990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft-tól vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Leonardo da Vinci élete II. (3-4-5. rész) (DVD) *

Leonardo da Vinci élete II. (3-4-5. rész) (DVD) *
Leonardo da Vinci élete II. (3-4-5. rész) (DVD) * - adatlap
Kiadó: Automata Multimédia Kft.
Bemutató: 1972
Kiadás éve: 2012
Borító: normál műanyagtok
Korhatár: 0+
499 Ft-os megtakarítás!:) Most 49%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 999 Ft
Könyvudvar ár: 500 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Leonardo Da Vinci a legnagyobb zsenije, a zsenik legnagyobb korának a reneszánsznak.
A magányos, az ellentmondásos ember, aki olyanokat álmodott, amelyeket addig még soha senki. Aki olyan dolgokat is látott, amelyeket kortársai elképzelni sem tudtak. Születése után 500 évvel később is sok mindent fed a titok homálya.

3.rész: Az Utolsó vacsorát már sokszor megfestették itáliai festők. Lodovico il Moro megrendelésére Leonardo azonnal hozzákezd a freskó elkészítéséhez. Hosszas kutatás és töprengés után úgy dönt, hogy egy magányos Krisztust ábrázol majd. Még János, a legkedvesebb tanítványa sincs a közelében. Jézus magányosan, az apostolok körében nem beszél és nem vádol többé. 1498 februárjában a festmény elkészült. Azonban csak néhány évig maradt meg épen.

4 . rész: Az a Firenze, amelyet Leonardo 1501 tavaszán viszontlát, alig hasonlít a 20 évvel azelőtt elhagyott városra. A földi hívságokat elvető papi prédikációk hatására a firenzeiek ártalmasnak vélt könyveket és szebbnél szebb festményeket égetnek el. Az idők megváltoztak. Az új idők kifejezője egy alacsony, szikár, izgága ifjú, aki alig több 25 évesnél. Michelangelo szinte mindenben szöges ellentéte Leonardónak. A két zseni között az összeütközés elkerülhetetlen.

5 rész: 1506 júniusában, Leonardo 6 évnyi távollét után, visszatér Milánóba. Itt időközben az esett meg az Utolsó vacsora című képével is, mint a Sziklás Madonnával. Nincs festmény a világon, amit annyit tanulmányoztak és másoltak volna, mint ezeket a festményeket. Leonardo e két csodálatos képe, távolléte alatt a festészet modelljévé magasztosult. A művész Milánó ünnepelt mestere lett. Művészete, amely arra rendeltetett, hogy rányomja bélyegét az egész lombard festészetre, diadalmaskodott.

Szereplők: Philippe Leroy, Givlio Bosetti, Glauco Onorato, Anna Odessa

180 perc

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: