990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft-tól vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Magyar királynék és nagyasszonyok sorozat első 8 kötete egy csomagban *

AKCIÓ Magyar királynék és nagyasszonyok sorozat első 8 kötete egy csomagban *
Magyar királynék és nagyasszonyok sorozat első 8 kötete egy csomagban * - adatlap
Méretek: SZ: 22cm M: 29cm
Kiadó: Duna International
Kiadás éve: változó
Borító: keménytáblás
7,570 Ft-os megtakarítás!:) Most 55%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 13,560 Ft
Könyvudvar ár: 6,520 Ft Akciós ár: 5,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Az Árpád-ház asszonyai I. Magyar királynék és nagyasszonyok 1.
  2. Szent királylányok Magyar királynék és nagyasszonyok 2.
  3. Az Árpád-ház asszonyai II. Magyar királynék és nagyasszonyok 3.
  4. 'Idegenbe szakadt' szentek Magyar királynék és nagyasszonyok 4.
  5. Az Anjou-királynék Magyar királynék és nagyasszonyok 5.
  6. Harcos hölgyek, harcosok hölgyei Magyar királynék és nagyasszonyok 6.
  7. Nő a magyar trónon Magyar királynék és nagyasszonyok 7.
  8. Toll és vonó Magyar királynék és nagyasszonyok 8.

A csomagban lévő 8 könyv rövid leírása:

Az Árpád-ház asszonyai I. Magyar királynék és nagyasszonyok 1.
Az időrendet betartva sorozatunk máris egy nagyasszonnyal, Géza fejedelem feleségével, Saroltával kezdődik.
Utána jönnek az igazi királynék: Szent István felesége, Gizella, Orseolo Péter felesége, Judit, és I. András neje, Anasztázia. Mivel elég kevés adat áll rendelkezésre a hölgyekről, viszonylag sokat írunk majd a középkori nők helyzetéről.
De még ebben a kötetben lesz szó a következő királyok - I. Béla, Salamon, I. Géza, 1.(Szent) László és Könyves Kálmán - feleségeiről, azaz Rixa lengyel, Judit német, Szünedéne görög, Adelhaid német, Buzilla szicíliai, Eufémia orosz asszonyról. Mindegyik feleség élete elég érdekesen alakult.

       Magyar királynék és nagyasszonyok 2.

       Két, nemzetközi hírű női szent: Erzsébet, Wartburg őrgrófnője, a szegények jótevője és a domonkos apáca Margit, aki egész életét „Magyarországért         hozott engesztelő áldozatnak” tekintette. Szó lesz még néhány olyan, középkori hercegnőről, akiket - ha nem is avattak szentté - itthon „boldog”-nak           tekintettek és tiszteltek.

Az Árpád-ház asszonyai II. Magyar királynék és nagyasszonyok 3.
Ebben a kötetben kap helyet hét másik feleség is: II. Béla vérszomjas neje, a szerb Ilona, aki félig-meddig uralkodott is vak férje helyett, az orosz Fruzsina, az osztrák Ágnes, a bizánci Mária és Ágnes, a francia Margit, majd a spanyol Konstancia története is.
Ugyanakkor itt ismerheti meg az olvasó II. András német feleségét, a rosszemlékű Gertrudist, akivel merénylők végeztek. II. Andásnak még két felesége volt, Jolánta és Beatrix, aztán jött IV. Béla neje, a görög Laszkarisz Mária, aki férje mellett is sok nehézséggel nézett szembe Magyarországon a tatárjárás alatt.
A kötetben még szó lesz V. István kun feleségéről, majd Kun László nápolyi származású nejéről, név szerint ismert szeretőiről; ám az időben már egy Habsburg-lány is került a magyar trónra.

       Magyar királynék és nagyasszonyok 4.

       Sorozatunk jelen kötetében a magyar olvasó számára talán kevésbé ismert királylányokról olvashatnak. Pedig kötetünk két főhősnője Kinga, IV. Béla         legidősebb lánya, illetve Hedvig, Nagy Lajos legkisebb gyermeke Lengyelországban nagyon is híresek lettek: a lengyelek nemcsak                       nagyasszonyaiknak, hanem nemzeti szentjeiknek is tartják őket már évszázadok óta.óluk olvashatnak majd, hanem az országokról, ahol és az    emberekről, akik között éltek – szokásokról, érdekességekről, nevezetességekről.

Az Anjou-királynék Magyar királynék és nagyasszonyok 5.
Különösen a két Erzsébet sztorija érdekes. Két kemény asszony, az egyik a francia eredetű Károly Róbert, a másik annak fia, Nagy Lajos felesége volt.
Az első Erzsébet lengyel földről jött, itthon túlélte a királyi család elleni merényletet, majd részt vett a nagypolitikában, diplomataként utazgatott Európában. A másik Erzsébet a bosnyák lány, Nagy Lajos felesége, aki férje halála után szerelmi és hatalmi mámorában, agresszív politikájával csaknem vesztébe vitte az országot, végül ellenfelei végeztek vele.

Harcos hölgyek, harcosok hölgyei Magyar királynék és nagyasszonyok 6.
Sorsdöntő időkben, a török korban számos olyan nő volt, akinek kiélezett, rendkívüli helyzetekben kellett helytállnia. Akár a csaták férfivilágában vagy a csataterek közelében.
Tudjuk persze, hogy rajtuk kívül számos lány, asszony volt a háborúk idején is azok elszenvedője, sokszor kénytelen, néha önként vállalt részese.
Kötetünkben szó lesz egy olyan asszonyról, aki maga ment férje oldalán a harcmezőre, és mindjárt jelentős tettet is vitt végbe: megmentette az akkori uralkodó, Zsigmond császár és király életét! Ez annak a kornak a gondolkodása szerint mindennél fontosabb volt – még magánál a győzelemnél is fontosabb.
A mohácsi tragédia idején is belekeveredtek nők a harcokba – igaz, nem éppen önszántukból. Kanizsai Dorottya például, akire az a szomorú kötelesség hárult, hogy eltemettesse a csatatér áldozatait, vagy Dobozy Mihályné, aki maga kérte a férjét: ölje meg őt, nehogy élve kerüljön az őket üldöző törökök kezére…
„Nemzeti legendáriumunk” egyik alapvetése Eger várának 1552-es sikeres védelme a hatalmas túlerőben lévő törökök ostromával szemben. Hasonló diadalokban oly szegény históriánkban üdítő ritkaságnak számít az ilyesmi.
Ebben az ostromban – ez is közhelyszámba megy – részt vettek nők, nem is kevesen. De kik voltak ők? Élt-e Dobó Katica, Dobó István húga? Viaskodott-e Bornemissza Gergelyné Cecey Éva Jumurdzsákkal (vagy mással) az egri vár fokán, ahogyan azt az Egri csillagokban olvashatjuk? Ez is ki fog derülni kötetünkből.
Pillantást vetünk aztán még néhány híres asszonyra, akik e kor harcosainak, magyar hadvezéreknek, várkapitányoknak voltak a feleségei, leányai. Mint Kinizsi Pálné Magyar Benigna, akiről a történelem azt jegyezte föl, hogy idősebb korában férjgyilkos lett.
De megjelenik a kötetben Balassi Bálint, a végvári vitéz és első, magyar nyelven író nagy költő is, akinek mind a felesége, mind a szerelme egy-egy hős várkapitány lánya volt...

Nő a magyar trónon Magyar királynék és nagyasszonyok 7.
Nagy Lajos és a bosnyák Erzsébet lánya, Mária volt az egyetlen igazi magyar királynő, aki valóban uralkodott is. Kalandos történet az övé, hiszen Luxemburgi Zsigmond felesége lett, aki a nejét a lázadók börtönéből szabadította ki, majd Mária különös baleset áldozata lett. Jött utána egyenesen Nápolyból egy trónkövetelő, a felesége magyar királyné lett úgy, hogy soha nem járt hazánkban. Zsigmond második felesége a hírhedett Cillei-család lánya, Borbála, aki rengeteg bajt okozott a politikában, még csak nem is kizárólag Magyarországon, de külföldön is.

Toll és vonó Magyar királynék és nagyasszonyok 8.
Czinka Panna – a köztudattal ellentétben – nem volt Rákóczi hegedűse, de a 18. század közepén zenekarával sokat tett a „magyar” verbunkos zene megteremtéséért és elterjesztéséért.
Írunk a vele gyakran összetévesztett Lósárdy Zsuzsannáról, aki állítólag valóban a fejedelem költőnője volt, de az is lehet, hogy az alakját csak később találta ki egy lelkes történész. Korponainé, „a lőcsei fehér asszony” maga nem írt, de híres irodalmi alak lett, rejtélyes sorsa máig sokakat foglalkoztat. – Szólunk még a l8. század néhány jelentős, a tollat sikeresen forgató hölgyéről (Petrőczi Kata Szidónia, Árva Bethlen Kata, Dukai Takách Judit).

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: