Magyar nyelvtani kvízkönyv érettségizőknek – 500 kérdés megoldásokkal

Magyar nyelvtani kvízkönyv érettségizőknek – 500 kérdés megoldásokkal
Magyar nyelvtani kvízkönyv érettségizőknek – 500 kérdés megoldásokkal - adatlap
Kiadó: Inter-IKU
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 169
Borító: puhatáblás
610 Ft-os megtakarítás!:) Most 38%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,600 Ft
Könyvudvar ár: 990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A könyv tíz fejezetből áll, és a nyelv minden témakörét érinti: Hang- és jelentéstan, Alak- és szófajtan, Szószerkezet- és mondattan, Szövegtan és stilisztika, Nyelvtörténet, Nyelv és társadalom, Kommunikáció és média, Retorika, Helyesírás, Általános nyelvészet – természetesen a végén a megoldásokkal.

A feladatsorok ötven-ötven feleletválasztós kérdést tartalmaznak, amelyek a lexikális tudás ellenőrzésére, valamint a kompetencia fejlesztésére szolgálnak. A szerzők a tudásanyag elrendezését többnyire az OFI-s tankönyvekhez igazították. 

A kérdések hol egyszerűen rákérdeznek az adott tananyagra. Például: Melyik nyelv nem tartozik a finnugor nyelvcsaládba? a) a magyar b) a manysi c) a mordvin d) a morva. Más kérdések igen elgondolkodtatóak, de vannak érdekes és az alapismeretekre rákérdezők is, például: Mit jelent a nyelvi identitás? Mi jellemzi az antik szónokot? Mi a kiberterror? Mi a diftongus? Kik voltak a jottisták? A helyesírás témakörében az ly és a j írását kifejezetten szórakoztató, pikáns szövegben lehet gyakorolni.

A kötet egyedülálló a nyelvtananyagot számonkérő könyvek sorában, jó kiegészítője a tesztkönyveknek, a gyakorlókönyveknek, a munkafüzeteknek, illetve a szóbeli tételeket kidolgozó kiadványoknak, és nemcsak a közoktatásban a tanórán használható kitűnően, hanem a felsőoktatásban is jó megalapozója lehet egy-egy nyelvi szintnek.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még