Mozirajongóknak 10 könyv egy csomagban

AKCIÓ Mozirajongóknak 10 könyv egy csomagban
Mozirajongóknak 10 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadó: Ismert hazai kiadók
Kiadás éve: 2005-2012
Borító: 4 keménytáblás, 6 puhatáblás
20,710 Ft-os megtakarítás!:) Most 87%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 23,700 Ft
Könyvudvar ár: 4,800 Ft Akciós ár: 2,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Hát, még mindig nem tudom...
  2. Filmklub – Peregnek a kamaszévek
  3. Filmrendezők arcképcsarnoka
  4. A magyar film története
  5. Trabanttal a Hiltonig
  6. A geg nyomában 1.
  7. Zarah Leander
  8. Ki kicsoda - színészek
  9. Nagyszerű rögeszmém, a film
  10. Hollywoodi fenevad (memoár)

Szerzők: ​Jiří Menzel, David Gilmour, Veress József, Szabó G. László, Szalay Károly, Nótári Tamás, Gyergyel Antal, Bernardo Bertolucci, Joe Eszterhas

A csomagban lévő tíz könyv rövid leírása:

Hát, még mindig nem tudom...
A világhírű Oscar-díjas filmrendező szellemes tárcagyűjteményében páratlan humorral, iróniával szemléli hétköznapjaink visszásságait. Megdöbbentő őszinteséggel törnek felszínre a kisemberek életének fontos kérdései, a szerző remek szatírával ostorozza a jelenkori társadalmi és emberi torzulásokat, az erkölcsök és az értékek megingását, a sznobizmust, a pöffeszkedő kispolgáriasságot. Olvasás közben úgy érezzük, hogy ezeket a történeteket a jellegzetes európai értékrendet valló szerző valójában nem is Csehországban, hanem szűkebb pátriánkat szemlélve vetette papírra.
A már több kiadást megért, legutóbb 2004-ben megjelent sikerkönyv újabb szellemes írásokkal bővült. (Negyedik, bővített kiadás)

Filmklub – Peregnek a kamaszévek
Melyik apa nem érezte már úgy néha, hogy tehetetlen, hogy nem tud segíteni kamasz fiának, aki nem hallgat rá, sőt, ellenséges vele? David Gilmour hasonlóképpen járt, de talált egy – számukra roppant sikeres – módszert: a fiával együtt filmeket néztek és beszélgettek. Nemcsak tapasztalatait adja át az olvasónak egy lebilincselő önéletrajzban, hanem egy sajátos filmtörténetet, filmesztétikát is: a hatáskeltés, a beleélés eszközeit és technikáit is bemutatja.

Filmrendezők arcképcsarnoka
Arra vállalkozott a szerző, hogy - kicsit átfókuszálva a reflektorlámpa fényét a színészekről - ezúttal hatvan világhírű rendező életművét bemutassa röviden, tömören. A pár oldalas portrék, amelyekben elsősorban szakmai pályafutásuk főbb állomásaira, kiemelkedő alkotásaik tömör bemutatására, elemzésére koncentrál, nevek szerinti ábécérendben követik egymást (Woody Allentől Fred Zinnemannig), és valamennyit filmográfia és az adott témához ajálott szakirodalom jegyzéke zárja.

A magyar film története
A magyar film története 1896-ban veszi kezdetét. A Lumiére testvérek filmjeit 1896. május 10-én vetítették a Royal Szálló kávéházában. Sziklai Arnold és Zsigmond 1896 júniusában az Andrássy út 41. szám alatt megnyitották az első magyar filmszínházat, az Okonográfot, ahol francia gépeken Lumiére-filmeket vetítenek a közönségnek. Az elegáns környék lakói azonban lenézték az új szórakoztatási médiát, ezért a vállalkozás érdeklődés hiányában bezárt. A filmvetítések azonban elterjedtek a kávéházakban, és 1911-ben már 100 filmszínház működött Budapesten...

Trabanttal a Hiltonig
Élete nagy kalandjairól, pályája furcsa fordulatáról, az Oscar-díjról és annak hozományáról, mindarról, ami boldoggá tette, s ami meggyötörte – Jiří Menzel, a neves cseh filmrendező vallomása Szabó G. Lászlónak.

A geg nyomában 1.
A filmkomikum anatómiája – A filmkomikum történetéből
A lehető legkomolyabban a lehető legkönnyedebb témáról - akár ez is lehetne a mottója annak a három kötetesre tervezett műnek, amelynek az első része kerül ezúttal ismertetésre. A szerző a komikum jelenségét veszi górcső alá, méghozzá filmesztétikai, -történeti és -technikai, illetve filozófiai szempontból. Az első komikumtípusok és -elméletek előzményeinek, alapjainak áttekintését követően egyebek mellett olyan témákról olvashatunk, mint a komikum az ősfilmekben, az emberi viszonylatok, a fájdalom, a félelem, a groteszk, a szomorúság szerepe a komikum megteremtésében.
Ezután Szalay Károly összegzi a "komikus hiba" tipikus fajtáit, a komikus kontraszt fajtáit, ír a komikus mechanizmusról, a színész jelleme és a megjelenés, valamint a hang, szöveg és kép összefüggéseiről, a komikum kifejezési eszközeiről, a valóság és a filmkomikum viszonyáról, végül a filmkomikum irodalomra és egyéb művészeti ágakra gyakorolt hatásáról. A második részben tárgyalásra kerül a geg mint komikus struktúra és megismerkedhetünk a műfaj klasszikusainak (Buster Keaton, Laurel és Hardy, Jacques Tati) életművével, valamint a mai vígjáték jellemzőivel. A fekete-fehér fotókkal illusztrált kötet első részét bibliográfia zárja.

Zarah Leander
Egy díva a Harmadik Birodalom árnyékában
A művészet faj és politika felett áll - vallotta ars poeticájaként a Magyarországon kevéssé ismert, azonban Németországban hatalmas karriert befutó svéd származású színész és énekesnő, Zarah Leander.
Bár a náci Harmadik Birodalomhoz való elvhűnek tartott hozzáállása máig mint árnyék kíséri az önmagát apolitikusnak tekintő művész emlékét, nem szabad elfeledkeznünk az ettől függetlenül megmutatkozó elsöprő tehetségéről, titokzatos erejű művészetéről, mely Greta Garboval, Marlene Dietrich-hel, Karády Katalinnal rokonítja.
A kötet részletesen bemutatja a díva viszontagságoktól nem mentes, de siker-gazdag életútját, függelékében filmográfiájával, színpadi szerepeinek felsorolásával, fényképeivel és a könyv létrehozását segítő irodalmak jegyzékével. A kiadvány részét képezi a művésznő felvételeit tartalmazó CD is.
Zarah Leanderről magyar nyelven ezidáig nem jelent meg különösebb írás, monográfia pedig főként nem - ezért ez a hiánypótló kötet kiváló olvasmánya lehet mindazon érdeklődőknek, akik a kor művészetét behatóbban szeretnék tanulmányozni.

Ki kicsoda - színészek
A színpad és a filmvászon leghíresebb magyar és külföldi művészeit mutatjuk be olvasóinknak kislexikonunkban. Nem foglalkozunk a szöveg- és forgatókönyvírókkal, operatőrökkel, díszlettervezőkkel, producerekkel, dramaturgokkal - bár tudjuk, nélkülük nem születhettek volna meg a felsorolt alkotások. A rendezők közül azokat említjük, akik aktív színészként is ismertek. Igyekszünk e sztárok minden fontos szerepét felsorolni - természetesen az összest nem tudjuk, erre három kislexikon is szűkös lenne.

Nagyszerű rögeszmém, a film
Írások, emlékek, interjúk
A kötet a világhírű olasz rendező 1962 és 2010 között folyóiratokban megjelent írásaiból: esszéiből, visszaemlékezéseiből, a vele készült beszélgetésekből nyújt válogatást. Bertolucci írásaiban nemcsak a saját filmművészetéről beszél, hanem a filmművészetről és egyben a világról alkotott elképzeléseiről is. Bertulucci rendkívül szókimondó és szuggetív alkotó – könyve letehetetlen olvasmány.

Hollywoodi fenevad (memoár)
A II. világháború után menekülttáborokban töltötte kisgyermek éveit, majd az Egyesült Államokban Clevelandben nőtt fel, ahol autót lopott, részegeket zsebelt ki, papokkal tűzött össze, kis híján börtönbe került. Forgatókönyvíróként kasszasikerek: Elemi ösztön, Kicsorbult tőr, Flashdance és látványos bukások: Showgirls, Jade, egyaránt fűződnek a nevéhez.
Annak ellenére lázongó maradt, hogy filmjei több mint egymilliárd dollár jegyárbevételt hoztak, ő maga pedig Hollywood leghíresebb és leghírhedtebb forgatókönyvírójává vált. Joe Eszterhas bonyolult és ellentmondásos alak: öntörvényű kívülálló, ugyanakkor romantikus moralista. Többen ördögnek nevezték. Úgy emlegetik, mint a legtöbbet pocskondiázott amerikait. A Time magazin viszont feltette a kérdést: Ha Shakespeare ma is élne, vajon Joe Eszterhasnak hívnák?
Emellett ő volt az első forgatókönyvíró, akit a filmszakma száz legbefolyásosabb személyisége közé választottak. A HOLLYWOODI FENEVAD bizonyos mértékig meghökkentő, sokszor lehangoló képet fest az amerikai filmiparról. Eszterhas föltárja a viszályokat, az alkukat, a zsarolásokat, az orvtámadásokat valamint a szex, a drogok és a bulizás világát, vagyis mindazt, ami Hollywood.
Ám ez a korántsem szokványos mű sok más réteget is rejt. Beszámoló egy nehézségek és kínlódások között boldogulni kénytelen utcakölyökről... egy érzéki, fölemelő és véget nem érő szerelmi kaland krónikája... egy olyan férfi kíméletlenül aprólékos bemutatása, aki élete legádázabb ellenségével, a rákkal szembesül... és ami talán a legfontosabb, a Hollywoodi dúvad szívszorító apa-fiú történet, amely újraértelmezi a szeretet és az árulás fogalmát.
Ez a könyv hol megdöbbenti, hol nevetésre ingerli, esetleg haragra gerjeszti az olvasót, vagy éppen könnyeket csal a szemébe. Hamisítatlan Joe Eszterhas az emberi szellem nyers és hátborzongató magasztalása.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: