Szeptember 2 -tól újra nyitva a Könyvudvar. Maszk viselése kötelező.

Mi muzsikus lelkek - 5 könyv egy csomagban

AKCIÓ Mi muzsikus lelkek - 5 könyv egy csomagban
Mi muzsikus lelkek - 5 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadó: Ismert hazai kiadók
Kiadás éve: 2009-2016
Borító: 3 keménytáblás, 2 puhatáblás
13,860 Ft-os megtakarítás!:) Most 84%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 16,350 Ft
Könyvudvar ár: 2,950 Ft Akciós ár: 2,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Négy húron pendülök (Nyolcvan év emlékei)
  2. Apám, Komor Vilmos
  3. Délibábos Hortobágyon
  4. Önarckép - álarc nélkül 1967-2007
  5. Roby Lakatos - CD melléklettel

A csomagban lévő 5 könyv rövid leírása:

Négy húron pendülök (Nyolcvan év emlékei)
„Pauk ​igazi Naturtalent: természetes, ösztönös tehetség, az a ritka, jó hallású muzsikus, akinek az ujjai azért mennek jó helyre, mert belső hallása tévedhetetlen, és azonnal korrigál minden apró hamisságot.” 
Fischer Iván
„Az életem, visszatekintve, egyszerre tűnik tipikus művészsorsnak a 20. század második feléből és teljességgel egyedinek. Én utólag szépnek látom, de szerencsém van: néhány szomorú momentuma ellenére közben is szépnek láttam, hála annak, hogy egészen kis gyermekként sikerült megtalálnom azt a hivatást, amely mindmáig boldoggá tesz.”
Az 1936-ban Budapesten született Pauk Györgyöt korosztálya legjelentősebb hegedűsei között, a magyar hegedűiskola örököseként és folytatójaként tartja számon a világ. Zeneakadémiai tanulmányait mint tehetséges kisfiú Zathureczky Ede növendékeként kezdte. Nemzetközi karrierje az 1956-os genovai Paganini-verseny, majd a párizsi Jacques Thibaud-verseny első díjával kezdődött. 1957-ben Frankl Péterrel együtt megnyerte a müncheni szonátaversenyt. 1958-ban Hollandiába emigrált, 1961 óta Londonban él. A londoni Királyi Zeneakadémia professzoraként hegedűsök nemzedékeit nevelte fel.

Apám, Komor Vilmos
Komor Vilmos, a Magyar Állami Operaház és a Filharmóniai Társaság karmester életének történetét a szintén zenei pályát választó leánya írta meg.
A kötet természetesen elsősorban az opera és a komolyzene hívei számára érdekes olvasmány, sajnálatos, hogy egyre fogy azon szerencsések száma, akik személyes élményt őriznek egy-egy előadásáról, hangversenyéről.
Mégsem csak a zenerajongóknak ajánlható a könyv. Érdekes kortörténeti dokumentum is, amely a századfordulótól az 1970-es évekig kíséri nyomon egy család és egy közösség történetét.

Délibábos Hortobágyon
Huszka Jenő élete és művei
Huszka Jenő, a magyar operettirodalom jeles képviselője ötven évvel ezelőtt halt meg. Az ő Bob herceg című operettje volt az első világsiker, amelyet további sikeres darabok (Gül Baba; Lili bárónő; Erzsébet; Szabadság, szerelem) követtek.
Műveiben az addigi bécsies hangvételt magyaros elemekkel váltotta fel. Életének és művei keletkezésének történetét gazdag képanyag illusztrálja, és a zenés színházakban ma is játszott népszerű darabjainak jelenetei is láthatók. Huszka Jenő kultuszminisztériumi tevékenysége a szerzők érdekvédelmében is kulcsfontosságúnak bizonyult: a szerzői jogvédelem korszerű formáinak bevezetése is a nevéhez fűződik.

Önarckép - álarc nélkül 1967-2007
Megírtam ​a Második könyvet is. Napjainkig idéztem fel negyven év történéseit, úgy, ahogyan én láttam, éreztem, azt, ami fájt s mindazt, aminek örültem. A világ kitágult, a szívem összeszorult, mindenemet odaadtam, mindenfélét kaptam. Indulatos voltam, de (egy-két kivételtől eltekintve) távol állt tőlem a haragtartás; türelemmel viseltem az árulás, a gyűlölet handabandázó, irigykedő fenekedését. A bosszú gondolata sohasem kísértett meg.
Megírtam mindazt, amiről volt és van véleményem. Nem ítélkeztem, még kevésbé jósoltam.
Megállapítottam.
Ha zene – hát legyen. Ha tisztesség, becsület, aljasság, politika, szeretet, szerelem, barátság, világnézet, siker, bukás – hát legyen. Ha szülők, testvérek, barátok, ha azok, akiket legjobban szerettem: a nők, lányok, asszonyok és egy szál gyermekem – hát legyen.
A sors azzal tüntetett ki, hogy sokan szerettek. Megrendült boldogsággal fogadtam ezt az ajándékot.
Azzal büntetett, hogy sok irigyem volt. Hála égnek.
Vélekedésemet a dolgokról harag nélkül, a mások védelmében fogalmaztam meg. A jót is meg a rosszat is. Olykor mélyebbre láttam a kelleténél.
Petrovics Emil, 
Szigliget, 2007. október 20.

Roby Lakatos - CD melléklettel
Roby Lakatos élettörténetén, kalandjain keresztül budapesti és brüsszeli mikrokozmoszok, zenészkultúrák és a magyar cigány zenészvilág sorsának számos epizódja kel színesen életre. Egy olyan világ, amely a kommunizmus évei alatt egyszerre igyekezett ápolni egy többszáz éves hagyományt, alkalmazkodni a rendszer kereteihez és élni a külföldi meghívások adta lehetőségekkel. Roby sorsának fordulatos eseményein keresztül kiderül, miért épp a magyar cigányzenészek a leghíresebb cigány művészek évszázadok óta. De az is, hogyan tette a mégis lassan porosodó, népszerűségét vesztő cigányzenét egyéni stílusával és zenei reformjával újra elsöprő világsikerré.
Roby Lakatos magyar-belga-mexikói állampolgár, otthon érzi magát Japántól Oroszországig bárhol. Mégis arra a legbüszkébb, hogy a New York-i Carnegie Hall-tól a londoni Royal Albert Hall-ig mindenhol „magyar cigány hegedűvirtuóz”-ként tüntetik fel a koncertplakátokon.
Roby most hazatér. Harminc év világsiker után arra vágyik, ami eddig jobban elkerülte: sikerekre a saját hazájában. A jövőben inkább világsztár zenészbarátait csábítaná Budapestre - a magyar zeneszerető közönség örömére.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: