5 Meséld újra! könyv egy csomagban

AKCIÓ 5 Meséld újra! könyv egy csomagban, Kolibri kiadó, Gyermek- és ifjúsági könyvek
5 Meséld újra! könyv egy csomagban - adatlap
Kiadó: Kolibri
Kiadás éve 2014
13,360 Ft-os megtakarítás!:) Most 89%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 14,950 Ft
Könyvudvar ár: 1,950 Ft Akciós ár: 1,590 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A Meséld újra! sorozatot Alessandro Baricco álmodta meg. Az ő ötlete alapján és irányításával készültek a sorozat tagjai. Neves kortárs írókat kért fel, hogy irodalmi klasszikusokat írjanak újra úgy, hogy azokat a fiatalabb korosztály is szívesen olvassa. A sorozatról így nyilatkozott Alessandro Baricco: "A Meséld újra! egy olyan csónak, melyből mentőövet dobhatunk valaminek, ami a múlt vizében elmerülni készül."

A csomagban található könyvek címei és rövid ismertetőjük:

1. Gulliver

Gulliver az égre emelte tekintetét, és olyan meglepő dolgot látott, amelyhez hasonlót eddigi utazásai során még soha. Egy sziget volt az, amely épp a feje fölött repült el…

2. A jegyesek

A 17. század első felében, egy Milánó környéki faluban játszódó könyv izgalmasan filmszerű olvasmány. Renzo és Lucia házasságát meg akarja akadályozni a környék hatalmaskodó nagyura, mert maga is szemet vetett a lányra. Bár a fiatalok időben megszöknek, külön kell válniuk, és váratlan fordulatokkal, politikai intrikákkal, éhínséggel, háborúval, sőt a pestissel szembeszállva járják be útjukat, míg újra egymásra nem találnak.

3. Cyrano de Bergerac

"Mert magamat kigúnyolom, ha kell,

De hogy más mondja, azt nem tűröm el!"

Cyrano de Bergerac, a legendás poéta és kardforgató romantikus, akinek szíve még az orránál is hatalmasabb volt.

4. Az orr

"Most hogy menjek oda hozzá? gondolkozott Kovaljov szorongva. Mindenből, az egyenruhájából, meg a kalapjából is látszik, hogy államtanácsos. Nem fog vajon megharagudni, ha zavarni merészelem?

Végül közelebb lépett hozzá, és köhécselni kezdett, de az orr egy pillanatra sem hagyta abba ájtatos imáját, sőt most egymás után többször, még térdet is hajtott.

Kovaljov végül minden erejét és bátorságát összeszedve, e szavakkal fordult oda hozzá:

-Tisztelt uram, nagyra be...

-Mit akar? szakította félbe durván az orr, miközben Kovaljov felé fordult. Nem látja, hogy imádkozom?" Gogol történeteiben a realitás egy pillanat alatt átcsap a fantasztikumba. Így történik ez Az orrban is, melyet Andrea Camilleri, a sokszínű neves olasz író és rendező mesél újra.

5. Don Giovanni

Don Giovanni a  XIV. századbeli spanyol mondaalak, Don Juan, a veszedelmes és vakmerő nőcsábító leszármazottja. Don Juan a legkülönbözőbb művészeti ágak és erkölcsi viták népszerű figurája, hiszen a gyönyör és egyben a szabadság megéléséért minden mást, és mindenki más életét is nevetve söpri félre. Ahogy a történet újramesélője, Alessandro Baricco mondja: "Don Giovanni témája távoli és sötét időkre nyúlik vissza, mikor a történetek még szájhagyomány útján terjedtek, és a halál sokkal közelebb, szinte hajszálnyira volt az élettől."
Don Giovanni útját elcsábított és elhagyott nők, leányok, kigúnyoltak és halottak jelzik, míg gaztetteit meg nem elégeli az egyik halott tiszteletére emelt kőszobor...

 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
5 Comenius mesekönyv egy csomagban
Könyvudvar ár: 2,150 Ft 1,490 Ft
Sári gólt lő
Könyvudvar ár: 490 Ft