A Könyvudvar átmenetileg zárva tart, bolti átvétel nincs. Online rendelésnél továbbra is 990 Ft felett választhatók a szállítási módok.

Látjátok, feleim

Látjátok, feleim
Látjátok, feleim - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 20cm
Kiadó: Tarandus
ISBN:9786155180606
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 324
Borító: keménytáblás
2,000 Ft-os megtakarítás!:) Most 57%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,490 Ft
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Kötetünkbe Kosztolányi Dezsőnek azokat a tanulmányait, esszéit gyűjtöttük egybe, amelyek klasszikus magyar költők, elbeszélők, drámaírók műveivel foglalkoznak, nagyokkal és kisebbekkel egyaránt – Balassi Bálinttól Makai Emilig. Pázmány Péter, „a magyar próza atyjá"-nak műveiben a hév és az a lendület foglalkoztatja, amely évszázadokig példaképe lesz minden magyar írónak; Kazinczy Ferencről ki meri mondani: „Nincs remekműve. Élete a remekmű."; fiatalosan lelkesedik „első tárcaírónkért", az Ázsia szélén élő Mikes Kelemenért; Vörösmartyt azzal jellemzi, hogy költészetét nem lehet egyetlen hangszerhez hasonlítani, úgy szól, mint egy hatalmas zenekar; Arany Jánosról kilenc tanulmányt ír, Dantéval és Shakespeare-rel egy sorban említi – és folytathatnánk a sort.

Páratlan leleménnyel talál rá a vizsgált életmű lényeges mozzanataira, az irodalmi alkotásról, a művészet bonyolult titkairól mindig érzékletesen beszél, jelzői megvilágítanak egy-egy verset vagy regényt felejthetetlenül, tanulmányainak szerkezete mindig tiszta, világos, nyelve gazdag, elegáns, előadásmódja természetes.

Ebben a kötetben csaknem negyven magyar íróról, költőről írt tanulmányait kapja kézhez az olvasó – a legnagyobbak, Balassi, Csokonai, Katona József, Vörösmarty, Arany, Petőfi, Madách, Eötvös, Kemény, Jókai, Mikszáth mellett a kisebbek – Gvadányi József, Virág Benedek, Gyulai Pál, Vargha Gyula, Reviczky Gyula, Komjáthy Jenő és mások – portréi sorakoznak. Némi túlzással azt mondhatjuk: egy kis magyar irodalomtörténet vázát olvashatjuk ebben a gyűjteményben.Szerkesztő-válogató: Réz Pál.

be
5 ( 5 / 5 )
Kosztolányit mélységesen tisztelem, a múlt nagyjai közül megkockáztatom, hogy talán Őt tartom a legnagyobbra. Gondolatai a világról (játékfilozófia, a színek jelentései, a gyermekkor különös szemlélése) mindig is elgondolkodtattak. Szívemnek különösen kedves, talán azért is, mert tőle elemeztem novellát az érettségin. Irodalmi ízlése pedig figyelemreméltó, a lehető legnagyobb hozzáértéssel alkotott véleményt és kritikát az Őt megelőző - az magyar irodalom alapköveit csiszolgató - nagyokról, illetve kortársairól is. Ha visszautazhatnék a múltba, valószínűleg megejtenék egy találkozót vele és élőben is meghallgatnám az értékes elmélkedéseit, de addig is, amíg ez nem lehetséges, teljes szívemből ajánlom ezt a könyvet, amelyben tökéletesen körvonalazódik előttünk a nagy Kosztolányi személye és véleménye.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Ércnél maradóbb
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Hú
Könyvudvar ár: 1,790 Ft 990 Ft
1 vélemény