990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft felett vállalunk.

Népi írókról 5 könyv egy csomagban

AKCIÓ Népi írókról 5 könyv egy csomagban
Népi írókról 5 könyv egy csomagban - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 19cm
Kiadó: Nap
Kiadás éve: 2001-2007
Borító: 5 keménytáblás
10,090 Ft-os megtakarítás!:) Most 83%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 12,080 Ft
Könyvudvar ár: 2,650 Ft Akciós ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Nem menekülhetsz - In memoriam Illyés Gyula
  2. Kopaszok és hajasok világharca - In memoriam Nagy Lajos
  3. Én vagyok - In memoriam Kodolányi János
  4. Szabó Pál emlékezete - Ahogy lehet
  5. Fáklya volt kezemben - In memoriam Móricz Zsigmond

Szerzők: Domokos Mátyás szerk., Tarján Tamás szerk., Csűrös Miklós szerk., N. Pál József szerk., Márkus Béla szerk.

A csomagban lévő öt könyv rövid leírása:

Nem menekülhetsz - In memoriam Illyés Gyula
Az In memoriam sorozat célja és rendeltetése, hogy elsősorban a XX. századi magyar irodalom jelentős alkotóinak és immár klasszikus értékű életműveiknek a bemutatását szolgálja az egyes írók munkáival, világával, szellemi sorsával foglalkozó esszék, tanulmányok, kritikák, levelek, személyes jellegű dokumentációk, fényképek stb. felhasználásával. Illyés Gyulát - a sorozat jellege szerint - kortársai és írótársai, barátai és pályatársai mutatják be.

Kopaszok és hajasok világharca - In memoriam Nagy Lajos
Nagy Lajos életútját és pályaképét rajzolja meg a nagy sikerű In memoriam sorozat 17. kötete.
Az In memoriam sorozat célja és rendeltetése, hogy elsősorban a XX. századi magyar irodalom jelentős alkotóinak és immár klasszikus értékű életműveiknek a bemutatását szolgálja az egyes írók munkáival, világával, szellemi sorsával foglalkozó esszék, tanulmányok, kritikák, levelek, személyes jellegű dokumentációk stb. felhasználásával. A sorozat köteteit tehát úgy is lehetne jellemezni, mint olyan monográfiát, amelynek többtucatnyi szerzője van: az író korának és utókorának irodalmi köztudata, esetenként 60-70 különböző szerző változatos műfajú írásainak a tükrében.
A gazdag - több monográfiával is rendelkező - Nagy Lajos-szakirodalom tallózására, szemelvényes, rendszerezett bemutatására törekvő irodalomtörténész két alapvető nehézséggel szembesül. Az egyik, a kisebbik: a kritikákban, tanulmányokban rendre felbukkan, öröklődik néhány, az író személyiségére, világképére, írásművészetére és megbecsültségére vonatkozó (nem is mindig helytálló vagy bizonyítható!) szólam. Ráadásul ezek a vélekedések sokszor nem mentesek a nyílt ideologikus célzattól; irodalmi vonatkozásuk inkább történeti, mintsem szakmai jellegű. Ezért az írások igen tág köréből, de roppant sok kihagyással - gyakorta csupán emlékeztető-ízelítő jelleggel - kellett válogatnunk. A szerkesztői kihagyásokra minden esetben a zárójelbe tett három pont - [...] - figyelmeztet. A másik, súlyosabb nehézség: Nagy Lajos életművének teljes - és ha nem is kritikai, de legalább alapos jegyzeteléssel, utószavazással gondozott és kísért - kiadása mindmáig nem áll rendelkezésünkre. E szomorú tényen belül pedig kiáltó hiányosság, hogy Nagy Lajos naplójából csak egy-egy, keveset mondó szemelvényt olvashattunk nyomtatásban, noha ez a nehezen kibetűzhető feljegyzéstömeg alapkérdéseket (Nagy Lajos származásának, éntudatának, betegségeinek dilemmáit, a Szovjetunióról és a kommunizmusról való vélekedéseit stb.) világíthatna meg. A Szépirodalmi Könyvkiadó először még az 1950-es években vágott bele a Nagy Lajos Művei sorozat publikálásába (ennek úttörő filológiai érdemei elsősorban Gordon Etelt és Vargha Kálmánt dicsérik), de ezt Tarján Tamás szerkesztői jegyzetének szinte minden sora (kivéve természetesen a Nagy Lajos életművére vonatkozó konkrét adatokat) az In memoriam sorozat mindegyik kötetével kapcsolatban elmondható.
(A kiadó)

Én vagyok - In memoriam Kodolányi János
A bevezető rész fotókat és önéletrajzi írásokat tartalmaz. A kötet kortársak, pályatársak és az utókorban született írásokat közöl Kodolányi János egész munkásságát felölelően.
Kodolányi János (1899-1969) a XX. századi magyar művelődés történetének klasszikus alakja, világirodalmi rangú prózaepikus. Életművét a Szent István Társulat új kiadásban adja közre. A sorozat gondozói és szerkesztői filológiai hűségre törekvő és igényes kiállítású, szép könyveket ígérnek az író régi és új híveinek. Az Én vagyok Kodolányi akarattyai magányában készült; ciklikus kapcsolatban áll más ókori keleti tárgyú műveivel (Vízözön; Új ég, új föld; Az égő csipkebokor). Az evangéliumok egyik legellentmondásosabb történetét gondolja újra és jeleníti meg: Jézus és Júdás, az „istenember" és az „áruló" kapcsolatát, a szent és a profán, a mennyei és a földi világ elszakadását, összetartozását.

Szabó Pál emlékezete - Ahogy lehet
"Szabó Pált, a népi irodalom klasszikusát életében nagyon sokan szerették, többen mint valami lobogóról is beszéltek róla, de halála után - kivéve lelkes és egyre idősödő tisztelőit - igen gyorsan elfelejtették. Segíthette e burjánzó amnéziát az a tény is, hogy 1970 őszén ment el ő, s távozásának ideje nagyjából egybeesett az irodalomról, az irodalom szerepéről való honi fölfogás radikális átalakulásával. Tagadhatatlan persze, hogy ez a magyar literatúra funkciózavarát újra fölszámolni óhajtó (...) poétikai és szemléleti forduló a szellemi élet demokratizálásáért folytatott csendes szabadságharc része is volt egyben, akárcsak az Osvát Ernő vezérelte Nyugat annak idején..."

Fáklya volt kezemben - In memoriam Móricz Zsigmond
In memoriam sorozatunk 35. kötete. A nagy óriásról, Móricz Zsigmondról válogatta össze a recepciót Márkus Béla, megküzdve a hatalmas életmű és a még hatalmasabb róla szóló írás egybeszerkesztésével, Nyilas Misitől Bethlen Gáborig. A sorozatszerkesztő Domokos Mátyás még látta ezt a kéziratot.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még