Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Leláncolt Prométheusz

AKCIÓ Leláncolt Prométheusz
Leláncolt Prométheusz - adatlap
Méretek: SZ: 16cm M: 24cm
Kiadó: Helikon
ISBN:9789632272047
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 320
Borító: puhatáblás
1,500 Ft-os megtakarítás!:) Most 93%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,600 Ft
Könyvudvar ár: 290 Ft Akciós ár: 100 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A görög mitológiában Zeusz, a főisten egyszer már elpusztította az egész emberiséget. Azután fő ellenségét, Prométheuszt a Kaukázus szikláira láncoltatta, mert ellopta az istenek asztaláról a tüzet. Máját saskeselyűk lakmározták, majd később Zeusz megszabadította kínjaitól. 

Korunkban Zeusz hatalmát virtuális értelemben az az amerikai milliárdos ragadta magához, aki a második tűzgyújtás után az atomkorszakban újra leláncolta az alkotó és a teremtő erőket, magát az embert, aki boldogságra, tudásra, békére, igazságra és szeretetre vágyik. 
Korunk választottjait a neoliberális parancs deregulálásra, liberalizálásra és privatizálásra kényszeríti. Zeusz asztalánál üldögél most is ez a világhatalmát vesztett neoliberális lumpen elit. Most is támad és tarol, mert ilyen a természete. A tömeg a hatalom mögött settenkedik. Vár és kivár. Jézus Krisztus fejére még most is töviskoronát feszítenek. A megrendült főhatalmat birtokló urak azonban nem tudják, hogy ez a halálra kínzott, de feltámadó Isten-ember fogja az emberiséget újra megváltani. 

"Szinte hihetetlen, de úgy igaz, hogy 'virtuális értelemben' Zeusz főisten, istenségét és főhatalmát átmentve, amerikai milliárdos alakjában, az atomkorban, tovább folytatja öldöklő harcát Prométheusszal, aki a görög ókorban az istenek asztaláról elcsente a tüzet, hogy melegedjenek az emberek, legyen munkájuk és dolgozhassanak. Ma is úgy van ez, mint a görög ókorban. Az istenek asztalánál akkor is kevesen ültek és a többiek Prométheusz vezetésével valamennyien, mint a hangyák, barlangokban húzták meg magukat. Prométheusz azonban megtanította az embereket házat és hajót építeni, kézműves munkára, számolni, írni-olvasni, ruhát viselni, megkülönböztetni az évszakokat. Azután technikával és technikai haladással ajándékozta meg őket, majd egy nagy tengerek mosta nyugati kontinensen, atomtechnikára és atombombagyártásra is megtanította az emberiséget. Az ősellenség, a milliárdos alakját magára öltött Zeusz ezt már nem volt képes tovább nézni, így embereivel Prométheuszt újra a Kaukázus hatalmas hegye, az Ararát sziklás csúcsának szikláihoz láncoltatta és ma is naponta csap le reá egy saskeselyű, és májából lakmározik, mely minden éjjel újra nő! 
De láss csodát! Jézus Krisztus a Kaukázusban az Ararát szikláira leláncolt Prométheusz láncait átvágta... Ezáltal - ősellensége ellenében - felszabadította a bölcs emberi vonásokat magán viselő Prométheuszt: vele az embert és az emberiséget..." 
Az ember képtelen alkalmazkodni a második technikai-tudományos forradalom kihívásaihoz, mert alapvetően szüksége van, nemcsak az értelemre, hanem a szeretetre is. 
Úgy vélem ezért, hogy a "filozófus királyok", de még inkább a jóra és a szeretetre nevelő szupersztárok és Jézus Krisztusok megmutathatnák a második tűzgyújtás korában is a helyes utat, amelyet a jelek szerint az emberiség mindmáig nem ismert fel. (A. Z.)

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: