Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek
AKCIÓ Mi muzsikus lelkek - 10 könyv egy csomagban *
Mi muzsikus lelkek - 10 könyv egy csomagban * - adatlap
Kiadó: Ismert hazai kiadók
Kiadás éve: változó
Borító: vegyes
39,720 Ft-os megtakarítás!:) Most 90%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 43,710 Ft
Könyvudvar ár: 9,000 Ft Akciós ár: 3,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Négy húron pendülök (Nyolcvan év emlékei)
  2. Filmhang-lexikon
  3. Roby Lakatos - CD melléklettel
  4. Music Among Piaroa Indians
  5. Tisztelet Kurtág Györgynek
  6. Dohnányi Ernő családi levelei + CD
  7. Szvjatoszlav Richter és Nyina Dorliak levelei Fejér Pálhoz
  8. Durkó Zsolt
  9. Stradivari
  10. Bartók Béla útján (Utószó a Gyökerek című filmhez)

A csomagban lévő 10 könyv rövid leírása:

Négy húron pendülök (Nyolcvan év emlékei)
„Pauk ​igazi Naturtalent: természetes, ösztönös tehetség, az a ritka, jó hallású muzsikus, akinek az ujjai azért mennek jó helyre, mert belső hallása tévedhetetlen, és azonnal korrigál minden apró hamisságot.” 
Fischer Iván
„Az életem, visszatekintve, egyszerre tűnik tipikus művészsorsnak a 20. század második feléből és teljességgel egyedinek. Én utólag szépnek látom, de szerencsém van: néhány szomorú momentuma ellenére közben is szépnek láttam, hála annak, hogy egészen kis gyermekként sikerült megtalálnom azt a hivatást, amely mindmáig boldoggá tesz.”
Az 1936-ban Budapesten született Pauk Györgyöt korosztálya legjelentősebb hegedűsei között, a magyar hegedűiskola örököseként és folytatójaként tartja számon a világ. Zeneakadémiai tanulmányait mint tehetséges kisfiú Zathureczky Ede növendékeként kezdte. Nemzetközi karrierje az 1956-os genovai Paganini-verseny, majd a párizsi Jacques Thibaud-verseny első díjával kezdődött. 1957-ben Frankl Péterrel együtt megnyerte a müncheni szonátaversenyt. 1958-ban Hollandiába emigrált, 1961 óta Londonban él. A londoni Királyi Zeneakadémia professzoraként hegedűsök nemzedékeit nevelte fel.

Filmhang-lexikon
A lexikon a szerző Filmhang, Filmzene, illetve Filmhangtervezés előadásain használt szaknyelv kifejezéskészletét tartalmazza, mely elsődlegesen a fotóművészet, filmművészet és média szakos diákok megsegítésére készült, de hasznossá válhat a filmművészet és zeneművészet iránt tudatosan érdeklődő nagyközönség számára is. A kötet mintegy 265 (105 filmhang/filmzene és 160 tartalmilag szervesen kapcsolódó zenei) szakkifejezés definiálására és értelmezésére, három nyelven (magyar, román, angol) való szakszerű megnevezésére, illetve az angol nyelvű helyes kiejtés bemutatására vállalkozik.
Megírtam mindazt, amiről volt és van véleményem. Nem ítélkeztem, még kevésbé jósoltam.
Megállapítottam.
Ha zene – hát legyen. Ha tisztesség, becsület, aljasság, politika, szeretet, szerelem, barátság, világnézet, siker, bukás – hát legyen. Ha szülők, testvérek, barátok, ha azok, akiket legjobban szerettem: a nők, lányok, asszonyok és egy szál gyermekem – hát legyen.
A sors azzal tüntetett ki, hogy sokan szerettek. Megrendült boldogsággal fogadtam ezt az ajándékot.
Azzal büntetett, hogy sok irigyem volt. Hála égnek.
Vélekedésemet a dolgokról harag nélkül, a mások védelmében fogalmaztam meg. A jót is meg a rosszat is. Olykor mélyebbre láttam a kelleténél.
Petrovics Emil, 
Szigliget, 2007. október 20.

Roby Lakatos - CD melléklettel
Roby Lakatos élettörténetén, kalandjain keresztül budapesti és brüsszeli mikrokozmoszok, zenészkultúrák és a magyar cigány zenészvilág sorsának számos epizódja kel színesen életre. Egy olyan világ, amely a kommunizmus évei alatt egyszerre igyekezett ápolni egy többszáz éves hagyományt, alkalmazkodni a rendszer kereteihez és élni a külföldi meghívások adta lehetőségekkel. Roby sorsának fordulatos eseményein keresztül kiderül, miért épp a magyar cigányzenészek a leghíresebb cigány művészek évszázadok óta. De az is, hogyan tette a mégis lassan porosodó, népszerűségét vesztő cigányzenét egyéni stílusával és zenei reformjával újra elsöprő világsikerré.
Roby Lakatos magyar-belga-mexikói állampolgár, otthon érzi magát Japántól Oroszországig bárhol. Mégis arra a legbüszkébb, hogy a New York-i Carnegie Hall-tól a londoni Royal Albert Hall-ig mindenhol „magyar cigány hegedűvirtuóz”-ként tüntetik fel a koncertplakátokon.
Roby most hazatér. Harminc év világsiker után arra vágyik, ami eddig jobban elkerülte: sikerekre a saját hazájában. A jövőben inkább világsztár zenészbarátait csábítaná Budapestre - a magyar zeneszerető közönség örömére.

Music Among Piaroa Indians
(angol nyelven)

A piaroa törzs Venezuelában, az Orinoco mentén élő, az amazóniai kultúra jellegzetességeit magán viselő indián népcsoport. A piaroák az 1960-as évek végéig hagyományos életmódot folytattak őserdei településeiken. Ebben az időszakban, 1967-68-ban végzett terepmunkát körükben Boglár Lajos, a Néprajzi Múzeum Amerika gyűjteményének muzeológusa. Útjának eredményeképpen a tradicionális piaroa kultúra nagyjából teljes tárgyi anyagát sikerült begyűjtenie, e tárgyak készítését, használatát pedig fotókon és filmeken is megörökítette; útitársa, Halmos István népzenekutató pedig gazdag hanganyagot rögzített. Amikor Boglár 1974-ben visszatért a helyszínre, az indiánok életkörülményei már teljesen megváltoztak. A kormányzat biztatására a közlekedési útvonalakhoz közelebb eső állami telepekre költöztek, és megkezdődött kulturális asszimilálódásuk.

Tisztelet Kurtág Györgynek
Kurtág TRUSZOVA-dalciklusának vad futamai és karácsonyfánk díszítése 1980. december 24-én mindörökre összekapcsolódott bennem. Akkor, december 24-én késő délután a létra tetején állva, a fát díszítve hallgattam, hogy az alattam lévő zongoránál Kurtág - mint egy "hangszobrász" - miképpen alakítja Adrienne hangját, hiszen igencsak közelgett a januári ősbemutató Párizsban.
A párizsi bemutatót számtalan külföldi meghívás követte. 1983-ban Párizsban már Pierre Boulez vezényelte, s lemezre is rögzítették a dalciklust, amelyben - a Times kritikusa szerint - "két hang között egy élet feszül". A párizsi koncertet filmre is vehettem a Magyar Televízió jóvoltából. Tíz esztendő múlva, 1991. február 19-én, Kurtág születésnapján vetítette a Televízió azt a dokumentum-koncertfilmet, amelyet az itthoni és külföldi Kurtág-koncerteken sikerült fölvennünk.
Részletes tartalom a könyv saját adatlapján.

Dohnányi Ernő családi levelei + CD
Dohnányi Ernő (1877-1960) nemzedékének egyik legnevesebb előadóművésze, megbecsült komponistája volt. A két világháború közötti magyar zenei élet szinte minden fontos területén meghatározó szerepet töltött be, élete végéig tartó zongorapedagógusi munkássága nyomán számos tanítványa vált a nemzetközi koncertélet keresett szereplőjévé.
Szerteágazó levelezéséből mind a mai napig nem jelent meg egyetlen gyűjteményes kiadás sem. Kötetünk ezt a hiányt pótolja: a közel háromszáz családi levél most először kerül a magyar olvasóközönség elé.
A levelek a művész szüleinek, illetve húgának Dohnányi Máriának íródtak, s az életút két nagy korszakát mutatják be: egyfelől a gyermekkortól az 1915 novemberéig tartó éveket, másfelől az 1944 őszétől kezdődő emigráció küzdelmes másfél évtizedét dokumentálják. Míg szülőknek szóló írásokból az érdeklődők Dohnányi zeneakadémiai tanulmányairól, kompozícióiról, később hangversenyeiről, művei fogadtatásáról tájékozódhatnak, addig a testvérének küldött levelekből nemcsak e művészi pálya alakulása követhető nyomon.
A gyermek- és ifjúkor mindennapjairól, később az időskor gondjairól beszámoló, ám mindenkor kedvesen évődő és szeretetteljes, olykor apáskodó hangvételű sorok olvastával bepillantást nyerhetünk a testvérpár évtizedeken át tartó szoros, bensőséges kapcsolatába is.
A válogatást a levelek tartalma alapján összeállított táblázatok, jegyzékek és mutatók, valamint angol nyelvű rövid összefoglalók egészítik ki.

Szvjatoszlav Richter és Nyina Dorliak levelei Fejér Pálhoz
Idestova két évtizede lesz, hogy Szvjatoszlav Tyeofilovics Richter teremtő szellemének vulkánja kialudt. De miért is vulkán? Mert talán a legjobban ezzel a szóval lehet jellemezni azt az eruptív energiát, amely ugyan nem tart az idők végeztéig, de amíg működik, addig válogatás nélkül minden, méhében rejlő anyagot a felszínre dobál, átadva azokat egyéb, a végső átalakulást elősegítő természeti folyamatoknak. Ritka s az idő előrehaladtával egyre ritkább a jelenség, ami Richter művészetében megtestesült: az ösztönös ráérzésből fakadó őszinte megrendülés, párosulva a kinyilatkoztatás azonnali igényével. Ezt az emberi habitust, ezt a művészi attitűdöt tükrözi annak a 170 darabból álló levélgyűjteménynek minden sora, amely most először kerül az olvasók elé,s amelynek egy részét Nyina Lvovna Dorliak, Richter életének meghatározó személyisége (társa, kísérője, kamarapartnere, ápolója) írta.
Levelek: magyar/orosz nyelven

Durkó Zsolt
A kötet, amelyet az olvasó a kezében tart, nem egy zenetörténész-kutató elmélyült munkájának eredménye. Izgalmasabb kaland ennél: dokumentumok gyűjteménye, amelyekben Durkó Zsolt vall önmagáról, barátokról, művekről, és a pályatársak vallanak Durkó Zsoltról, művészetéről. De nem az emlékezés vezeti tollukat, nem memoárszerűen rendeződnek gondolataik életrajzzá, hanem az életút meghatározó pillanatairól kapunk értékes információkat úgy, hogy közben a zenész társadalom akkori állapotáról, hangulatáról is képet alkothatunk magunknak.
A közel négy évtizeden átívelő írások, interjúk, levéltöredékek, beszélgetések, nyilatkozatok időrendbe szedett sorozatából kirajzolódik egy egyre táguló, színesedő gondolatvilág, amelynek hitelessége nem kérdőjelezhető meg, hiszen pillérei a műveltség, a becsületes munka tisztelete, az európai és nemzeti örökség megbecsülése. De mindezek fölött a rend és a forma iránti szigorú elkötelezettség a mindennapok gyakorlatában és az alkotás folyamatában.
Részletes tartalom a könyv saját adatlapján.

Bartók Béla útján (Utószó a Gyökerek című filmhez)
Négy évig készült a film. Gaál István, Várbíró Judit, Kovács Sándor Gyökerek c. Bartók filmjének forgatása során egy sereg olyan adalékra leltek, amely gazdagítja, bővíti az eddig ismert Bartók-képet. Ez a könyv sajátos Bartók-életrajz, mely párosul a forgatócsoport személyes találkozásaival, felfedezéseivel, Bartók-élményével.

Stradivari
„Ez a probléma erősen foglalkoztatott. Nem a hegedű, hanem a misztikum, a korok között felbukkanó és eltűnő titkos összefüggések, a hangszerek lelke és az emberi lélek viszonyának szempontjaiból… Találtam egy érdekes formát is a regény számára. Éreztem, hogy ez nem Antonio Stradivari, a cremonai mester életregénye, hanem sokkal több ennél. Magának a hegedűnek a regénye, sőt ennél is több, korszakok távlatának a regénye. Ezért úgy terveztem, hogy egy fejezet a tizenhetedik századbeli Cremonában, egy fejezet a huszadik század eleji Berlinben játszódik majd, és így ugrabugrálok majd térben és időben szabadan, fejezetről fejezetre. Akár egy szabadon csapongó hegedűmelódia. Sőt a regény részei egy hegedűverseny részei is lehetnek...” (Szántó György)

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: