Magyarság és modernitás (Kulturális és politikai perspektívák)

Magyarság és modernitás (Kulturális és politikai perspektívák)
Magyarság és modernitás (Kulturális és politikai perspektívák) - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 24cm
Kiadó: Mundus
ISBN:9639501247
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 290
Borító: keménytáblás
1,410 Ft-os megtakarítás!:) Most 78%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,800 Ft
Könyvudvar ár: 390 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A szerző újabb kötetében 1997 és 2004 között íródott, és többnyire már különböző sajtóorgánumokban napvilágot látott tanulmányaiból közöl válogatást. Az írások többnyire a szerző New Yorkban folytatott tudományos munkásságának eredményeit tükrözik. Széles körű forráselemzéseken és olykor filozófiai mélységű gondolatokon alapuló eszmefuttatásaiban korunk számos fontos kérdésére, a III. évezred új társadalmi, kulturális, gazdasági és politikai kihívásaira kíván választ adni. Lábjegyzetekkel és irodalomjegyzékkel ellátott tanulmányait három témakör köré csoportosította.

Elsőként korunk világnézeti és ideológiai problematikái közül tűz néhány témát tollhegyre, a kortárs filozófia, az információs társadalom és a globalizáció kérdései mellett Ady Endre költészetének a késői modernitás válságát előrevetítő részleteire is kitérve. Ezt követően néhány történelmi témájú írása olvasható, melyekben a Rákóczi szabadságharc vallási vonatkozásairól, a 18-20. századi közép-kelet-európai föderációs tervekről, illetve a szerző szülőföldjére, Erdélybe, 44 évvel annak kényszerű elhagyása után történt hazalátogatása élményeiről, érzéseiről olvashatunk.

Az utolsó fejezet középpontjában korunk politikai eseményei állnak. Az európai integráció, az Egyesült Államok terrorizmus elleni harca, a globális geopolitika vagy a tudományos fejlődés problematikáinak interpretációiban a megfelelő helyeken a kárpát-medencei magyarságot érintő kitérők is helyet kaptak.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még