Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Napstratégia

Szerző: Hermann Scheer
AKCIÓ Napstratégia
Napstratégia - adatlap
Méretek: SZ: 12cm M: 19cm
Kiadó: Madách
ISBN:8070893893
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 283
Borító: puhatáblás
1,190 Ft-os megtakarítás!:) Most 92%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,290 Ft
Könyvudvar ár: 390 Ft Akciós ár: 100 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Az energia minden emberi élet alapfeltétele. Az energiához való hozzáférés alapvető és vitathatatlan emberi jog.

A 20. század tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy a zömében fosszilis ill. nukleáris energiahordozókra épített energiaellátás nem képes ezen emberi jogi alapelv érvényesítésére.

A hagyományos energiahordozók kimerülése, továbbá a környezetre és a légköri viszonyokra gyakorolt drámai hatása miatt ezen emberi jogi alapelv nem érvényesíthető egy növekvő létszámú emberiséget figyelembe véve. Ennek az alapelvnek az érvényesítése csakis a megújuló energiák hasznosításával lehetséges. Nincs vesztegetni való időnk, hogy a megújulókat helyzetbe hozzuk. Az emberiség válaszúthoz érkezett. Minden további halogatás felelőtlenség.

Ma és a jövőben a megújuló energiák bevezetése gazdasági szempontból is mindenki számára fenntartható, olcsó, hatékony és biztonságos energiaellátást jelent.

Hermann Scheer Napstratégia című könyve a korszakváltást előkészítő mű.

Megvilágosítja az olvasót arról, hogy az energiaellátás területén sürgős paradigmaváltásra van szükség. Az ENSZ, az UNESCO és az EU támogatásával egyre többen ismerik fel, hogy sürgős cselekvésre van szükség egy új életminőség és a fenntartható társadalom, továbbá az egyetemes béke biztosítása érdekében.

Ez a megújuló energiák érdekében létrejövő mozgalom morálisan és társadalmi-gazdasági szempontból magasabb rendű alternatívát kínál a fosszilis és nukleáris energiaipar gazdasági hatalmával és az általuk kifejtett, a politikai intézményekre gyakorolt rendkívüli hatással szemben. Szükségtelen és céltalan arra várni, hogy magas rangú testületek vagy intézmények döntsenek a napenergia előtérbe helyezéséről.

Amint a "naptársadalomnak" esélye támad, azok az érdekeltségek, amelyekre a politikai és gazdasági döntések épülnek, gyorsan meg fognak változni.

A Napstratégia című mű magyar nyelvű publikálása hozzájárulás az ENSZ "Oktatás a Fenntartható Fejlődésért" évtizedének (2005-2014) programjához.

 

Rónai Judit
az EUROSOLAR/Magyarország elnöke
a Magyar UNESCO Bizottság tagja

be
5 ( 5 / 5 )
A megújuló energiák térhódítása Magyarországon sajnos meglehetősen lassúnak bizonyul. A napenergia hasznosítása pedig annyira kínálja magát, tekintettel a felmelegedésre, és az ebből következő napsütötte órák számának várható emelkedésére. De sajnos nem szaporodnak a napkollektorok a szükséges ütemben, szerintem. Mondjuk üdítő kivétel a dél-borsodi Bogács, ahol a település mellett nagyjából 2 hektár területre (de lehet több is, csak tippelek) telepítettek kollektorokat, mindig megcsodálom, ha elmegyek mellette. Az elemek lábakon állnak, kb. egy-másfél méter magasan a talaj felett. És itt jön a slusszpoén, füves terület lévén nem aszfaltoztak vagy betonoztak, hanem a fűnyírást egy birkanyáj segítségével oldják meg. Igazi öko megoldás, követendő példa. Ahogy erre a könyvre ráakadtam, ezek jutottak róla eszembe, valamint az, hogy ajánlom az olvasmányt minden felelősen gondolkodó embertársamnak.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: