Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Nem lehet visszatérni (Egy színész vallomásai)

Szerző: Nagy Attila
Nem lehet visszatérni (Egy színész vallomásai)
Nem lehet visszatérni (Egy színész vallomásai) - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 24cm
Kiadó: Napvilág
ISBN:9789633383964
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 348
Borító: keménytáblás
2,910 Ft-os megtakarítás!:) Most 83%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,500 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Nagy Attila színművész, rendező önéletrajzi és színházesztétikai írásainak, nyilatkozatainak, személyes vallomásainak szerkesztett gyűjteményét tartja kezében az olvasó. Nagy Attila részt vett az 1956-os forradalomban, amelyet követően előbb halálra, majd - enyhítésként - tizenkét évi fegyházbüntetésre ítélték, ahonnan 1961-ben szabadult. Ezek viszonylag közismert tények, ám az már kevésbé, hogyan került az események fősodrába, illetve hogy a börtönéveket miként sikerült átvészelnie. Ugyancsak kevesen ismerik a kiváló színész családjának, gyermekkorának és művészi indulásának részleteit. Az első rész ezeknek az emlékeknek személyes hangvételű bemutatása: a látszólag békés ifjúkortól a pályakezdő színész dilemmáin át az '56-os események felidézéséig. Az életrajz itt - amellett, hogy őrzi „mesélő" stílusát és atmoszféráját - pontos kor- és társadalomrajz is.
A kötet második fele Nagy Attila színészi-rendezői filozófiáját mutatja be a művész színházesztétikai esszéin keresztül: elvei, tanácsai, szakmai javaslatai ma is megállják helyüket; és egy elmélyült, sokat elemző-gondolkodó, a világszínház fejleményeiben naprakész, éles szemű intellektuális alkotó portréját rajzolják ki.
A könyv emellett tartalmaz néhány interjút is, amelyekben a szerző élete legfontosabb stációiról, fordulópontjairól vall az újságírónak. 
 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: