Magyar nők az irodalomban - 10 könyv egy csomagban

ÚJ! AKCIÓ Magyar nők az irodalomban - 10 könyv egy csomagban, kiadó, Életrajz
Magyar nők az irodalomban - 10 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadás éve: 1997-2018
Borító: 3 keménytáblás, 7 puhatáblás
23,100 Ft-os megtakarítás!:) Most 85%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 27,090 Ft
Könyvudvar ár: 5,300 Ft Akciós ár: 3,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

 1. Miért éppen Polcz Alaine
 2. Kávérajzok
 3. A test hangjai (Ledérkönyv)
 4. A hiányzó test
 5. Anarcsi boszorkányok
 6. Cenzúra alatti készülődés szabómagdaságra
 7. Az életed, Bíró Berta
 8. Kaffka Margit könyve
 9. Fiút vártak, lány született - Ez az életem
 10. Engedelmes lázadók

Szerzők: Ablonczy Anna, Vathy Zsuzsa, Király Kinga Júlia, Csobánka Zsuzsa, Németh Ványi Klári, Lovas Ildikó, Polcz Alaine, Kaffka Margit, Kertész Erzsébet, Kádár Judit

A csomagban lévő tíz könyv rövid leírása:

Miért éppen Polcz Alaine
Négyszemközti beszélgetések Polcz Alaine életének néhány fontos szereplőjével
Két évvel a halála után készült el ez az interjúkötet, melyben tizenhatan emlékeznek és válaszolnak a címében feltett jelképes, nyitott kérdésre. A megkérdezettek között van több barát, pályatárs és munkatárs, főnök és beosztott, szülő és gyerek, beteg és tanítvány, irodalmár és olvasó, és néhány olyan tisztelő is, aki sohasem találkozott vele személyesen. A történeteknek természetesen Polcz Alaine a főszereplője, ezért sokban hasonlítanak, de különböznek is egymástól aszerint, hogy ki, mikor és milyen okból találkozott vele.

Kávérajzok
Vannak még polihisztorok? Megváltható-e a világ, ha négy-öt magyar újra összehajol? Vagy csak „hivatásos" álmodozók vannak? Vathy Zsuzsa új könyvében korunk művészetfelfogását, s benne a lehetséges kultúrcsinálókat keresi-elemzi. Főhőse afféle tudósember, aki rendszeresen szimpozionokat tart, az asztaltársaság dizájnerekből, építészekből, tanárokból áll. A „kávézós" beszélgetések okán-folytán térben és időben vándorolunk: a hetvenes-nyolcvanas évek szocialista országainak világa is megjelenik, a „tűrések-tiltások-támogatások", az első nyugati utak, a tapasztalatcserének nevezett-álcázott ösztöndíjak, a nagy találkozások időszaka. És a besúgók jól megtervezett hálózata is... Fragmentált kisregény ez a művészetről, szabadságvágyunk szimbolikus kiéléséről, az emberi szellemről: kór- és körkép a közelmúltról.

A test hangjai (Ledérkönyv)
Király Kinga Júlia második prózakötete a test tapasztalatainak érzékien pontos megidézése. A nő teste éppen csak annyira domborodik ki az őt behálózó történetekből, amennyire képes magába fogadni a rá váró történeteket.

A hiányzó test
Csobánka Zsuzsa új regénye sok szálon kötődik előző könyvhöz, a Majdnem Auschwitzhoz. Itt is a Holocaust-túlélők harmadik generációja, az unokák távlatából folytatódik a nyomozás a tragikus múlt rekonstruálhatatlan eseményei után: Közép-Európa fontos városai (Krakkó, Prága, Szabadka és Ungvár) a helyszínei ennek az élveboncolós utazásnak.

Anarcsi boszorkányok
A javasasszony igaz története a Nyírségből
Németh Ványi Klári regényének középpontjában a költő Czóbel Minka és a festő Helen Büttner tabukat döntögető kapcsolata áll. A 20. század elejének két művésze évtizedekig élt együtt Anarcson, ahol boszorkánytörténetek, legendák szereplőiként maradt fenn emlékük. A fiktív és dokumentumelemeket is tartalmazó regény úgy beszél provokatív módon a nőiség kérdéséről, hogy közben a mindenkori környezet sajátos érthetetlensége, életmódja, története is láthatóvá válik olykor parodisztikus, olykor drámai módon.

Cenzúra alatti készülődés szabómagdaságra
Hogyan lesz egy aradi vagonlakóból a megnyíló Broadway mozi gépésze? Megalázó-e segítséget kérni és bűn-e belekapaszkodni a kínálkozó lehetőségbe egy rossz korban? Milyen nagyanya lesz abból a tanítónőből, aki szíve szerint apáca lett volna, ha nem oszlatják fel az apácarendeket? Mindezekre a kérdésekre keres lehetséges választ Lovas Ildikó legújabb regényében, a tőle megszokott módon, nem egyetlen megoldásba kapaszkodva, de megengedve a választás lehetőségét.

Az életed, Bíró Berta
Két asszony beszélget a közös gyerek és ifjúkorról, Kidéről, egy kis faluról Kolozs megyében a Borsa-patak völgyében. Beszélgetésükben megelevenedik a falu élete, történelme, ahogy a XX. század földrengései megingatják, szétzilálják az emberi sorsokat. Ami marad és állandó; az a ragaszkodás a termőföldhöz, az állatokhoz, a hajnaltól késő estéig tartó munka a földeken, a veteményesben, a házban, a gyereknevelés, a családi összetartás, az öregek tisztelete, és a mély asszonyi bölcsesség az életről és az elmúlásról. A hagyományok tárháza ez a könyv, legyen szó akár az ünnepekről, akár az egyszerű étkezési szokásokról Életek és évtizedek röppenek el előttünk a rózsalugasos tornácról nézve Kidében, a faluban, amely kis lélekszáma ellenére négy templomot emelt, és ahol a reformátusok, katolikusok, unitáriusok és ortodoxok békében és tiszteletben megfértek egymás mellett, és amely mára már szinte a kihalás szélén áll. A könyvet a barátnők különböző életszakaszokban készült korabeli fotói illusztrálják.

Kaffka Margit könyve
Fekete-fehér rajzaival illusztrálva, a címlap előtt Kaffka Margit színes képével. Az 1906-ban, az Athenaeum kiadó kiadásában megjelent mű változatlan utánnyomása.
POGÁNY-IMÁDSÁG.
Nagy Istenek! Elég, elég a csendből!
A béke megfulaszt, - beteg vagyok.
Hát nincs víharszél, hogy szembekacagjam?
Itt minden hallgat, minden mosolyog.
Vitorlatépetten, tajtékos árban
Hogy szállnak a boldogi szabad hajók!
Szörnyű, hogy itt zátonyra jutva várjam,
Mig rámfut a repkény, besző a pók.
Nagy Istenek! Szedjétek össze nékem
A csillogó s a gyilkos napokat,
Abbul szűrjétek az életek éltét
Szikrázzon, égjen minden pillanat! 

Fiút vártak, lány született - Ez az életem
Kertész Erzsébet elsősorban leányregényeiről ismert. A régi "csíkos" könyvek sorozatban jelentek meg többek között művei. Utolsó kötete saját életrajzi regénye, ami néhány évvel halála előtt jelent meg. A címe, Fiút vártak, lány született édesapjára utal, aki a nagyobbik lány után fiút várt. Ajánljuk elolvasásra mindenkinek, aki ismeri és szereti Kertész Erzsébet műveit, és annak aki nem. Utóbbiak garantáltan el fogják utólag olvasni őket!
Az írónő nagyon hatásosan írja történetét,mert a tröténetmesélés közben sokszor előretekint a jövőbe, vagy visszautal a múltra, így állandó feszültésgben, illetve készlétben tartja olvasóit. A keménykötéses könyv belső borítóját az írónő régi családi képei díszitik. 
Fülszöveg:
"Talán azért lettem író, mert bizonyítani akartam. Megmutatni apámnak, hogy nem olyan nagy szerencsétlenség, ha nincs fia."
Kertész Erzsébet több mint hat évtizede tucatnyi regénnyel bizonyít. Történelmi hősnőinek személyisége mögé rejtezve végigélte a XIX. századot, és végigélte a huszadikat is.
Ám ez egyszer ő maga a regényhős, a régimódi kisasszonyból lett modern, független szellemű íróasszony, a szeretteiért rettegő anya és feleség. Aki kilencven évesen is őriz valamit kamaszkori önmagából.
Megrendítően őszinte legújabb regényével talán még az ifjúkori barát, Szerb Antal elismerő szemhunyorítását is sikerülne elnyernie.

Engedelmes lázadók
Magyar írónők és nőideál-konstrukciók a 20. század első felében
A még a huszadik század elején is a feudalizmus struktúrái alapján működő magyar társadalom uralkodó elitje legsikeresebben egyházi segítséggel, a papság által irányított oktatási intézményekben terjesztette a továbbra is az úr és szolga, a férfinak alárendelt nő dichotómiáiára épülő feudális hierarchia évszázadok óta változatlan normarendszerét.
Szabályai olyan mélyen interiorizálódtak a társadalom női tagjaiban, hogy műveikben még az egyenlőtlenség ellen tiltakozó írónők is eltántorodtak a női egyenjogúság következetes képviseletétől. Az új nő identitáskrízisére nem tudtak adekvát választ adni, így annak megoldását, hogy miként lehetséges egyszerre modern nőként élni, azaz tanulni és függetlennek lenni, és a tradicionális női szerepeket alávetettség nélkül megtartani, az őket követő írónő generációkra hagyták.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: