Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Magyar toll

Magyar toll
Magyar toll - adatlap
Méretek: SZ: 12cm M: 19cm
Kiadó: Glória
ISBN:9639283878
Kiadás éve: 2003
Oldalszám: 343
2,500 Ft-os megtakarítás!:) Most 86%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,890 Ft
Könyvudvar ár: 390 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

'Szeretném, ha két könyvemből, a régibb Magyar lant cíművel együtt e mostani, Magyar toll címűből úgy világolna ki a magyar Múzsa arca, hogy a jövendő útjaira tisztán és áttetszően vesse erős sugarát.' - ajánlotta olvasóinak Rónai Mihály András a magyar próza harmincnégy mesteréről, és a magyar irodalom két kísértetjárásáról szóló emlékezéseit. A könyv kiegészített kiadása harminchét magyar íróról, és egy újabb 'kísértetjárásról' mesél (1981-ben a Szépirodalmi Könyvkiadó cenzúrázta Rónai írásait).

Az 1934-től 1989-ig írt szenvedélyes, lendületes, a kor hangulatát résztvevőként, belülről érzékeltető (Rónai 27 írót személyesen ismert, többségüket barátként és mesterként!) és vitatható (Bródy 'hű maradt a paraszthoz akkor is, amikor prolinak felkerült'; 'Herczeg Ferenc volt az egyetlen jelentős írói tálentum, akit a veszendő úri rendszer maga elé pajzsnak tarthatott.') tanulmányok érdekes olvasmányok.

Megdöbbentő és ma is időszerű a Szabó Dezsőről írt életértékelés, melyet pár oldallal később Rónai Mihály (az író édesapja) elhallgatásának története követ (Szabó és Rónai egy évben születtek és szinte egy napon haltak meg). A 'Függelék' Vas Istvánról, Szabó Lőrincről és Márai Sándorról szóló írásaiban megjelennek a személyes sérelmek, az önigazolás keresése. Ezek a dokumentumok az örök kérdést járják körül: a művek igazak, vagy az írók élete, vagy mindkettő?

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még