Oscar-díjas filmek egy csomagban (1990 előtt)

AKCIÓ Oscar-díjas filmek egy csomagban (1990 előtt)
Oscar-díjas filmek egy csomagban (1990 előtt) - adatlap
14,662 Ft-os megtakarítás!:) Most 67%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 21,652 Ft
Könyvudvar ár: 10,190 Ft Akciós ár: 6,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

 1. A misszió
 2. Szoba kilátással
 3. Ran (Káosz)
 4. Tess
 5. A szarvasvadász
 6. Apokalipszis most - rendezői változat
 7. King Kong
 8. Gyilkosság az Orient expresszen
 9. Diploma előtt
 10. A majmok bolygója
 11. Julius Caesar
 12. A harmadik ember

Szerzők: Bruce Beresford, Roland Joffé, James Ivory, Akira Kuroszava, Roman Polanski, Michael Cimino, Francis Ford Coppola, John Guillermin,  Sidney Lumet, Mike Nichols, Franklin J. Schaffner, Joseph L. Mankiewicz, Carol Reed

A csomagban lévő 12 film rövid leírása (még több részletet /szereplők, stáb, hangformátum, stb./ a fenti linkekre klikkelve olvashat):

A misszió
A tizennyolcadik században, az Amazonas esőerdejének mélyén Gabriel jezsuita atya missziós állomást alapít. Munkájában támogatja egy hajdani rabszolga-kereskedő, Rodrigo Mendoza, aki szakított korábbi életével és menedéket keresve a rendbe is belép. A bennszülöttek elfogadják a jezsuitákat és a készülő telepet. Ám a kapzsiság és a hatalomvágy sötét erői alattomos támadást indítanak a helybéliek ellen. Veszélybe kerül jóhiszeműségük, ártatlanságuk, tisztaságuk. Itt már kevés az ima ereje. Itt már karddal kell küzdeni...

Szoba kilátással
Edward M. Forster regényének alapján készült a film. Az ifjú angol leány, Lucy kísérőnője, Charlotte társaságában 1907-ben Firenzébe érkezik, s ott a Bertolini panzióban száll meg, ahol csak angolok szoktak szobát kivenni. Itt megismerkedik egy különc ifjúval, George Emersonnal. Szerelem szövődik köztük. Emiatt Charlotte rémülten hazaküldi Angliába a lányt. Lucy eljegyzi magát egy dandyvel, de a véletlen úgy hozza, hogy ismét összeakad George-dzsal. Különböző nehézségek legyőzése után végül egymáséi lesznek...

Ran (Káosz)
A Ran - Káosz Shakespeare Lear királyának briliáns feldolgozása, amely varázslatosan ötvözi Japán történelmét a shakespeare-i cselekménnyel, valamint a világhírű rendező, Akira KUROSAWA (A hét szamuráj, A vihar kapujában) hűséggel kapcsolatos saját érzéseivel.
A cselekmény a 16. századi Japánban játszódik, ahol egy öregedő uralkodó, Hidetora nagyúr (Tatsuya NAKADAI – Az árnyéklovas, Harakiri) kihirdeti szándékát, miszerint birodalmát egyenlő részben felosztja három fia között. A trón elhagyásáról szóló döntése erőteljes harcokat robbant ki három fia között, aminek következtében a két idősebb fiú csalárd hízelgésének áldozatul eső Hidetora elűzi a legifjabb, a valóságot apja előtt felfedni próbáló fiát. E szívtelen árulás végül őrületbe kergeti a nagyurat, lerombolva s tönkre téve ezzel egész családját és birodalmát.
Érdekessége a filmnek, hogy a hadseregek tűzfegyverekkel támadnak egymásra, amelyet a japán történelmi alkotásoknál nem szoktunk meg. Kuroszava azonban hű maradt a történelemhez, tekintettel arra, hogy a puskaport Kínában találták fel és a japánok is vidáman használták már ebben az időben. A forgatás egyébként 12.000.000 dollárba került, ami az addigi legdrágább japán költségvetést jelentette, 1.400 egyenruhát varrattak a statisztáknak, és 200 lovat is felhasználtak – a nagy részét az USÁ-ból szállították ide.
Ez a két és fél órás dráma volt és maradt Kuroszava utolsó nagy filmje, van olyan vélemény, amely szerint ez volt a filmművészet utolsó nagy drámai alkotása.
A Ran - Káosz-ban mély emberi érzelmek és kiváló színészi játék egyesül, megalkotva ezzel minden idők egyik legelismertebb japán filmjét.

Tess
A tinédzserlányok gondtalan életét élő Tess (Nastassja Kinski) sorsa egyik napról a másikra megváltozik, amikor apja - a részeges ócskás - a kocsmából hazafelé tartva találkozik a műkedvelő családfakutató plébánossal. A pap azt a megdöbbentő és könnyelmű kijelentést teszi, hogy Durbeyfield nem más, mint utolsó leszármazottja Anglia egyik legrégebbi nemesi családjának, a d'Urberville lovagi háznak. Durbeyfield a tettek mezejére lép: családi gyűlést tart a kocsmában, ahol úgy döntenek, Tess-nek haladéktalanul el kell mennie az ország túlsó végén lakó, dúsgazdag d'Urberville-ékhez, bejelenteni a távoli rokonságot... A Thomas Hardy műve alapján készült, megrázó és romantikus filmet Roman Polanski rendezte, és az ifjú Nastassja Kinski ebben alakította élete első nagy szerepét.

 A szarvasvadász
Egy pennsylvaniai kisváros ukrán-orosz negyedében az acélüzem egyik kohásza, Steven éppen az esküvőjét tartja, mielőtt két barátjával elindul Vietnamba. A három barát vidáman beszél arról, hogy remélik, az első vonalba kerülnek, mert így legalább lesz alkalmuk kiélvezni a bulit. Aztán betoppan egy háborús veterán, aki a kérdéseikre csak káromkodással felel. Nem tudják mire vélni a dolgot, de már nincs sok hátra, hogy ők is szembesüljenek azzal a világgal, mely félőrültté tette a katonát.

Apokalipszis most - rendezői változat
1979 májusában, több mint három év nehézségekkel teli forgatás és utómunka után Francis Ford Coppola a Cannes-i Filmfesztiválon lerántotta a leplet legújabb, a botrányok és problémák miatt óriási sajtóvisszhangot kapott filmjéről. Az Apokalipszis most a fesztiválon még csak munkakópiaként, nem a végleges formájában vett részt, ennek ellenére - a német Bádogdobbal megosztva - elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Pálmát, majd nem sokkal később nyolc Oscar®-díjra is jelölték minden idők egyik legvéresebb háborúellenes filmjét.
22 évvel később a helyszín ismét Cannes. Francis Ford Coppola újra az Apokalipszis most című filmjét mutatja be, de most már a végleges változatot, amelyet az eredeti nyers felvételekből az alapoktól kezdve vágott és szerkesztett át, valamint bővített ki, mintegy 49 percnyi korábban nem látott jelenettel! Az új változatot állva tapsolta meg a közönség, és a kritika csak szuperlatívuszokban beszélt Coppola immár tökéletes eposzáról!
- Ez az új, végleges változat - mondja Coppola - szexibb, viccesebb, sokkal bizarrabb, romantikusabb és kritikusabb, mint az előző verzió. Az újra vágott film ugyanarról szól, mint a régi, csak amit mond, azt jobban mondja el, részletesebben és az egyes témák sokkal karakteresebbek lettek.
"A vietnami háború idején Willard kapitány (Martin Sheen) a saigoni CIA-tól azt a különleges megbízatást kapja, hogy egy nyilvánvalóan őrült ezredest likvidáljon. Ellenséges területeken keresztül kell eljutnia Kambodzsába, Kurtz ezredeshez (Marlon Brando), aki az őt istenként tisztelő bennszülöttek között él és esztelen vérengzéssel tölti napjait. Willard útja felfelé a folyón harcban álló területeken keresztül visz, ahol a háború nyomát magukon viselő emberek élete és halála lassan egy végeérhetetlen rémálommá változik. Számos hátborzongató találkozás és kaland után a megfogyatkozott csapat végül eléri Kurtz ezredes táborát..."
Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott 
A forgatás távol Hollywoodtól, igazi dzsungel-körülmények között a Fülöp-szigeteken zajlott. Hagyományos filmes léptékkel számítva monumentális, 4 hónapos forgatási periódusra számítottak (egy átlagos hollywoodi filmet 55 napig forgatnak), de végül 15 hónapig forgattak! Coppola ez idő alatt mintegy 370 órányi filmet forgatott le. Gyakran előfordult, hogy a másnapi forgatás előző nap éjszaka teljesen átírta. A színészek nem ritkán azt sem tudták, hogy aznap melyik jelenetet veszik.
Már három hete tartott a forgatás, amikor Coppola kénytelen volt lecserélni a főszereplőt, Harvey Keitelt Martin Sheenre. Gyakorlatilag az addig felvett jelenetek háromnegyede kárba veszett!
Az új főszereplő, Martin Sheen később súlyos szívrohamot kapott a forgatáson. A helyzet annyira komoly volt, hogy egy pap az utolsó kenetet is feladta neki. Amíg Martin Sheen lábadozott, Coppola Sheen testvérét szerződtette Martin dublőreként, hogy legalább távoli felvételekkel folytatni tudják a forgatást.
Marlon Brando - aki egyébként is problémás színész hírében állt - jelentős súlyfelesleggel érkezett a forgatásra, és egyetlen előre elkészített egyenruha sem jött rá! Ezért döntött úgy Coppola, hogy Brando-t a filmben szinte minden jelenetben csak deréktól felfelé mutatja. Brando ráadásul folyamatosan azzal fenyegetőzött, hogy az embertelen körülmények és az elhúzódó forgatás miatt otthagyja a filmet.
Három hónapja forgattak már, amikor 40 éve a legnagyobb hurrikán söpört végig a Fülöp-szigeteken. A stábtagok emlékei szerint olyan özönvízszerűen esett az eső, hogy az ember nem látta a saját tenyerét, ha egy arasznyira volt a szemétől! A vihar gyakorlatilag teljesen elpusztította az aprólékos munkával felépített méregdrága díszletet, amit aztán újra kellett építeni. Ez újabb hat hetes leállást eredményezett!
A film tervezett költségvetése ezalatt a duplájára nőtt, 16 millióról 32 millió dollárra. Fedezendő a különbséget, Coppola minden személyes vagyonát elzálogosította. A teljes szegénység várt volna rá, ha a film nem lesz sikeres.
Az utómunkálatok két évig tartottak, miközben egy átlagos film esetében mindössze hat hónap szokott lenni az utómunka.
Az újságírók ironikusan csak úgy hivatkoztak a bemutatóval folyamatosan csúszó filmre, hogy Apokalipszis, mikor.

King Kong
Jack Prescott paleontológus fellopózik egy olajat kutató kereskedelmi hajóra, amely egy ismeretlen sziget felé tart. Megérkezésükkor azonban valami egészen mást találnak. A sziget primitív lakóit King Kong, az óriásgorilla tartja rettegésben. A bennszülöttek a kutatókkal tartó gyönyörű lányt, Dwan-t elrabolják, hogy feláldozzák az istenként tisztelt szörnynek. Prescott kiszabadítja Dwan-t és foglyul ejti King Kongot, hogy a hatalmas majmot cirkuszi látványosságként mutogathassa Amerika-szerte. A láncra vert fenevad New York-ban elszabadul és óriási pánikot keltve megszökik fogva tartói elől, hogy megtalálja Dwan-t.

Gyilkosság az Orient expresszen
A legendás luxusvonat, az Orient expressz a sűrű havazás miatt elakad a hegyek között, ezért néhány napos kényszerpihenő vár az utasokra. Hamarosan megdöbbentő felfedezést tesznek: valaki az éj leple alatt az egyik hálófülkében több késszúrással kioltotta egy utas életét. Első látásra mindenkinek megdönthetetlen alibije van... Ekkor szól közbe a véletlen: a vonaton tartózkodik a híres-neves belga mesterdetektív, Hercule Poirot, aki egyedi módszerével kezdi el keresni a megoldhatatlannak tűnő rejtély kulcsát.

Diploma előtt
A szégyenlős és visszahúzódó Ben most fejezte be az egyetemet, és készen áll, hogy beteljesítse szülei akaratát: találjon magának egy jól fizető állást, keressen magának egy feleséget és teremtse újra szülei unalmas életét. Valószínűleg így is tenne, ha a szülei barátainál tett látogatás során a csinos Elaine édesanyja, a középkorú Mrs. Robinson el nem csábítaná a kisfiús Ben-t. Miközben viszonyt kezd Mrs. Robinson-nal, Ben lassan rádöbben, hogy szerelmes Elaine-be, aki viszont San Franciscóba megy tanulni. Mire Ben végre döntésre jut és rászánja magát, hogy feleségül kérje a lányt, Elaine már másnak ígéri a kezét. Ben azonban most már nem hagyja magát.

A majmok bolygója
Pierre Boulle regényéből készült a film. A francia író két leghíresebb műve  a Híd a Kwai folyón és : mindkettőből közismert filmek is készültek. Három űrhajós 2000 éves hibernálás után idegen bolygóra kerül. Itt megfordult a viszony az ember és az állat között. Az emberi lények nyelv és intelligencia nélkül, rabszolgaként élnek egy groteszk majom-civilizáció uralma alatt. Csak egy asztronauta marad életben, s a majmok városába viszik. Menekülés közben felfedezi, hogy a bolygó valójában a Föld, amelyet atomháború pusztított el.

Julius Caesar
A történelem egyik legnagyobb jelentőségű személyisége és minden idők egyik legnagyobb hadvezére, Julius Caesar életét már sokan vetették papírra és több rendező is forgatott belőle filmet. Az eddigi változatok közül Joseph L. Mankiewicz (Philadelphiai történet, Egy levél három asszonynak, Minden Éváról, Kleopátra) 1953-as, Shakespeare Julius Caesar című drámája alapján készített látványos klasszikusa számít a legidőtállóbbnak, olyan alkotásnak, amelyet még bő fél évszázad elteltével is érdemes végignézni, hiszen olyan kiválóságok szerepelnek benne, mint a nemrég elhunyt Marlon Brando, John Gielgud vagy James Mason. Krisztus előtt 44-ben járunk, amikor a világ urát, Julius Caesar (Louis Calhern) immár negyedszer választják konzullá Rómában. A hatalma teljében lévő államférfi újbóli uralma azonban nem mindenki számára jelent örömöt. Caesar uralkodása ugyanis az egész birodalmat megosztja. Az elégedetlenkedők közül a leghangosabb, Cassius (John Gielgud) és Caesar fogadott fia, Brutus (James Mason) azonban nem elégszenek meg azzal, hogy szóval mondjanak ellent a konzulnak: összeesküvést szőnek Caesar ellen, és még attól sem riadnak vissza, hogy ha kell, megöljék vezetőjüket. Caesar - aki korábban többször is visszautasította, hogy valódi uralkodóvá válasszák - csakúgy, mint leghűségesebb követője, Marcus Antonius (Marlon Brando) még nem is sejti, hogy miféle merénylet készül ellene...És elérkezik március idusa...

 A harmadik ember
Bécs, a második világháború befejezését követõen. Romok, leszerelõ katonák, élelem- és áruhiány, feketepiac és a négy szövetségi hatalom képviselõi a közigazgatási székekben. Egyszóval káosz. Holly Martins, a fiatal amerikai író ebbe a városba érkezik, hogy találkozzon meghívójával, Harry Lime-mal, aki munkát ígért neki. Lime azonban egy baleset következtében meghalt, így Holly már csak a temetését nézheti végig. Lehetetlen helyzetében Lime barátaihoz fordul, akiknek különbözõ történetei a tragédiáról megerõsítik gyanúját: lehet, hogy a barátját valójában meggyilkolták.

Ha a filmeket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: