Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek
Lobbi kézikönyv *
Lobbi kézikönyv * - adatlap
Kiadó: Demokrácia Kutatások Magyar Intézete
ISBN:9789632049359
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 523
Borító: puhatáblás
5,110 Ft-os megtakarítás!:) Most 89%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 5,700 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Kedves (leendő) Lobbista!

Ön egy páratlan kötetet tart a kezében: először jelent meg Magyarországon - és ismereteink szerint Európában - kézikönyv a lobbizásról.

Az előszóban a kötet születésének körülményeiről szeretnénk Önt tájékoztatni. A főszerkesztő és a szerkesztők együttműködését többéves, a lobbizással összefüggő szakmai kapcsolat jellemzi. A szerkesztők közül néhányan az első magyarországi posztgraduális lobbiszakértő-képzés kitalálói és szervezői. A szerkesztők közül többen részt vettek az első hazai lobbitörvény-tervezet kidolgozásában. Több szerkesztőtárs diplomamunkáját, illetve PhD-dolgozatát írta a lobbizás témaköréből.

Ezeknek az oktatási, kutatási és közéleti tapasztalatoknak összegzéseként alakult ki a kötet koncepciója, konkrét szerkezete. A kötet létrehozása során a szerkesztők támaszkodtak az immár 1988 óta, tizennégy éve folyamatosan megjelenő Magyarország politikai évkönyve c. sorozat tapasztalataira is. (A 2001. évről szóló kötet a hazai lobbizással kapcsolatos, egy évtizedre visszamenő sajtószemlét és a lobbitörvény-tervezet fogadtatásával összefüggő sajtóválogatást is tartalmaz.)

Az Első Magyar Lobbi Szövetség 2002. évi megalakulása is serkentőleg hatott a kötet létrehozására.A kötet kézikönyv jellegét szolgálja, hogy külön foglalkozik a fogalmi és történeti összefüggésekkel, jelentős teret kap a nemzetközi gyakorlat és szabályozás bemutatása, a legrészletesebb fejezet a hazai gyakorlat leírása, és rendkívül gazdag a dokumentumokat tartalmazó rész.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még