Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Kuruc világ 1. Vadrózsa és kard

Szerző: Nemere István
Kuruc világ 1. Vadrózsa és kard
Kuruc világ 1. Vadrózsa és kard - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 21cm
Kiadó: Lazi
ISBN:9789632673639
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 306
Borító: keménytáblás
2,009 Ft-os megtakarítás!:) Most 66%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,999 Ft
Könyvudvar ár: 990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Úgy ​gondolhatjuk, ismerjük a kuruc korszak nagy embereit és eseményeit, mert megtanultuk a történelemórákon. Ám a népszerű szerző (félszáz történelmi monográfia és tíznél is több historikus regény írója) másképpen mutatja meg nekünk, mi is történt az 1600-as évek második felében.
A hősök: Zrínyi Ilona, Thököly Imre, Lipót császár és a többiek nála esendő, hús-vér emberek, kis és nagy vágyakkal, dicsérhető vagy kevésbé pozitív tulajdonságokkal.
A trilógia első része két ember köré fonódik. Az egyik Ilona, a „vadrózsa”, akinek összeesküvő apját kivégzik és birtokait elkobozzák, és akit csak egy jó házasság ment meg a teljes nyomorúságtól. Ám innentől kezdve társadalmi előítéletekkel kell megküzdenie. Különösen a regény végén, amikor a nála tizenhárom évvel fiatalabb Thököly Imre, a „kard” megkéri a kezét. Az asszony számtalan megaláztatáson át érkezik életének arra a pontjára, ahol az addig ismeretlen szerelem ráköszönt. A másik pedig Thököly, az árva gyerek, akinek sorsa és élete sokszor hajszálon függött, szintén kanyargós utakon jut el odáig, hogy egy nagy háborúban a szabadságért küzdők élére állhasson.
Mindketten képviselnek valamit, ami sokat segíthet a három részre tépett országon. Ha erőiket egyesítik, talán megszűnhet a két nagyhatalom kéretlen és erőszakos uralma ezen a sokat szenvedett népen.

be
5 ( 5 / 5 )
A három kötetről egyben írok. Nemere kiváló tollú, hihetetlenül termékeny írónk ebben a trilógiában a magyar történelem egyik ismertnek vélt korszakáról, a kuruckorról mesél, a "klasszikus" történelmi regényekre emlékeztető tablóban. Akik a krimijeit ismerik csak, azt figyelmeztetem: kevesebb minden történik bennük, de ami igen, az nagyon fontos, nemzeti sorsunkra ható. (Ne menjünk most bele abba a kérdésbe, hogy a történelmet a nagy emberek csinálják, vagy ők is a társadalmi folyamatok szükségszerűségének megnyilvánulásai - maradjunk abban, hogy Zrínyi Ilona és Thököly Imre történelmünk jelentős szereplői, akiknek életét, gondolatait,sorsát érdemes elolvasni.) Én kivártam azt az időszakot, amikor kicsit több időm volt: így élvezetes, tartalmas könyvek, s vannak benne olyan dolgok, amik "száguldó" és egyre inkább "célorientált" történelemtanításunkban nem szerepelnek. Igazak-e? Nem tudom, ez már a szerző fantáziájának (bár nem alaptalan) termékei.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: