Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Miscellanea

AKCIÓ Miscellanea
Miscellanea - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 19cm
Kiadó: JAK
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 304
Borító: puhatáblás
1,150 Ft-os megtakarítás!:) Most 91%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,250 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft Akciós ár: 100 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Tanulmányok a régi magyar irodalomról

Miscellanea. Oly könyv – írja Szenci Molnár szótárában –, kiben elegyesleg, külömbkülömb féle dolgok vannak fölírvan. Egy mai tanulmánykötet, mely a legfiatalabb „régi magyarosok” írásaiból válogat, szinte szükségszerűen ugyanezt a képletet mutatja.

Nincs ugyanis egyféle régi magyaros beszédmód, avagy bárminő régi magyaros iskola. Ahány ház, annyi szokás. Válságban volna a szakma? Épp ellenkezőleg, a kötet csupa új forrással és értelmezéssel teli cikket tartalmaz, s egyúttal eleven, újító hagyománytiszteletről ad tanúbizonyságot.

A régi magyaros szakma a mindenkor rá jellemző sokszínűségével az utóbbi időben mintha nagyon is korszerűvé vált volna, és – Roland Barthes fordulatával szólva – éppen „szétszórtsága” teszi korszerűvé. A régi magyaros ab ovo tudomanyközi terepen mozog, hiszen érdeklődésének tárgya sokkal több mindent magába foglal, mint amit manapsá közkeletű belletrisztikai irodalomfogalmunk sejtet. A középkorban is a kora újkorban bizony mindaz irodalom volt, amit eleink s külhonbeli kortársaik leírtak. Egy mai régi magyaros antológia egyáltalán nem meglepő módon tehát igencsak hasonlít a kora újkori enciklopédiák és könyvtárak elegy-belegy fertályára, a farragók, quodlibeticák és miscellaneak világára.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: