Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Lutra (keménytáblás)

Szerző: Fekete István
Lutra (keménytáblás)
Lutra (keménytáblás) - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789631198966
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 286
Borító: keménytáblás
509 Ft-os megtakarítás!:) Most 20%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,499 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A Móra Kiadó az egyik legnépszerűbb magyar író emlékének áldozva indította útjára, a Fekete István művei című sorozatot. A kemény kötésű könyvek címei közül nem maradhatott ki aTüskevár, az állattörténetek (Hú, Lutra, Vuk,...). 10-18 éves gyerekek, ifjú olvasók mellett felnőtteknek is ajánljuk ezeket a könyveket. Biztos, hogy az újraolvasásuk nagy élmény lesz, Fekete István nyelvezete, humora másképp mutatkozik meg nekünk... 

Fekete István csodaszép mondatai, gondolatai egy újabb állattörténetté álltak össze. A szereplők egy része már ismerős, Hu, Karak, Cin, Nyau, Vahúr korábban is feltűnt már Fekete István regényeiben. Fekete olyan tisztán és tiszteletteljesen mesél mindenről, legyen az ember, állat, hogy az olvasó pontosan érzi milyen szeretet lehetett benne az élőlények iránt.

Szecskó Péter teljes oldalas, fekete-fehér rajzai díszitik a könyvet. 

Fülszöveg:

"Nézzünk kicsit mélyebbre a vízbe, ebbe az ősi anyagba, amely világrészeket formál, éltet és pusztít, alkot és ront. Az ember sokat kifürkészett már a vizek lakóinak életéről, elsősorban a halakról, amelyek neki is élelmet jelentenek, nemcsak a vidrának..." - vagyis Lutrának.

A magányos vidralegény, a legnagyobb és legpompásabb vidrahím elhagyja víz alatti otthonát, és kalandos vándorútja során bekerül a civilizált világba. Megismerjük a kötetből Lutra eredeti környezetét is, a folyók, tavak, nádasok állatvilágát és a vizek mellett élő emberek - halászok, vadászok - életét. Mindezt az író csodálatos megelevenítő erővel varázsolja elénk.

 

be
5 ( 5 / 5 )
Állatregény? Emberregény? Ismeretterjesztés? Mindez együtt, s mindez Fekete István letisztult, nyugodt, fontolva haladó stílusában, természeti képeivel, a megszemélyesített évszakokkal, emberi és állati karaktereivel. Az öreg vidra élete és halála, aki a folyó ura, párválasztása után kölykeinek sorsa nem érdekli, elindult vándorútjára, túléli a mohóságot a célpontban, és visszatér eredeti élőhelyére, ahol hatalmas pusztítást visz végbe a halállományban, amíg… (Talán itt lehet Fekete Istvánnal kicsit vitatkozni: személyében a gazdász [aki halászatot is oktatott, s kiváló jegyzetet is írt] bizonyára szigorúbban ítélti meg a vidra okozta kárt, mint ami a valóság. Tenyérnyi halak szoktak áldozatul esni, és csak addig vadászik, amíg jól nem lakik, a céltalan vérfürdő nem jellemző rá.). Azt a könyvtől függetlenül tudni kell, hogy fokozottan védett faj, ami 2020-ban az év emlőse is lett hazánkban.
be
5 ( 5 / 5 )
A könyv nem csak, hogy roppant szórakoztató, de az ember a vidrák életének jó ismerőivé is válik, ha elolvassa.
be
5 ( 5 / 5 )
Fekete István összes állatos könyvét többször elolvastam, mindegyiket nagyon szeretem! A tájleírások, ahogy a természetről ír és olyan böcsességek vannak benne, szóval úgy az egész nagyon jó!

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Kele (keménytáblás)
Könyvudvar ár: 2,290 Ft
2 vélemény
Bogáncs (keménytáblás)
Könyvudvar ár: 2,290 Ft
3 vélemény
Tüskevár (keménytáblás)
Könyvudvar ár: 1,790 Ft 1,490 Ft
4 vélemény