek 433
Bevezetés Krúdy Gyula összegyűjtött művei kiadásához 435
Ritka kifejezések és tárgyi magyarázatok szótára 457

Krúdy Gyula összegyűjtött művei 5. (Regények és nagyobb elbeszélések 2.)
Regények és nagyobb elbeszélések 2.
A Krúdy életművét közreadó értékes sorozat újabb kötete négy olyan, 1900-1903 közt született regényt ad az olvasók kezébe, melyek még mindig egy pályakezdő írót mutatnak, ám különös érdekességük, hogy egyfelől markánsan kivehető bennük Krúdy irodalmi példaképeinek hatása, másfelől Krúdynál később szokatlan stílusjegyeket is felmutatnak. Mindamellett a bontakozó és önmagát kereső írói útkeresés értékes dokumentumai.
A Hétszilvafás uraink egy Mikszáth nyomdokain haladó falusi dzsentrihistória, melyben megjelennek az író felvidéki diákélményei is. A Száll az ének szájrul-szájra viszont Jókai-hatást mutat. A megélénkülő magyar színjátszás korában, az 1790-es években játszódik, egy felvidéki bűnhistóriával fűszerezve. Az aranybánya című terjedelmes regény Krúdy realista vénáját villantja fel. Ebben az érett műben már megjelennek azok a figurák, akik Krúdynál később is fontosak lesznek majd: az urbanizálódó Budapest utcáin kószáló, de az egykori főváros kisvárosi miliőjét megtestesítő különc alakok. A történet ezúttal is egy nagyszabású bűnügy, egy ravasz bányaügylet keretébe illeszkedik.
Az álmok hőse végre Krúdy nagy témájához: a nemzeti történelemmel egybefonódó, mítosszá nemesedett személyes múlthoz fordul. Az 1848 utáni családi legenda az író apai nagybátyja, Krúdy Kálmán viselt dolgait örökíti meg a legendák és a kijózanító valóság határán egyensúlyozva. A kritikai igénnyel készült szövegkiadáshoz gazdag filológiai és irodalomtörténeti jegyzetanyag, valamint a ritka szavak és kifejezések magyarázatai kapcsolódnak. A kiadványnak - a sorozat többi kötetével együtt - feltétlenül ott a helye Krúdy műveinek korábbi kiadásai mellett.

Krúdy Gyula összegyűjtött művei 8. (Regények és nagyobb elbeszélések 4.)
A mindeddig hiányos Krúdy-összkiadást pótolni szándékozó sorozat jelen darabjában hat mű kapott helyet: öt regény és egy kisregény terjedelmű elbeszélésfüzér. A művek 1908-1912 között keletkeztek, és az író kevésbé ismert, vagy utoljára régen megjelent alkotásai közé tartoznak.
A bűvös erszény a dzsentri, a régi világ szigorú kritikája, leáldozásának megörökítője. A Kék láng első megjelenése (Mozgó könyvtár sorozat V. kötete, Schenk Ferenc kiadása, 1908) óta először lát napvilágot. Akkor egy ponyvasorozatban jelent meg, mely kiadás mára csak nehezen hozzáférhető. A régi szélkakasok között idilli hangon ír a régi fővárosi világról.
A magyar jakobinusok eredetileg A mécses kialszik címváltozattal jelent meg. Ez a szerző első igazi történelmi regénye, mely most lát ismét napvilágot az eredeti szöveggel, a korábbi kiadások ugyanis szerkesztői megfontolások vagy nyomdai hibák miatt csonkán jelentek meg. Belőle 1980-ban hangjáték is készült. A Régi és új emberek Krúdy szülőföldjének világát idézi meg. A kötet utolsó darabja a De Ronch kapitány című rövidpróza Krúdy legmerészebb erotikájú műve, melyben a megszokottól eltérő szexuális viselkedési formákat jelenít meg. A kötet végi jegyzetek az egyes művek kiadástörténetét, fogadtatását tárják fel.
A könyv végén a ritka szavak magyarázatait is közzétette a kiadó.

Krúdy Gyula összegyűjtött művei 9. (Regények és nagyobb elbeszélések 5.)
Regények és nagyobb elbeszélések 5.
Az Ünnepi Könyvhét alkalmából vehetnek kézbe az olvasók Krúdy legnépszerűbb műveiből ötöt. A Francia kastély a Szindbád-novellákkal együtt született regény, melynek főhőse szintén Szindbád. A Mákvirágok kertje egymástól elkülönülve élő, csak a mű végén egymásra találó nők és férfiak furcsa, idilli története. 
A legismertebb, kultikus Krúdy-regény A vörös postakocsi, mely ezúttal az első kiadás alapján helyreállított szöveggel, teljes terjedelemben kerül az olvasók elé. Kisfaludy, egyúttal a romantika korába vezetnek a negyedik mű, a Szarvasgomba-emberek novellái, végül a Palotai álmok egy leányszöktetési história, melynek pikantériája, hogy a regény megjelenése után évekkel, az író hasonló módon próbálta megszöktetni kedvesét.
A jegyzetekkel, illetve a nevek és ritka kifejezések magyarázataival kiegészített kiadványnak feltétlenül ott a helye a sorozat többi kötete mellett.

Krúdy Gyula összegyűjtött művei 10. (Regények és nagyobb elbeszélések 6.)
Regények és nagyobb elbeszélések 6.
A Kalligram Könyvkiadó nagyszerű vállalkozásának köszönhetően melynek célja Krúdy Gyula összegyűjtött műveinek kiadása, azaz az eddigi legteljesebb Krúdy-sorozat megjelentetése ezúttal az író négy, 1914 és 1917 között megjelent művét vehetik kézbe az olvasók. A 42-ős mozsarak (1914) több mint kilencven éve jelent meg, azóta egyetlen életmű-kiadásba sem került bele, bár a mű még Karinthy Frigyest is megihlette. Az aranykéz utcai szép napok (1916) egy elbeszélésfüzér, már több kiadást megért, s hőseit a biedermeier hangulatok 19. századi világában látjuk viszont.
Az Őszi utazások a vörös postakocsin (1917) a szerző népszerű regényének A vörös postakocsinak a folytatása, jelen szövegközlés az 1925-ös második kiadás alapján történt. A Bukfenc (1917) egy lírai kisregény, mely Krúdy életszeretetét mutatja, az író ez idő tájt ismét rátalált a szerelemre, művének ihlető modellje második felesége volt. A jegyzetekkel, illetve a nevek és ritka kifejezések magyarázataival kiegészített kiadványnak feltétlenül ott a helye a sorozat többi kötete mellett.

Krúdy Gyula összegyűjtött művei 12. (Regények és nagyobb elbeszélések 7.)
Regények és nagyobb elbeszélések 7.
Az 1918-1919-es évek nem csupán az ország, de Krúdy magánéletében is jelentős korszakhatár, melyet viharos fordulatok jeleznek. Az országot a forradalmak, az írót a szerelem vihara rengeti meg, amikor beleszeret a nálánál több mint húsz évvel fiatalabb Rózsa Zsuzsikába, kinek édesanyjával, akkori szállásadója, a Royal Szálló igazgatójának feleségével már amúgy is botrányszagú viszonyt folytatott. Ebből a korszakból származnak az író összegyűjtött műveit közreadó sorozat újabb kötetében olvasható kisregények, közülük Az útitárs (egyik legjobb írása) főhősét zsenge menyasszonyáról, Zsuzsikáról mintázta. A Napraforgó szintén legjobb művei közé tartozik, benne a fővárosi és nyírségi miliőt idézi meg. A kötetben szerepel még az Aranykéz utcai szép napok romantikáját idéző Pesti nőrabló mindkét ismert szövegváltozata, valamint a gyermekáldásról szóló két kispróza, a Csillag, aki jár, illetve (függelékben) a hasonló című, korábban szerkesztői tévedésből az előbbi történet mellé sorolt A csillag, aki jár, valamint a Kleofásné kakasa, mely egy asszony önvallomása. A szerkesztői jegyzetekkel, nevek és ritka kifejezések magyarázataival záródó kötet a Krúdy-életmű jelentős korszakát prezentálja.

Krúdy Gyula összegyűjtött művei 15. (Regények és nagyobb elbeszélések 8.)
Regények és nagyobb elbeszélések 8.
Az 1919-ben keletkezett Asszonyságok díját (1919) Krúdy legpazarabb alkotásának nevezték pályatársai. A kötet második darabja, N. N. Egy szerelem-gyermek (1920) a szülőföldnek s a kamaszkori szerelmi élményeknek állít emléket az íróra jellemző líraisággal. A harmadik regény, Mit látott Vak Béla Szerelemben és Bánatban (1921) szürrealisztikus látomásokkal, időről-időre feltörő merész erotikával fest illúziótlan képet a jól ismert világról. A három regény Krúdy nagy évtizedének három remekműve.

Krúdy Gyula összegyűjtött művei 16. (Regények és nagyobb elbeszélések 9.)
Regények és nagyobb elbeszélések 9.
Három újabb regény az életmű legjobb darabjai közül, a Bori Imre által Krúdy nagy évtizedének nevezett időszakból.
   A Nagy kópé nosztalgikus módon idézi föl a régi Pest hangulatát. Krúdy vissza-visszatérő életrajzi alakmása, Rezeda Kázmér mereng múlton és jelenen. A mű először Bécsben jelent meg – magyar nyelven. Amikor az író itthon is szerette volna kiadatni, néhány öncsonkító húzást hajtott végre a szövegen, ám a regény így sem kellett a kiadóknak. A műmost újra Krúdy eredeti szándéka szerint lát napvilágot – az inkriminált erotikus szövegrészletek helyreállításával.
   A Hét Bagoly főhőse is a múltját keresi. A 19-20. század fordulóján, két évtized során, annyira megváltozott minden, hogy Szomjas Guszti, a nosztalgikus utazó-emlékező – akit egy nyírségi íróról, kamaszkori barátjáról és mentoráról, Kálnay Lászlóról mintázott a szerző – nem találja a régi események színtereit, alakjait. Háború utáni regény, Trianon utáni regény, súlyos értékválság utáni regény ez – mindenképp a Krúdy-életmű jelentős darabjai közt a helye.
   Az Ál-Petőfi a vátesznek számító költő halál utáni „életét” meséli el. A születésének centenáriumi évfordulója felé közeledő poéta-bálvány utóéletét mutatja be már-már szatirikus tükörben. Krúdy halála után ezt a regényt is elérte az avatatlan kiadói kezek átalakító munkája. Most újra az eredeti írói szándék szerinti szöveggel lát napvilágot az életműsorozat keretében.

Krúdy Gyula összegyűjtött művei 17. (Regények és nagyobb elbeszélések 10.)
Regények és nagyobb elbeszélések 10.
Ha minden szépsége mélyére akarunk lejutni, akkor legtöbb mondatát legalább kétszer kell elolvasnunk.
Kelemen Perkátai László
Összkiadásunk regénysorozatának a 17. kötete öt művet tartalmaz a húszas évek első felének terméséből. Az Őszi versenyek még az úgynevezett bécsi regények közé tartozik. Alig dönthető el, hogy a benne elmondott történet valóságos-e vagy a képzelet fikciója. Az író életében csak egyszer jelent meg, mivel meglehetősen merész erotikájú história.
Az Aranyidő a Nyugat folyóiratban volt először olvasható, és Tersánszky Józsi Jenő írt róla rögtön méltatást: „kár a mai időkbe a múzsáknak ez a kis igaz szülötte". Tényleg olyan a mű, mintha szerzője nem 1923-ban, hanem 10-15 évvel korábban vetette volna papírra. Romantikus történet a szerelemről, a múltról, a Krúdytól megszokott nosztalgikus stílusban.
A Rózsa Sándor egy történelmi legenda újramesélése. A magyar népvezér életének krónikáját sokan ismerik, históriája sokféleképpen él a köztudatban. A betyár Rózsa ebben a regényben meglehetősen idealizált alakban áll az olvasók elé. A mű tulajdonképp egy riportregény, olyan írói munka, melyet a szerző ebben az időszakban kezdett művelni.
Az utolsó gavallér a ritkábban emlegetett Krúdy-művek sorába tartozik, történetében visszatér a 19. század második feléhez. Főhőse egy régi vágású úriember, „letűnt idők utolsó gavallérja". A gavallérnak azonban szembesülnie kell a megváltozott, modernizálódott élet mindennapi tényeivel, amelyek nem az ő idealizált erkölcsi felfogását igazolják. Ha tehetné, szeretne kimaradni az új világ idegen zsibvásárából.
A Velszi herceget Krúdy a postakocsi-regények sorába illesztette, és szerette volna, ha ezek a munkái összegyűjtve látnak nyomdafestéket. Valóban van tematikus összetartozás a postakocsi-regényekkel, de a jelenlegi összkiadás a megjelenés időpontját tekinti meghatározónak.

Külön érdekessége ennek az öt prózának, hogy közülük négyben meglehetősen fontos színtérré válik a Margitsziget, Krúdy akkori állandó lakóhelye.

Krúdy Gyula Összegyűjtött művei 22. (Regények és nagyobb elbeszélések 12.)
Krúdy összegyűjtött műveinek következő kötete az 1899 májusától 1900 végéig terjedő időszakban született, többnyire eddig csak folyóiratokban közölt elbeszéléseket adja közre.
Tartalom:
Mohács vagy két árva gyermek vergődése 
Festett király
Az első Habsburg
Függelék: Árnyékkirály 
Jegyzetek
Ritka szavak és kifejezések
Fontosabb történelmi események

Kötés: vászon

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: