990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft felett vállalunk.
Tájékoztató a március 8-ától kezdődő lezárásokkal kapcsolatban Megnézem

Mese a lótuszvirágról

Mese a lótuszvirágról
Mese a lótuszvirágról - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 24cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634153023
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 192
Borító: keménytáblás
1,000 Ft-os megtakarítás!:) Most 25%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,990 Ft
Könyvudvar ár: 2,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Indiai mese

Az egyszeri ifjú csodálatos lótuszvirágot látott a tóban. Ezer színének, szépségének nem volt párja a világon. Le akarta szakítani s magával vinni – úgy érezte, már nem tudna nélküle élni. De mindhiába. A lótusz minden nyolcadik napon bontott virágot a víztükör fölött. S ő minden nyolcadik napon újra és újra nem tudta letépni, megszerezni. Már betegen kornyadozott a bánattól, amikor megjelent a jóságos Vikram király – és ezer lótuszt szerzett neki... Mintha ez a lótusz a csodálatos indiai mesevilágot jelképezné titokzatosságával, szépségével, ezer színével.

A könyv dél-indiai meséi nem ismeretlenek a magyar olvasók számára, Schäferné Földvári Ilona válogatása és fordítása pár évtizede alapműnek számít az indiai kultúra szerelmeseinek körében. Az új kiadás Makhult Gabriella illusztrációival kelti életre az egzotikus mesekincs színpompás világát.

Utószó:

Schäferné Földvári Ilona válogatása az indiai népmesék színes világába kalauzolja el olvasóit. Főhősei ismeretlenségükben is ismerősök: Furfangos, bátor vagy becsületes emberek, vagy éppen nevetni valóan ostobák, fukarok és kapzsiak - természetük szerint akár a magyar népmesékben is szerepelhetnének, igazolva azt az állítást, hogy az emberek mindenütt ugyanolyanok.

A gyűjtemény egyes darabjai India legkülönbözőbb területeit idézik meg: az északi sivatagos vidákektől a déli dzsungelekig, a keleti nyüzsgő városoktól a nyugati parti kókuszligetekig mindenhonnan találunk itt történeteket. Egyesek kis falvakban, mások királyi palotákban vagy népes városokban játszódnak, természetes részük a csoda, a varázslat vagy éppen a testet öltő, emberek között járó istenek.

A csodás elemek ellenére mégsem a megvilágosodást kereső, misztikus-ezoterikus úton jut el az olvasó az indiai népmesék világába, hanem a mindkét lábával a földön járó hősök sorsán keresztül; így a szó legszorosabb értelmében vett nép gondolkodásához kerülünk közelebb.

A meseválogatás új kiadása különös gondot fordít az indiai nevek pontos átírására, hogy kiejtésük ne okozzon gondot a magyar olvasóknak, és megkönnyítse ezt a különleges, kulturális indiai utazást.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: