990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft-tól vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Különleges fegyverek a III. Birodalomban

Különleges fegyverek a III. Birodalomban
Különleges fegyverek a III. Birodalomban - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 20cm
Kiadó: Vagabund
ISBN:9789632901749
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 203
Borító: puhatáblás
Könyvudvar ár: 790 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A náci Németország hadviselési elve a minőségi hadviselés volt, ami azt jelenti, hogy kevesebb, de jobb minőségű egységgel is lehet háborút nyerni, éppen ezért a németek rengeteg új technikai újítást vezettek be minden fegyvernemben, kiemelkedően a többi országokhoz képest.
A Harmadik Birodalom tudósai a háborút ugyan nem tudták megnyerni, de a világot alaposan megváltoztatták. Ha a tényeket vizsgáljuk, nem kevés igazság van ebben az állításban, hiszen a második világháborút követő haditechnikai forradalom alapját javarészt azok a kutatások és megvalósult eszközök képezték, melyek jelentős részét 1930 és 1945 között, Németországban alkották meg. Ma is, több mint hat évtizeddel a második világháború befejezése után, még mindig napvilágot látnak olyan információk, melyek egyértelművé teszik, hogy korunk hadi- és űr-technikájának legtöbb alapötlete és kezdetleges formája 1933 és 1945 között keletkezett a nácik uralta Németországban. Ezeket a fegyvereket és eszközöket a háború győztesei birtokba vették, alkalmazták, majd az évek során továbbfejlesztették.
A Harmadik Birodalom mérnökeire ugyanúgy voltak jellemzőek a megalomániás törekvések, mint a vezetőkre. Nemegyszer alkottak olyan fegyvereket, melyek egyszerre voltak technikai kuriózumok, haditechnikai csodák és egyben tökéletesen hasznavehetetlen, alacsony harcászati értékkel bíró acélmonstrumok. Ezek kétségtelenül elsöprő tűzerővel bírtak, sebészeti precizitással működtek, csak olyan sokba kerültek, hogy többet ért
volna inkább a jól bevált, már létező fegyvereket továbbfejleszteni, vagy többet gyártani belőlük.
A német mérnöki tudás számtalan kimagaslót alkotott a második világháború idején. A fegyvercsodákat Hitler nevéhez szokták kötni, pedig a legtöbb csodafegyver elkészítését, időben való harctéri bevetését éppen ő akadályozta meg.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: